30.000 TL ile hangi ekipmanlar alınabilir?

Laptopu 2022 senesinde 18.000 TL'ye almıştım, para eder mi bilmiyorum. Çok nadir masaüstü kullandım; hayatımda az çok hiç kullanmadım diyebilirim. Travmam var, biraz da abimin kasasında oyun oynarken hep çizgi veriyordu, ekran kartından kaynaklı. Kaç kere oldu bu, vesaire. Travma oluştu o günden beri laptop kullanıyorum.
Laptop kadar kötü bir oyun aracı yok hocam. Tabii parayı bayılıp üst segment laptoplar almıyorsanız ona laf yok. Hazır alacağınız sistemde sorun olursa gönderip çözdürtüyorsunuz zaten garantili geliyor. Laptop'ta bir sorun yaşarsanız hele garanti bittikten sonra geçmiş olsun ne kendiniz açıp yapabilirsiniz ne parça değiştirip sorunu çözebilirsiniz. Oyun oynamak için PC çok zahmetli bir alet ama laptop ondan da zahmetli.

Evet, haklısınız. Biraz daha biriktirip 4060 ve 4070 dizüstü alabilirim. Ama sorun şu: Benim bir şey yaptığım yok. Ne yaptığımı sorarsanız, render yapmıyorum, yapay zeka modellemiyorum, montaj yapmıyorum, vesaire. Sadece günlük kullanım için sosyal medya, Discord, platformlar, Valorant, GTA gibi diğer oyunları zerre oynamıyorum, nadir bile diyebilirim. Oyun bile daha az oynuyorum. Valorant'ta görev yapıyorum, arkadaşla girip çıkıyorum. Evet, 12 saatlerce ya da daha fazla Valorant oynamışlığım oluyor; akıcı, kasmıyor. GTA'da kafa dağıtmak için birkaç saat girip çıkıyorum. Hani, evet düşündüm, kasa ya da laptop ama bana fazla gelir diye düşündüm. 3050 bile fazla geliyorsa, 4060-4070 laptop alsam fazla gelmez mi? Hele ki üstüne biraz daha koyup masaüstü 4070 serisi ya da 5000 serisi almaya kalksam, daha da fazla gelecek. O bakımdan düşünerek hareket ettim, ne kadar mantıklı ama bilemedim. Eğer sizin link varsa yine göz atayım, kırmayım sizi. Duruma göre anlamışsınızdır demek istediğimi :D tabii, ne kadar fark olur, çünkü kullanmadığım için bilmiyorum; deneyimlemedim daha iyi laptop/daha iyi kasa falan.
5000 serisi al boşver 4060 ve 4070 en azındandan daha iyi bir işlemci ve ekran kartı ile renderların daha hızlı ve serin geçer. 3050 yetiyorsa bir şey diyemem paran kalsın ama laptobundan fazlada ekipmana vermekte mantıksız değil mi? Lapop için bir karşılaştırma bulamadım ama pc için en bariz örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop kadar kötü bir oyun aracı yok hocam. Tabii parayı bayılıp üst segment laptoplar almıyorsanız ona laf yok. Hazır alacağınız sistemde sorun olursa gönderip çözdürtüyorsunuz zaten garantili geliyor. Laptop'ta bir sorun yaşarsanız hele garanti bittikten sonra geçmiş olsun ne kendiniz açıp yapabilirsiniz ne parça değiştirip sorunu çözebilirsiniz. Oyun oynamak için PC çok zahmetli bir alet ama laptop ondan da zahmetli.
Tam öyle demek yanlış olur mobil bir hayatın yoksa laptop alınmaz kesinlikle ama sürekli şehir değiştirmek zorunda kalırsanda başka seçeneğin yok gibi.
Covid zamanında üniversite için almıştım Mersin de ailemin yanına gidiyordum adanadan sürekli git gel o zamanlar evim ile aile evi arasında git gel yaptğım için 10 numaraydı benim için. Böyle bir durumda laptop iyide öteki türlü sürekli evdeysen laptop rezalet bir hal.

Evet, haklısınız. Biraz daha biriktirip 4060 ve 4070 dizüstü alabilirim. Ama sorun şu: Benim bir şey yaptığım yok. Ne yaptığımı sorarsanız, render yapmıyorum, yapay zeka modellemiyorum, montaj yapmıyorum, vesaire. Sadece günlük kullanım için sosyal medya, Discord, platformlar, Valorant, GTA gibi diğer oyunları zerre oynamıyorum, nadir bile diyebilirim. Oyun bile daha az oynuyorum. Valorant'ta görev yapıyorum, arkadaşla girip çıkıyorum. Evet, 12 saatlerce ya da daha fazla Valorant oynamışlığım oluyor; akıcı, kasmıyor. GTA'da kafa dağıtmak için birkaç saat girip çıkıyorum. Hani, evet düşündüm, kasa ya da laptop ama bana fazla gelir diye düşündüm. 3050 bile fazla geliyorsa, 4060-4070 laptop alsam fazla gelmez mi? Hele ki üstüne biraz daha koyup masaüstü 4070 serisi ya da 5000 serisi almaya kalksam, daha da fazla gelecek. O bakımdan düşünerek hareket ettim, ne kadar mantıklı ama bilemedim. Eğer sizin link varsa yine göz atayım, kırmayım sizi. Duruma göre anlamışsınızdır demek istediğimi :D tabii, ne kadar fark olur, çünkü kullanmadığım için bilmiyorum; deneyimlemedim daha iyi laptop/daha iyi kasa falan.
Laptop işini akıldan çıkarın bence. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eski laptopu satıp güzel bir masaüstü almak bence en iyisi. Hele üstüne de şöyle 1440p bir monitör çekerseniz tadından yenmez. Ama dediğiniz gibi oyun oynamıyorsanız bunların hiçbir manası yok ama oynamak için alabilirsiniz. Bir insanın o görsellik o akıcılık ile kaliteli bir oyun oynayıp sıkılması çok düşük olasılık bence.

Laptop işini akıldan çıkarın bence. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eski laptopu satıp güzel bir masaüstü almak bence en iyisi. Hele üstüne de şöyle 1440p bir monitör çekerseniz tadından yenmez. Ama dediğiniz gibi oyun oynamıyorsanız bunların hiçbir manası yok ama oynamak için alabilirsiniz. Bir insanın o görsellik o akıcılık ile kaliteli bir oyun oynayıp sıkılması çok düşük olasılık bence.
Bunlar kaç paraya maliyet olur?

5000 serisi al boşver 4060 ve 4070 en azındandan daha iyi bir işlemci ve ekran kartı ile renderların daha hızlı ve serin geçer. 3050 yetiyorsa bir şey diyemem paran kalsın ama laptobundan fazlada ekipmana vermekte mantıksız değil mi? Lapop için bir karşılaştırma bulamadım ama pc için en bariz örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam öyle demek yanlış olur mobil bir hayatın yoksa laptop alınmaz kesinlikle ama sürekli şehir değiştirmek zorunda kalırsanda başka seçeneğin yok gibi.

O kısım bariz zaten o yüzden yazmadım. Seyahat ediliyorsa ve bu seyahatler öyle anlık gelişen şeyler değil hayatın bir parçasıysa bence de laptop alınır el mahkum zaten başka pek bir araç yok o tarz. El konsolları belki ama onlar da güç olarak zayıflar Laptop'a yaklaşamazlar. Ama seyahat edilmiyorsa ya konsol ya da PC en iyisi.

O kısım bariz zaten o yüzden yazmadım. Seyahat ediliyorsa ve bu seyahatler öyle anlık gelişen şeyler değil hayatın bir parçasıysa bence de laptop alınır el mahkum zaten başka pek bir araç yok o tarz. El konsolları belki ama onlar da güç olarak zayıflar Laptop'a yaklaşamazlar. Ama seyahat edilmiyorsa ya konsol ya da PC en iyisi.
El konsollarını ben hala anlamış değilim zaten. Hem dünya kadar para hemde donanımsal bir rezalet hemde bataryaları rezalet.

Yani hocam ne istediğinize bağlı. 1440p oyun oynamak için bir sistem dizmek elbette çok ucuz değil. Ama ortalama bir işlemci ve iyi bir ekran kartı bile yeterli olur diye düşünüyorum kendim 5500 + 4070 S kullanıyorum gücü Silent Hill 2 gibi optimize özürlü oyunlara bile yüksek ultra ayarda yetiyor. Kullanacağınızı düşünüyorsanız bence paraya kıyın. İşe eski laptopu satmakla başlayın eskisini satıp biraz daha para koyarsanız fazla fazla yeter o para.

60 bin TLye 30 bin tlye kasa alsan 23 bin tl ye ps5 slim 7.500 TL 2k monitör alırsın rahat rahat 2k oynarsın.
Valorantı falan pc den oynarsın canın single player oyun çekerse zaten playstation store şuan steam ile hemen hemen aynı fiyat üstüne daha ucuz olduğu oyunlar var ben böyle bir harcama yapardım senin yerinde olsam.

El konsollarını ben hala anlamış değilim zaten. Hem dünya kadar para hemde donanımsal bir rezalet hemde bataryaları rezalet.
Zaten o cihazlar öyle ilk tercih edilecek aletler değiller. Çoğu el konsolu bile sayılmaz zaten el konsolu PSP Switch gibi olur bizim günümüzde gördüklerimiz daha çok el bilgisayarı. Ha ama yine de güzel aletler gerek bilgisayar gibi bağlanıp kullanılabiliyorlar gerekse elde oyun oynatıyor. Konfor işi yani sağda solda yolda veya evinde koltukta 1 2 saat oynaman için varlar. Kendim de almak istiyordum ama ülkede hiçbir el konsolu ederinde satılmıyor. Switch 2 alırım dedim onu da 37k fiyatla çıkarttılar PS5 Pro'ya döndüm ben de elimde güçlü bir alternatif olur en azından. O paralara asla değmezler.

Yani hocam ne istediğinize bağlı. 1440p oyun oynamak için bir sistem dizmek elbette çok ucuz değil. Ama ortalama bir işlemci ve iyi bir ekran kartı bile yeterli olur diye düşünüyorum kendim 5500 + 4070 s kullanıyorum gücü Silent Hill 2 gibi optimize özürlü oyunlara bile yüksek Ultra ayarda yetiyor. Kullanacağınızı düşünüyorsanız bence paraya kıyın. İşe eski laptopu satmakla başlayın eskisini satıp biraz daha para koyarsanız fazla fazla yeter o para.

Yani hocam sık sık her gün oyun oynayan birisi değilim genelde YouTube film dizi sosyal platformlar oluyor tabii oyunda oynamışlığım oluyor Valorant GTA 4-5 nadir olsa da Forza falan hikayeli oyunlar oynamıyorum masaüstü ne olarak yeter ki bana ekran kartı işlemci olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı