25K için başlangıç motoru tavsiyesi

AhmetBirkan

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
759
Çözümler
2
Merhaba, 25k bütçem var (duruma göre arttırabilirim) B1 ehliyetim yok ama motor için alacağım sorun değil. Başlangıç için CBR125R düşünüyorum hem güzel gitsin hem de azıcık kaçsa yeter. Maksimum 120 KM/h yeterlidir benim için. Parçası ucuz bir motor olması daha iyi olur. Tavsiyeniz nedir acaba?

Ekstra sorularım: Motorun 2. el alınabilmesi için km maksimum kaç olması lazım? Mesela 30.000'deki bir CBR alınır mı? Yoksa fazla mı kullanılmış?
 
Hocam o fiyatlarda alınabilecek motorlardan biridir CBR 125. Bende A1 ehliyet alıyorum CBR 125 düşünüyorum.
Hocam peki motor alırken dikkat edilmesi gerekenler diye videoları izledim tamam ama motorun parçası olan motor adlı parça sağlam mı? Nasıl anlayacağım? Bence en önemli nokta bu.
B1 yerine A1 olmalıydı.
30.000 40.000 da alınır önemli olan makine temiz mi?

Ayrıca sarı siteye çok bakma. Motor camiasında kesinlikle daha uygun motorlar bulunuyor.
Hocam arabamız var o yüzden B1 aldım şimdi motor içinde A1 alacağım. Peki makine temiz mi nasıl anlayacağım? Yani fiziksel zarar anlaşılır ama motoru yürüten parça olan motor adlı parça sağlam mı, nasıl anlarım? Birde CBR 125R için 30-40k KM fazla mı? 2016 model düşünüyorum en son çıkan alayım yeni olsun diye.
 
Son düzenleme:
En güzel başlangıç motoru bana göre Yamaha WR125X (supermoto modeli), X yerine R olan modeli ise Cross modeli. 125CC'de sakın racing almak gibi bir hataya düşmeyin. Ya Naked bakın ya da Supermoto bakın. Racinglerin Tork'u çok düşük oluyor kolay kolay kaçamıyorsunuz bir şeylerden. CBR ve YZF ise artık mide bulandırıyor, her yerde varlar. Dediğim motor gayet sağlamdır ve başlangıç için de iyidir, tork açısından da oldukça iyi. 125CC olan neredeyse her motor da az yakar.
 
Neden scooter düşünmüyorsunuz? Ben de eskiden öyle düşünüyordum ama bilen kişiler sahnesinde işin mutfağından başladım. Emin ol faydasını göreceksin.
Hocam ben fazla değişim istemiyorum zaten işe gideceğim evime geleceğim sadece. Alayım bir tane temiz bahçemde kalsın yağmur falanda görmez bakımını da yaparım yıllarca kullanırım. Zaten gezmediğim için KM hep düşük kalır.
 
Birde CBR 125R için 30-40k fazla mı? 2016 model düşünüyorum en son çıkan alayım yeni olsun diye.
Evet çok fazla. Bu motoru sıfırı 16Bin TL'ye çıktığında almaktan vazgeçmiştim. Çünkü o paraları hak eden motorlar değil. Popüler şeyler her zaman pahalı olur. Maksimum sıfır ederi 20Bin TL, tabii piyasanın uçmamış haliyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı