2500TL Bütçeyle PC mi PS4 mü?

Genelde tek başınıza oyun oynayacaksanız PC tercih etmelisiniz. Konsollar kapalı kutu gibi sizi sürekli kısıtlayacaktır.

Geçenlerde bilgisayarda Shadow of Mordor oynayayım dedim. Aslında Gamepad ile oyun oynamayı seven birisiyim. Ama dayanamadım klavye fare ile oynama ihtiyacı hissettim. Konsolda maalesef böyle bir şansınız yok.

dostum iyi de, iş zevke kalmadı maalesef. dediğim gibi dolar çok yüksek ve halihazırda bir macim var. pc toplamak istesem minimum 2500 lira demek onun yerine 1300 liraya konsolla olayı kapabilirim tek derdim oyun oynamak.

dostum iyi de, iş zevke kalmadı maalesef. dediğim gibi dolar çok yüksek ve halihazırda bir macim var. pc toplamak istesem minimum 2500 lira demek onun yerine 1300 liraya konsolla olayı kapabilirim tek derdim oyun oynamak.
Konsol kalitesinde PC toplamak için 2500 TL vermenize gerek yok. Ayrıca oyunlara vereceğiniz ekstra parayı düşünün. Sanki 1300 TL verince iş bitiyormuş gibi anlatmışsınız. Konsolla gelen oyunlarla yetinirim diyorsanız o ayrı tabi.

Son düzenleme:
Konsol kalitesinde PC toplamak için 2500 TL vermenize gerek yok. Ayrıca oyunlara vereceğiniz ekstra parayı düşünün. Sanki 1300 TL verince iş bitiyormuş gibi anlatmışsınız. Konsolla gelen oyunlarla yetinirim diyorsanız o ayrı tabi.

konsol kalitesinde pc toplamaktan kastınız nedir acaba ?
Shadow of mordor oynadığınızdan bahsetmişsiniz, hazır bu örnekten yola çıkarsak PS4'te 1080p ve 30fps alırsınız bu oyunu oynarken. Aynı durumu bilgisayarda elde etmek için bence bahsettiğiniz tutarlarda bir sistem yetmeyecektir.

konsol kalitesinde pc toplamaktan kastınız nedir acaba ?
Shadow of mordor oynadığınızdan bahsetmişsiniz, hazır bu örnekten yola çıkarsak PS4'te 1080p ve 30fps alırsınız bu oyunu oynarken. Aynı durumu bilgisayarda elde etmek için bence bahsettiğiniz tutarlarda bir sistem yetmeyecektir.
Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün hazırladığı Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi size cevap vermek için yeterli diye düşünüyorum. O videodaki sistemi toplamak zorunda değilsiniz tabi ki. 240GB SSD ve 2TB Harddisk yerine daha uygun depolama birimiyle beraber daha iyi ekran kartı almak mümkün. Videonun 2. bölümünde Shadow of Mordor testleri de yapılmıştır. İncelemek isterseniz 2. videoyu da izleyebilirsiniz. Siz konsolun 1080p 30fps'si ile PC'deki ultra ayarların 1080p 30fps'sini kıyaslamaya kalkarsanız yanılgıya düşersiniz.

haklı olabilirsiniz ama konsolu biraz küçümsüyorsunuz sanki, düşünücek olursanız uygun fiyatlı bir bilgisayar alınması durumunda bile yine masraf yapılmak gerekicek ama konsolda böyle bir dert yok, zaten arkadaşta belirtmiş 2-3 oyun oynanacak diye. Hali hazırda mac os x kurulu bir sistemi olduğundan da bahsetmiş.

haklı olabilirsiniz ama konsolu biraz küçümsüyorsunuz sanki, düşünücek olursanız uygun fiyatlı bir bilgisayar alınması durumunda bile yine masraf yapılmak gerekicek ama konsolda böyle bir dert yok, zaten arkadaşta belirtmiş 2-3 oyun oynanacak diye. Hali hazırda mac os x kurulu bir sistemi olduğundan da bahsetmiş.

Ne gibi bir masraf var orasını çözemedim. Arkadaşın zaten çalışan bilgisayarı mevcut ve ekstra olarak çevre bileşenleri almasına gerek yok. Hiç bir çevre bileşenine sahip olmadığın düşünelim. Konsol aldığında konsolu televizyona bağlayacaksa aynı durum PC için de geçerli, ekstra olarak monitör almasına gerek yok. Geriye fazladan alması gereken klavye ve fare bileşenleri kalıyor. Bunlar için de uçuk kaçık paralar vermesine gerek yok. Sonuçta konsol aldığınızda da sizi ekstra depolama alanı, online servis üyeliği, ikinci gamepad, oyunlara ödenen ekstra ücret gibi harcamalar bekliyor.

Bilgisayar alması için en önemli kriter bilgisayar alırsa Mac kurulu sistemi de hızlanmış olacak. Dual boot yaptığında hem bilgisayar için hem konsol için ekstra yer harcamasına gerek kalmayacak.

Konsolu küçümsediğim yok. Konsol almak için yeterli kriter oluşmuşsa konsol almak daha mantıklı olacaktır. Bence en önemli kriter konsola özel oyunlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı