2K 1ms 144Hz Monitör Tavsiyesi

Ben tercihimi bu modelden yana kullandım. Değerlendirebilirsiniz.
ben de AOC CQ27G2U ile Samsung LC27HG70QQMXUF arasında kaldım. samsung olanında HDR ve daha fazla renk sayısı var ama ışık sızması problemi olduğunu bende birkaç yerde gördüm. ayrıca çıkış yılı 2017 yani eski teklonojiye sahip ve çok yer kaplıyor. 2019 sonlarında çıkan AOC modelini daha çok hoşuma gidiyor. ama yinede kararsızlık durumu var. AOC monitöre daha yakınım.

2017 yılında çıkmış olmasına rağmen, epey özellik barındırıyor. Yetenekli bir monitör. Benzer özellikleri barındıran diğer markaların ürünleri bu fiyatlarda değil. Normalde düşününce samsung pahalı olmalı diyor insan. İşlemci alacak olsam yetenekleri değişeceğinden dolayı çıktığı yıla takılabilirim. Fakat bu monitör, 2K, 10 bit, HDR, freesync, usb, curved, vs... pek çok özelliğe sahip. Hani şu yeni çıkan monitörde olan falanca özellik samsung modelinde yok diyebileceğimiz bir husus göremiyorum. Ölü piksel gibi problemler çıkmadığı sürece bence kullanıcısını memnun edecektir.

bence ikiside çok güzel monitörler. hangisini alınırsa alınsın iki monitörde kullanıcı yeterince hatta fazlasıyla tatmin ve mutlu eder. başlarda kararsızdım ama şimdi AOC CQ27G2U olanı almayı düşünüyorum. sebebi özelliklerinin daha iyi ya da daha kötü olmasından değil, gözüme hitap etmesi. işte bende de tam olarak bu oldu. dedim ki: ''işte tam aradığım monitör. şeytan diyor ki bas parayı al zurnayı'' siz ilk görüşte aşka inanır mısınız? tabiki şaka :) ama ne bileyim hoşuma gitti ve sanırım bu monitörle duygusal bir bağ kurdum.(oha bu arada ''bas parayı al zurnayı'' uydurdum :D acaba ilerde literatüre deyim olarak geçer mi?! :D)

Son düzenleme:
bence ikiside çok güzel monitörler. hangisini alınırsa alınsın iki monitörde kullanıcı yeterince hatta fazlasıyla tatmin ve mutlu eder. başlarda kararsızdım ama şimdi AOC CQ27G2U olanı almayı düşünüyorum. sebebi özelliklerinin daha iyi ya da daha kötü olmasından değil, gözüme hitap etmesi. işte bende de tam olarak bu oldu. dedim ki: ''işte tam aradığım monitör. şeytan diyor ki bas parayı al zurnayı'' siz ilk görüşte aşka inanır mısınız? tabiki şaka :) ama ne bileyim hoşuma gitti ve sanırım bu monitörle duygusal bir bağ kurdum.(oha bu arada ''bas parayı al zurnayı'' uydurdum :D acaba ilerde literatüre deyim olarak geçer mi?! :D)

Hayırlı olsun şimdiden. İyi günlerde kullanın. Monitörlerde sorun yaşayıp başlık açtığımız günleri görmemek dileğiyle. :)

ASUS TUF Gaming VG27aq ya da VG27a modelini tavsiye ederim. Ben kullanıyorum eksiği olmayan ve sana yıllarca yeni monitör aratmayacak olan bir cihaz. Stoğunu bulmak zor IPS ile TN arasında fiyat uçurumu olmadığından stok çabuk bitiyor. VG27bq modeli Vatan'da şu an satılıyor. 3700 TL gibi bir fiyatı var. Ancak bu ürün TN panel. İlla IPS olsun demiyorsan 3000 TL'ye biraz ek yaparak alınabilir ki baktığın modellerden daha memnun kalırsın. VG27aq 3600 TL civarında şuan nette ama ne kadar güvenilir bir yerdir ona bakman lazım.
PC işleri malesef evdeki hesabı çarşıya uydurmuyor, 3000 TL ile açtığın kapı 5000 TL'lere dayanıyor bazen 😃🙃
32 Inc monitör ile oyun oynamak biraz zahmetli bir iş ama yine de karar senin.
Kolay gelsin.

Dostum sıfırdan mı topluyorsun elinde parça var mı? Ayrıca ayrı ayrı yerlerden satın alarak mı toplayacaksın? Bende i5 9400F, GTX 1660 Ti, 16 GB 3000MHz RAM, 144Hz 1ms ASUS 1080P monitörüm ve 600W 80 Plus PSU var. Bende 2K'ya geçmeyi düşünüyorum da sistemimi yükseltsem bunu komple satıp sıfırdan mı sistem alsam karar veremiyorum.
Hocam sıfırdan topluyorum sinerji üzerinden
32" büyüklük için 2K çözünürlük sıkıntılı olacaktır. Tavsiyem; 2K + 27"lik bir monitör olur.

32" 2kda ne gibi sıkıntı çıkarabilir

Son düzenleme:
Acaba PS5 hangi çözünürlük ve HZ olacak bende ona göre bir tane 27 Inc almak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı