30 bin TL'ye telefon önerisi

Bütçe
25000 30000
Max 30.000 TL bütçem var. Bu zamana kadar hep Android kullandım IOS'a geçmeyi düşünüyorum ancak yurt içi fiyatları malum ortada. Yurt dışı alsam mı kararsızım çünkü senede 8 ay falan açık kullanılabiliyormuş galiba. Yani sürekli uğraştırır böyle olursa. Android alsam hiç güvenemiyorum bir iki sene sonra kasma donma falan olur diye. Sizce ne yapmalıyım?

Android al Apple tamamen para tuzağı bana göre. S24 al sorunsuz kullanırsın uzun yıllar.

15 Pro Max alın süresi bittiğinde 2-3 bine telefoncuya yılın sonuna kadar uzattırırsınız hocam. Ben öyle kesintisiz 1 sene kullandım 15 Pro Max'i sorun olmadı.
Şöyle bir çözüm var ise eğer yedek telefona bile gerek yok.

Kayıt ettirmek bedava sanıyorsunuz galiba.
Mesele kayıt ettirmek felan değil. Elinde 80-90 bin liran var ise KVK'lı 16 Pro Max yerine iki adet yurt dışı 16 Pro Max alınır, birinin süresi dolduğunda diğeri kullanılır. Aynı paraya iki adet 16 Pro Max sahibi olursun. Memur kafasıyla vergi ödeyip soyulmaya gerek yok.

Ömrünün sonuna kadar öylemi yapıcan ne gerek var.
5 yıl boyunca her yıl bu işlemi yapsa bile çok daha kárlı olur. Bizim millet gerçekten vur kafasına al ekmeğini. 16 Pro Max fiyatına S24 öneriliyor, yurt dışı telefon kullanımını işsizlik olarak adlandırıyor şaka gibi. Fazla makarna yan etkileri sanırım şunu alayım da uğraşmayayım kafam karışmasın. Beyin kullandıkça eskimez daha da gelişir arkadaşlar.

Fazla makarna yan etkileri sanırım şunu alayım da uğraşmayayım kafam karışmasın.
Sırf bunun için bizi "Boomer" olarak nitelendirmeniz bile seviyenizi ve düşünme yaşınızı belli ediyor zaten. Aynen yurt dışı telefon almayanlar makarnacılar. 👍

Sırf bunun için bizi "Boomer" olarak nitelendirmeniz bile seviyenizi ve düşünme yaşınızı belli ediyor zaten. Aynen yurt dışı telefon almayanlar makarnacılar. 👍
Almayabilirsin kimsenin kişisel tercihi beni ırgalamaz. Burda sorun yurt dışı telefon kullanımını mantıksız olarak nitelendirmen. Mantıksız felan değil anlamadığın nokta bu. S24 güzel cihaz mesela yurt dışı kullanmak istemiyorsan al. Ama aynı paraya yurt dışı 16 Pro almak bana göre daha mantıklı. 16 Pro S24'ten kat ve kat daha iyi cihaz. Aynısı android tarafı için de geçerli. Telefon yenileyeceğim zaman S24 Ultra yurt dışı düşünüyorum mesela. 1 tane de devlete almayın. Bir tık uğraşın fakat ürünün kendi fiyatı kadar vergi vermeyin. Mesele burda.

Max 30.000 TL bütçem var. Bu zamana kadar hep Android kullandım IOS'a geçmeyi düşünüyorum ancak yurt içi fiyatları malum ortada. Yurt dışı alsam mı kararsızım çünkü senede 8 ay falan açık kullanılabiliyormuş galiba. Yani sürekli uğraştırır böyle olursa. Android alsam hiç güvenemiyorum bir iki sene sonra kasma donma falan olur diye. Sizce ne yapmalıyım?
Yurt içi bu fiyata adam akıllı iphone yok. Yurt dışı alırsan pro veya pro max lere bakabilirsin, düz iphone hiç alınmaz çünkü pro ve pro maxlere göre çok özelliği kısılıyor. Yurt içi android alacaksan 14T, S24, Honor 200 pro öneririm. Hepside kaliteli telefonlar her anlamda işinizi görürler. Bide niye kassınlar? Iphonenin hiç kasmadığınımı gördün? Adam akıllı kullansan yıllarca götürür bu telefonlar,senin kullanımına bağlı. Yok iphone uzun gidiyor hiç kasmıyor yanlış bir düşünce. Android içinde böyle.

Herkese teşekkürler toplu cevap vereyim öncelikle kusura bakmayın uyarı aldığım için kimseye cevap veremedim. Konumuza gelirsek yurt dışı iPhone alırsam açtırmam çünkü bir telefon parasıda oraya vermiş olurum çok mantıksız yani alırsam yılda ne kadar hattım açık kullanabilirim veya bildiğim kadarı ile bir tane düşük model iPhone daha alıp onunla beraber kullanmakta bir seçenek galiba ama sürekli iki telefon taşımakta saçma geliyor. Android'e gelecek olursak yurt içi modellerde Samsung Galaxy S24 veya Xiaomi 14t almak mantıklı geliyor ama S24 modeline üstüne para koyup S24 Plus alın diyorlar S24'ün kamerasına iyi değil yapay zekayı çok fazla kullanıyor diyen olmuş kararsız kaldım yani.

Yurt içi bu fiyata adam akıllı iphone yok. Yurt dışı alırsan pro veya pro max lere bakabilirsin, düz iphone hiç alınmaz çünkü pro ve pro maxlere göre çok özelliği kısılıyor. Yurt içi android alacaksan 14T, S24, Honor 200 pro öneririm. Hepside kaliteli telefonlar her anlamda işinizi görürler. Bide niye kassınlar? Iphonenin hiç kasmadığınımı gördün? Adam akıllı kullansan yıllarca götürür bu telefonlar,senin kullanımına bağlı. Yok iphone uzun gidiyor hiç kasmıyor yanlış bir düşünce. Android içinde böyle.
Almayabilirsin kimsenin kişisel tercihi beni ırgalamaz. Burda sorun yurt dışı telefon kullanımını mantıksız olarak nitelendirmen. Mantıksız felan değil anlamadığın nokta bu. S24 güzel cihaz mesela yurt dışı kullanmak istemiyorsan al. Ama aynı paraya yurt dışı 16 Pro almak bana göre daha mantıklı. 16 Pro S24'ten kat ve kat daha iyi cihaz. Aynısı android tarafı için de geçerli. Telefon yenileyeceğim zaman S24 Ultra yurt dışı düşünüyorum mesela. 1 tane de devlete almayın. Bir tık uğraşın fakat ürünün kendi fiyatı kadar vergi vermeyin. Mesele burda.
15 Pro Max alın süresi bittiğinde 2-3 bine telefoncuya yılın sonuna kadar uzattırırsınız hocam. Ben öyle kesintisiz 1 sene kullandım 15 Pro Max'i sorun olmadı.
S24 tüm ihtiyaçlarını karşılar gereksiz olur.
O dediğin iPhone'da genellikle oluyor. Androidlerin çoğu gereksiz pahalı değil iPhone gibi.
Bu ikonik tavsiyeniz çok gereksiz ve şahsi bir seçim. Sanırım işiniz gücünüz yok ve böyle şeylere vakit ayırabiliyorsunuz.

Android al Apple tamamen para tuzağı bana göre. S24 al sorunsuz kullanırsın uzun yıllar.

Son düzenleme:
Teşekkürler

Herkese toplu cevap vereyim öncelikle kusura bakmayın uyarı aldığım için kimseye cevap veremedim. Konumuza gelirsek yurt dışı iPhone alırsam açtırmam çünkü bir telefon parasıda oraya vermiş olurum çok mantıksız yani alırsam yılda ne kadar hattım açık kullanabilirim veya bildiğim kadarı ile bir tane düşük model iPhone daha alıp onunla beraber kullanmakta bir seçenek galiba ama sürekli iki telefon taşımakta saçma geliyor. Android'e gelecek olursak yurt içi modellerde Samsung Galaxy S24 veya Xiaomi 14t almak mantıklı geliyor ama S24 modeline üstüne para koyup S24 Plus alın diyorlar S24'ün kamerasına iyi değil yapay zekayı çok fazla kullanıyor diyen olmuş kararsız kaldım yani.
14T olsun S24 olsun veya üstleri 14t pro ve S24 plus olsun gayet güzel kameraları var. Yapay zekayı fazla kullanırsan evet fotoların içine ediyor. Rica ederiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı