2K monitör gereksiz mi?

Çözünürlük kullanılan boyuta göre önem kazanır. Ekrandaki kesikinligi belirleyen piksel yogunlugudur. İnç başına düşen piksel sayısı, PPI olarak belirtilir. Boyut çözünürlük ve doğru mesafe ayarlanmalidir. Genel olarak 80 PPI üstü kabul edilebilir bir kesinlik sunar. Bu 27 inç 1080p monitörde 82'dır, 2K çözünürlükte 109'a çıkar, kesikinligin ne kadar arttığını buradan anlayabilirsin. Kendi tecrübeme göre 1080p için üst sınır 27 inç 2K içinse 32-34 inc tir. Ekrana olan uzaklikta piksel yoğunluğu kadar önemlidir, ekran küçük olunca cogunlukla yakından bakmak zorunda kaldığımız oluyor, ekranın küçük olduğunu söylemekte biraz göreceli, bana göre 32 inç altındaki her ekran boyutu küçük. Buna dayanarak 27 inç te 2K çözünürlük tercih etmek en doğrusu. Dibine de girsen keskinlik azalmaz.

Yani düşünüyorum çoğu kullanıcı 2K ile 1080p arasında çok bir fark olmadığını söylüyor.
Cidden 2K için boşuna mı masraf ediyoruz.
Bir de merak ettiğim çoğu dizi, film, yayın vb 1080p. Şimdi 2K monitörde 1080p görüntü izlemek, görüntü kalitesini bozmaz mı?
1080p ile 2k arasında baya fark var. 2kda 1080p video izlersen görüntü 1080p gibi olmuyor. Ancak ekran kartın rtx ise video super resolution(vsr) sayesinde 1080p görüntüyü ai kullanarak 2kya yükseltiyor. Baya işe yarıyor gibi geldi bana

4K 165Hz 32 inch odessey g7Neo kullanıyorum 4080 Super ile. Önceden ben Mario oynuyormuşum dedim ilk geçtiğimde şu an 1080 hesap makinesi ekranı gibi geliyor ama tercih tabii ki

4K 165Hz 32 inch odessey g7Neo kullanıyorum 4080 Super ile. Önceden ben Mario oynuyormuşum dedim ilk geçtiğimde şu an 1080 hesap makinesi ekranı gibi geliyor ama tercih tabii ki
Birde hdr etkisi var resmen oyunlar film gibi oldu

Birde hdr etkisi var resmen oyunlar film gibi oldu
Hocam 4k dan çok 2k merak ediyorum ben.

@Ali Ataberk
27 inc 2k da düşünceleriniz neler.
1080p 24 inc'ten geçeceğim.
Çok kararsızım bazı insanlar 2k ile 1080 p arasında vaov denilecek fark yok deniliyor. Ekranı Oled alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı