3 ay spor yapınca boy uzar mı?

konpachiro

Decapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600
RYZEN 5 5500
A 520 M-K
2*8 RAM
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar babam 175, annem 160 ben ise 172'yim 70 kiloyum ve 16 yaşındayım. YKS öğrencisi olduğum için 12. sınıfta spora gidemeyeceğim ama yazın 3 ay gitsem fit olabilir miyim en azından ya da şu andan başlasam 5 ayda boyum biraz olsun uzar mı? Genetik demeyin çünkü %70 genetik tamamen genetik değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar babam 175, annem 160 ben ise 172'yim 70 kiloyum ve 16 yaşındayım. YKS öğrencisi olduğum için 12. sınıfta spora gidemeyeceğim ama yazın 3 ay gitsem fit olabilir miyim en azından ya da şu andan başlasam 5 ayda boyum biraz olsun uzar mı? Genetik demeyin çünkü %70 genetik tamamen genetik değil.
Uzar ben de 16 yaşındayım geçen sene kasım ayı gibi baskete başladım 5 ay filan geçti 1.70 tim hatta belki biraz altında 1.73 oldum yaz tatilinde yüzersen bol bol o da uzatır.

Dostum madem %70 genetik tamamı değil diyosun kesin bildiğini düşünüyorsun niye buraya konu açıyorsun, düzgün uyu kaliteli beslen, genetiğinde varsa uzarsın yoksa uzamazsın, yoksa istersen fitness salonundan çıkma, genetikte yoksa 1cm bile uzamazsın.

Ahım şahım bir uzama beklemeyin ama uzama olacaktır, yine de kendinizi olduğunuz gibi sevmelisiniz. 180 de olsanız boyunuzdan memnun değilseniz size hayatı zehir eder.

Uzar ben de 16 yaşındayım geçen sene kasım ayı gibi baskete başladım 5 ay filan geçti 1.70 tim hatta belki biraz altında 1.73 oldum yaz tatilinde yüzersen bol bol o da uzatır.
Mesela bu arkadaş, 170'ten 173'e çıkmasının spordan gram denecek kadar az etkisini almıştır, belki spor yaparken gelişmek için uykusuna ve beslenmesine dikkat etmiştir, ona kalan 2,5cm veren şey bu olmuştur.

Dostum madem %70 genetik tamamı değil diyosun kesin bildiğini düşünüyorsun niye buraya konu açıyorsun, düzgün uyu kaliteli beslen, genetiğinde varsa uzarsın yoksa uzamazsın, yoksa istersen fitness salonundan çıkma, genetikte yoksa 1cm bile uzamazsın.
Fitness boy uzatmaz zaten , belli sporların boy uzamasına etkisi bilindik bir gerçek. Genetikte varsa fazla fayda alırsın , yoksa azda olsa etkisini gösterir. 3 ay yeterli olmaz ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı