Golden.Nyks
Hectopat
G65B den 600 TL daha ucuz.Biraz pahalı sanki hocam.
G65B den 600 TL daha ucuz.Biraz pahalı sanki hocam.
G65B'den 600 TL daha ucuz.
G65B'den 600 TL daha ucuz ama, G65B çok daha iyi bir monitör. Samsung öyle bir fiyattaki rakipsiz resmen.
1 ay Philips Evnia 27M2N5500 kullanmış ve 2 haftadır G6 G65B kullanan birisi olarak çok çok çok daha iyilik bir farklılık yok. Belki daha iyilik fark vardır o kadar(ama ben onu da fark edemedim).Daha iyi demezdim, renk, parlaklık ve renk canlılığı ve doğruluğu açısından Philips çok çok daha iyi ama G65B'nin kontrast daha iyi siyahlar HDR600 240Hz gibi ve bir çok özelliği de aklımı çelerdi alacak olsam.
Daha iyi demezdim, renk, parlaklık ve renk canlılığı ve doğruluğu açısından Philips çok çok daha iyi ama G65B'nin kontrast daha iyi siyahlar HDR600 240Hz gibi ve birçok özelliği de aklımı çelerdi alacak olsam.
Samsung shop da bulamadım linkini bırakabilir misiniz?1 ay Philips Evnia 27M2N5500 kullanmış ve 2 haftadır G6 G65B kullanan birisi olarak çok çok çok daha iyilik bir farklılık yok. Belki daha iyilik fark vardır o kadar(ama ben onu da fark edemedim).
Samsung Odyssey G6 G65B Samsung Shop üzerinden öğrenci indirimi ile 9.779 TL'ye alınabiliyor. Şu anlık Philipsten ucuz.
Eki Görüntüle 2442763
Sen öyle sanmaya devam et o zaman.
Samsung 418CD parlaklığa sahip. Philips ise 388CD parlaklığa sahip. Yani Samsung daha iyi.
Renk canlılığına gelecek olursak:
Samsung %140 sRGB volume, %100 DCI-P3 volume, %95 Adobe RGB volume.
Philips %141 sRGB volume %100 DCI-P3 volume, %97 Adobe RGB volume değerine sahip.
Yani renk açısından kafa kafaya monitörler.
Renk doğruluğu konusuna gelecek olursak ikisi de fabrikadan kalibrasyonlu şekilde geliyor. Üniteye göre değişkenlik gösterebileceği için bu konuda yorum yapmayacağım.
Üstteki arkadaşın neden farklılık göremediği zaten buradan belli oluyor. Neredeyse kontrast haricinde görüntü kalitesi olarak kafa kafaya monitörler. Kontrast burada işi bitiriyor.
Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip. Aradaki görüntü kalitesi farkı devasa. Renk gamutu olarak benzer iki monitörde. Arada gözle görülür bir fark yok. Kontrast açısından neredeyse 3 katlık fark var. 400:1 kontrast farkı bile bu kadar etkilerken +2000:1 kontrast arttığını düşün. O zaman görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyi anlarsın.
Eki Görüntüle 2442770
Hepinize teşekkür ederim. Son olarak Samsungu tercih edersem FPS oyunları sıkıntı olur mu? Hızlıca hareket ettiğim zaman pixel perfect bir tepkime alabilir miyim?
Samsung shop da bulamadım linkini bırakabilir misiniz?
Bu değerleri nereden aldınız? Bilmiyorum ama VA panel %140 sRGB imiş öyle mi.
G65B renk gamutu bu şekilde.
Adobe RGB %84
sRGB %102
DCI-P3 %89
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.