2K monitör gereksiz mi?

Ben 3 sene kadar 2K kullandım. Pek bi dezavantaji yok. Oyunlar için bence max sınır. 4K zorlar. Şimdi ben 4K kullanıyorum iş ve oyun amaçlı. 4099 bile bazi oyunlarda 40FPS altına düşüyor

Hocam oyun için sisteminiz iyiyse 2K çok daha iyidir.

Soldaki.
Full HD, 1940 X 1080, 24 inç, IPS panel bir ekran.

Sağdaki.
QHD, 2560 X 1440, 27 inç, VA panel bir ekran.

Tabii fark buradan çok belli olur mu bilemiyorum.

Sende ki IPS neden bu kadar soluk ve kalitesiz hocam? Bende ki IPS sağdaki gibi renkler veriyor. Yanlış ayarda yapmış olabilirsin monitörün kötüde olabilir. IPS alacak arkadaşın kafası karışabilir. Benim IPS panel ile alakası yok seninkinin bilgin olsun.

Sende ki IPS neden bu kadar soluk ve kalitesiz hocam? Bende ki IPS sağdaki gibi renkler veriyor. Yanlış ayarda yapmış olabilirsin monitörün kötüde olabilir. IPS alacak arkadaşın kafası karışabilir. Benim IPS panel ile alakası yok seninkinin bilgin olsun.

VA Panel'in Kontrast'ı ortalama 3 kat daha fazla olduğu için böyle. Bilmiyorum hiç VA panel kullandın mı? Video, film ve dizi izleme gibi şeylerde aynı böyle fark oluşuyor. Oyunlarda IPS genel olarak daha canlı ve net görüntü sunuyor orası ayrı. Tabii kaliteli VA panel deneyimleme fırsatım olmadı. Ondan kaynaklı da olabilir.

VA Panel'in Kontrast'ı ortalama 3 kat daha fazla olduğu için böyle. Bilmiyorum hiç VA panel kullandın mı? Video, film ve dizi izleme gibi şeylerde aynı böyle fark oluşuyor. Oyunlarda IPS genel olarak daha canlı ve net görüntü sunuyor orası ayrı. Tabii kaliteli VA panel deneyimleme fırsatım olmadı. Ondan kaynaklı da olabilir.

Tamamda benim IPS sağda ki VA da ki renkleri veriyor dedim zaten. Kontrastta gayet iyi benim monitörün. Fotoğrafı atan arkadaşın IPS panel gereksiz soluk ve renkler doygun değil.

Tamamda benim IPS sağda ki VA da ki renkleri veriyor dedim zaten. Kontrastta gayet iyi benim monitörün. Fotoğrafı atan arkadaşın IPS panel gereksiz soluk ve renkler doygun değil.

Oyunlarda daha canlı renkler verebilir ama dizi ve film gibi içeriklerde böyle farklar var. Denemeden bilemezsiniz. Kontrast olarak gayet iyi olamaz çünkü ortalama IPS Kontrast'ı 1000:1'dir. En iyi IPS paneller 1500:1 bandına kadar çıkabilir. En kötü VA panel 2000:1 civarı kontrast verir. Ortalama VA panel için kontrast oranı 3000:1'dir. Yüksek kontrastlı bir görüntü görmediğiniz için size göre iyi gelebilir. Ben size bir resim gösteriyim o zaman monitörünüzün kontrast oranı iyimiymiş.
Anlarsınız.

IMG_2541.jpeg

Aradaki kalite farkı ortada. Detaylar ve renkler çok daha iyi gözüküyor.

Bu yüzden televizyonlarda yaygın olarak VA panel kullanılır. 10 tane TV varsa 8'i VA paneldir. Çünkü çok daha kaliteli bir görüntü sağlar. Ucuz VA panelde deneyimledim açık ve net bir şekilde kontrast oranından ötürü dizi, film, YouTube vb içeriklerde VA panel ezip geçiyor.

Videoyu izleyip yorumlara bak. VA panelde parlama yok ve siyahlar çok üstün. Kazanan VA panel. Tabii ki kaliteli VA panel olmak şartıyla. Aksi halde Black smearing ve ghosting'ten dolayı berbat bir durumda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı