2K monitör gereksiz mi?

Monitörlerde miniled tarzı led ve oled arası paneller başladı mı bilmiyorum ama 27 veya üzeri monitor kullanacaksanız 2k tavsiye ederim. Hatta Quantum Dot HDR olan modeller tv kadar canlı olmasa da standart led monitörlerden bir tık daha kaliteli görüntü sunuyor. Ekran büyüdükçe pikseller yakından bakıldığında görüldüğü için 2k olması avantaj. Bence şu an oyuncu bilgisayarlarında 1440p devri. Artık playstation bile bu ara çözünürlüğe destek veriyor
2k 27 inc oled ekran almayı düşünüyorum hocam.

Yani düşünüyorum çoğu kullanıcı 2K ile 1080p arasında çok bir fark olmadığını söylüyor.
Cidden 2K için boşuna mı masraf ediyoruz.
Bir de merak ettiğim çoğu dizi, film, yayın vb 1080p. Şimdi 2K monitörde 1080p görüntü izlemek, görüntü kalitesini bozmaz mı?
Hiç değil ben rdr 2 yi 1080p bitirdim 2k ya geçince acayip üzüldüm 2k yi beklemedigim için kesinlikle 2k oyun ap ayri bir şey 1 kere 2k oynasan 1080p ye gecemezsin

Hocam öncelikle aslında 2K demek 2560x1080 demek. 2560x1440 olan ise QHD. 2K biraz kötü oluyor QHD çok daha iyi. Alınır mı? Dersen de bence bayağı fark var. Dell'in renkleri hiç de fena sayılmayan 1080p IPS bir monitöründen Xiaomi'nin 34 inçlik uwqhd VA monitörüne geçtim. Mesafemde yakın ama harika oldu. Artık bir şey izlemek ve oynamak çok daha keyifli geliyor. 4060 Ti zayıf kalıyor diye sattım geçenlerde 5070 ya da Ti alacağım. Şimdilik GeForce NOW kullanıyorum. Biraz masraflı olduğu doğru ama değiyor bence. Uwqhd demek QHD'nin yanlara doğru yüzde 30 genişlemesi. Bunu desteklemeyen şeyler oynar ya da seyredersem ekranın kenarları boş kalıyor ve 2560x1440 32 inç olmuş oluyor. 32 inç büyük aslında QHD için ama yine de çok memnunum.

Hiç değil ben RDR 2'yi 1080p bitirdim 2K ya geçince acayip üzüldüm 2K'yi beklemedigim için kesinlikle 2K oyun apayrı bir şey 1 kere 2K oynasan 1080P'ye gecemezsin.

5070'ler çıksın ilk oynamak istediğim oyunlardan biri.

Ben şimdi yurt dışından 5090 getireceğim. Şu anki kullandığım monitör LG 2K serisini unuttum kırmızı detaylar var üstünde. Yine 2K Alienware dwf almayı düşünüyorum geniş ekran tabii bunu para biriktirip alacağım sizce mantıklı değil mi?

Yaklaşık 4 yıldır 1440p (2k) monitör kullanıyorum. 2k kullanmaya başladıktan sonra 1080p çamur gibi görünüyor kesinlikle fark var. 1080p film ve dizilerde bitrate düşük olmadığı sürece gayet güzel izleniyor. Dizi ve filmlerimi bilgisayardan izlerim.

27 inç monitörde Cyberpunk oynarken 1080p ile 2K arasında önemli derece fark gördüm. Fps den feragat ederek 2k da bitirdim. 27 de 4k nin fark yaratacağını sanmam. 32 inç monitör alınca 4k oynamaya geçtim.

Şu dönemde artık el konsolunda ounamiyorsaniz 2K nin altına dusulmemesi gerekiyor
Asıl 27 inç 4K'da, 32 inçten daha çok fark hissedersiniz. Daha küçük ekranda aynı sayıda piksel olması daha keskin görüntü demek.

4K daha iyidir ama eğer bütçen yoksa 2K monitör kesinlikle 1080p'den daha iyi bence gerekli eğer çok oyun oynuyorsan ya da böyle yüksek grafik gerektiren işler yapıyorsan

Ben 2 monitör kullanıyorum biri 27 inç 2k, diğeri 23 inç 1080p. 1080p olan küçük bir monitör olduğu için aralarında aşırı fazla bir fark olmuyor ama 2k monitörde hem büyük ekran hem de daha fazla piksel olması nedeni ile daha fazla detay görebildiğinizi söyleyebilirim. Eğer sisteminiz kuvvetli ise 2k 27 inç, sisteminiz çok kuvvetli değilse 1080p 23 inç ama kaliteli bir monitör öneririm. (Oyunlarda 1080pde daha fazla fps alacağınızı unutmayın.)

Hocam öncelikle aslında 2K demek 2560x1080 demek. 2560x1440 olan ise QHD. 2K biraz kötü oluyor QHD çok daha iyi. Alınır mı? Dersen de bence bayağı fark var. Dell'in renkleri hiç de fena sayılmayan 1080p IPS bir monitöründen Xiaomi'nin 34 inçlik uwqhd VA monitörüne geçtim. Mesafemde yakın ama harika oldu. Artık bir şey izlemek ve oynamak çok daha keyifli geliyor. 4060 Ti zayıf kalıyor diye sattım geçenlerde 5070 ya da Ti alacağım. Şimdilik GeForce NOW kullanıyorum. Biraz masraflı olduğu doğru ama değiyor bence. Uwqhd demek QHD'nin yanlara doğru yüzde 30 genişlemesi. Bunu desteklemeyen şeyler oynar ya da seyredersem ekranın kenarları boş kalıyor ve 2560x1440 32 inç olmuş oluyor. 32 inç büyük aslında QHD için ama yine de çok memnunum.

5070'ler çıksın ilk oynamak istediğim oyunlardan biri.
Hocam 2k ile QHD farkını cidden şimdi öğrendim. O zaman QHD almak daha mantıklı. OLED QHD 27 inc öneriniz var mı?

Ben 1080p den 2k 260hz'e geçtim 2. Monitor olarak 1080p hala kullanıyorum. Kesinlikle 2k cok farklı gereksizde degil. 4k da 60 fps sistem kurabileceksiniz 4k alın ama maliyet düşünüldüğünde 2k gayet iyi bir yerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı