2K monitör gereksiz mi?

Yaklaşık 4 yıldır 1440p (2k) monitör kullanıyorum. 2k kullanmaya başladıktan sonra 1080p çamur gibi görünüyor kesinlikle fark var. 1080p film ve dizilerde bitrate düşük olmadığı sürece gayet güzel izleniyor. Dizi ve filmlerimi bilgisayardan izlerim.
Hocam çok merak ettiğim bir konu var, bu konuda beni aydınlatırsanız içim rahatlayacak.

Şimdi aldığım 2k monitörde 1080p dizi, yayın veya video izleyeceğim. Sizde bilirsiniz ki çoğu videolar hala 1080p. Şimdi burada merak ettiğim 2k görüntü de 1080p videolar nasıl kalitede olacak. 1080p monitördeki gibi mi olacak yoksa daha kötü mü yoksa daha mı iyi olacak.

Hocam çok merak ettiğim bir konu var, bu konuda beni aydınlatırsanız içim rahatlayacak.

Şimdi aldığım 2k monitörde 1080p dizi, yayın veya video izleyeceğim. Sizde bilirsiniz ki çoğu videolar hala 1080p. Şimdi burada merak ettiğim 2k görüntü de 1080p videolar nasıl kalitede olacak. 1080p monitördeki gibi mi olacak yoksa daha kötü mü yoksa daha mı iyi olacak.

2K ekranda 1080P videolar kötü görünüyor maalesef. Ben de 24" 1080P den 27" 2K monitöre geçtim. O konuda sorun yaşadım. Dünyanın sonu değil ama kötü göründüğü de bir gerçek.

Hocam 2K ile QHD farkını cidden şimdi öğrendim. O zaman QHD almak daha mantıklı. OLED QHD 27 inc öneriniz var mı?

Hocam OLED monitörlere pek bakmadım ama pahalı duruyorlar. Bence güzel bir IPS QHD ya da kavisli VA alınabilir. Onun haricinde Dell, Samsung ve LG iyi markalardır panel konusunda.

2K ekranda 1080P videolar kötü görünüyor maalesef. Ben de 24" 1080P den 27" 2K monitöre geçtim. O konuda sorun yaşadım. Dünyanın sonu değil ama kötü göründüğü de bir gerçek.
1080p mönitörümü çöpe atmayıp değiş tokuş mu yapsam acaba. Film/dizi izlerken :)

1080p mönitörümü çöpe atmayıp değiş tokuş mu yapsam acaba. Film/dizi izlerken :)
Çift monitör kullanmak büyük rahatlık, tavsiye ederim.

2k monitörün yeni meta olmaya gittiği aşikar. 4k da özellikle oyun oynama işi üst segment kartlarda bile FG ve yukarı ölçeklendirmeye bel bağlıyor.

Evimde toplamda 4 monitör var aktif kullanılan. 2 adet 27 inç 1080p IPS, 1 adet 4k IPS, bir adet de ultra geniş ekran Samsung Oled G8. OLED açık ara bambaşka bir deneyim. Grafik kalitesini 4k çözünürlükten daha fazla arttırıyor.

Bütçe el verişliyse 2k oled tavsiyemdir. Tercihinize göre ultra geniş ekranlı bir şey de düşünebilirsiniz. Çift monitör gibi kullanabilmek büyük rahatlık oluyor.

Çift monitör kullanmak büyük rahatlık, tavsiye ederim.

2k monitörün yeni meta olmaya gittiği aşikar. 4k da özellikle oyun oynama işi üst segment kartlarda bile FG ve yukarı ölçeklendirmeye bel bağlıyor.

Evimde toplamda 4 monitör var aktif kullanılan. 2 adet 27 inç 1080p IPS, 1 adet 4k IPS, bir adet de ultra geniş ekran Samsung Oled G8. OLED açık ara bambaşka bir deneyim. Grafik kalitesini 4k çözünürlükten daha fazla arttırıyor.

Bütçe el verişliyse 2k oled tavsiyemdir. Tercihinize göre ultra geniş ekranlı bir şey de düşünebilirsiniz. Çift monitör gibi kullanabilmek büyük rahatlık oluyor.
Çift monitör sağlayacak alanım yok be hocam. Monitörle aramda ki uzaklık 50 cm olacak üstelik.

Ben 4K kullanıyorum 32 inç çok da memnunum 144Hz olarak kullanıyorum.

Soldaki
Full HD, 1940 x 1080 , 24 inç, IPS Panel bir ekran.

Sağdaki
QHD, 2560 x 1440 , 27 inç, VA Panel bir ekran

Tabi fark buradan çok belli olur mu bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250125_234513.jpg
    IMG_20250125_234513.jpg
    185,4 KB · Görüntüleme: 61

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı