Dark 600W PSU kullanıyorum herhangi bir sertifikası yok ve şuana kadar herhangi bir ses duymadım. Asrock sandığınızın aksine çok kaliteli bir markadır.Senin PSU benim PSU ile kıyaslanamaz bile. En kaliteli ve sessiz EVGA modellerinden. Zaten anakart farkına hiçbir şey demiyorum. Asrock'u ezer. Dual Bios, kaliteli ses yongası...
Benim attığım ekteki kasayı istediğiniz kasayla değiştirip alın. Site teknobiyotik.com emin olun sizi yarı yolda bırakmaz uzun süre kullanırsınız. Eğer bütçe varsa ekran kartını 6GB'lık modelle değiştirin yeter. AM4 chipset'i geleceğe dönük bir chipsettir gönlünüz rahat olsun.Arkadaşlar gönderiye 2 gün bakmadım, arada olaylar olmuş. Benim bu kadar soru sormamın amacı, önceki sistemim gibi uzun süreli kullanmak. Ama tabii ki de yeni çıkan oyunları da oynatabilen bir sistem toplamak. AMD'ye pek sıcak bakmamamın sebebi ise bir çok yerde ısınıyor, yanıyor, yumurta yaparsın gibi şeyler görmem. Eğer 3.300-400 gibi fiyatları geçerse GTX 1050Ti'ye çevireceğim sistemi. Yani bana önerebildiğiniz en iyi sistem hangisiyse onu önerin. Gönderide tartışmanın bir manası yok. Tabii ki de bilinen markalar daha iyidir. SSD'yi ben sonradan alacağım. 240 GB'lık Kingston veya Corsair onda sıkıntı yok. @Rsime @Barış Tolon @Abu! @benttala
Ayrıca görsellik açısından da benim eklerdeki attığım kasayı çok beğendiğim için değiştirmek istemiyorum. 80+ 600W hem ilerde sistemi yükseltirsem bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum güç kaynağından.
Ayrıca Monitör olarak eski sistemimin Monitörünü kullanacağım. Casper Neo modelli bilgisayarımın Monitörünü. Tabii ki de ilerde değiştireceğim Monitörüde.
Ayrıca darboğaz yapmayacak şekilde de %100 performanslı bir sistem toplamak istiyorum. AM4 çipsetli bir anakart alınca biraz pahalıya kaçıyor maalesef. Ama yine de alabilirim.
AMD'nin 2005 civarı ürettiği ilk nesil Phenom ve Turion işlemcilerden doğan bir muhabbet diye biliyorum. Artık onların üzerinden bir hayli vakit ve teknoloji geçti. O yüzden yumurta bile yapabilirim bunda diye düşünmeyin. Rahatlıkla Ryzen serisini alabilirsiniz. Şuan çoğunluk Ryzen serisi işlemcilerin daha mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyor.Arkadaşlar gönderiye 2 gün bakmadım, arada olaylar olmuş. Benim bu kadar soru sormamın amacı, önceki sistemim gibi uzun süreli kullanmak. Ama tabii ki de yeni çıkan oyunları da oynatabilen bir sistem toplamak. AMD'ye pek sıcak bakmamamın sebebi ise bir çok yerde ısınıyor, yanıyor, yumurta yaparsın gibi şeyler görmem. Eğer 3.300-400 gibi fiyatları geçerse GTX 1050Ti'ye çevireceğim sistemi. Yani bana önerebildiğiniz en iyi sistem hangisiyse onu önerin. Gönderide tartışmanın bir manası yok. Tabii ki de bilinen markalar daha iyidir. SSD'yi ben sonradan alacağım. 240 GB'lık Kingston veya Corsair onda sıkıntı yok. @Rsime @Barış Tolon @Abu! @benttala
Ayrıca görsellik açısından da benim eklerdeki attığım kasayı çok beğendiğim için değiştirmek istemiyorum. 80+ 600W hem ilerde sistemi yükseltirsem bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum güç kaynağından.
Ayrıca Monitör olarak eski sistemimin Monitörünü kullanacağım. Casper Neo modelli bilgisayarımın Monitörünü. Tabii ki de ilerde değiştireceğim Monitörüde.
Ayrıca darboğaz yapmayacak şekilde de %100 performanslı bir sistem toplamak istiyorum. AM4 çipsetli bir anakart alınca biraz pahalıya kaçıyor maalesef. Ama yine de alabilirim.
Merak ettiğimden soruyorum Gigabyte'ın yonga setleri çatır çutur yanıyor demişsiniz. Neyi kast ettiniz?Yonga seti çatır çutur yanan marka ile ASROCK gibi büyük bir markayı ezdiniz ya helal olsun. PSU'lar ne demek kıyaslanamaz Seasonic koydun da biz mi göremedik ? Burda yarışmıyoruz, alıcı arkadaşa en iyi sistemi alması için YARDIM etmeye çalışıyoruz.
Bütçeniz belli ve pahalı olacağından yakınıyorsunuz. O yüzden bana 1300X + GTX1060 sistem almanız daha mantıklı geliyor.Ryzen 5 1400 veya 1500X alabilirim. Ama Anakartı AM4 çipsetli alınca biraz pahalıya kaçıyor. Yani benim o zamanda ekran kartını düşürmem gerekiyor çünkü 3.400 lirayı geçiyor. Ryzen ucuz evet benim de kafama yattı ama yıllardır Intel kullanıyorum yamuk yapıyorum Intel'eNeyse bir de Teknobiyotik'ten sistemin son halini atacağım.
Ya siz ne uğraşıyorsunuz attığım ekteki sadece kasayı değiştirip alın. Hala bütçeyi aşıyorum diyorsunuz.Ryzen 5 1400 veya 1500X alabilirim. Ama Anakartı AM4 çipsetli alınca biraz pahalıya kaçıyor. Yani benim o zamanda ekran kartını düşürmem gerekiyor çünkü 3.400 lirayı geçiyor. Ryzen ucuz evet benim de kafama yattı ama yıllardır Intel kullanıyorum yamuk yapıyorum Intel'eNeyse bir de Teknobiyotik'ten sistemin son halini atacağım.
Sistem kötü olmuş. Anakart en az B350 olması lazım. HDD ise Toshiba P300 alın. Siz benim attığım ekteki sistemi alın. Windows 10 deneme sürümüne gerek yok.Arkadaşlar GTX1060 alınca çok fazla pahalı oluyor. GTX1050Ti veya GTX1060 3 GB alabilirim. Hangisi daha iyi ?
Son hali bu. Daha önce bu şekilde alış-veriş yapmadığım için kredi kartıyla biraz tırsıyorum.
Bütçe en fazla 3.100 TL arkadaşlar.
Ayrıca bu Windows 10 Test sürümüne gerek var mı yoksa Recep abinin videosundan bakarak mı yapayım?
Bahsettiğim ekte eklemiş olduğum mesaj.Hocam anlamıyor musunuz? Ya Ryzen alın ya 7. Nesil bir işlemci. O fiyata Ryzen 5 1400 ve GTX 1050ti sığdırılabilir.
Buyurun önerim bu şekilde emin olun o topladığınız sistemden daha performanslı daha uzun ömürlü olacaktır. İleride yükseltme olarak Samsung 960 Pro M.2 SSD alabilirsiniz. Bütçe aşmasın diye SSD eklemedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.