3060 Ti 8 GB mı yoksa 3060 12 GB mı?

NVIDIA kartı satmaz zaten, üretir. Diğer markalar ASUS, MSI, Zotac vs. satışını yapar. INNO3D F/P olarak tercih edilebilecek bir marka ancak fiyatlar şu an uçuk çünkü fazla seçenek yok.

3060 al daha uzun ömürlü olsun VRAM'dan dolayı ileride sıkıntı çekmesin.

VRAM'den nasıl sıkıntı çekecek anlatabilir misin? 3060 Ti şu an bile yeni çıkan oyunlarda Ultra açamıyor. İlerleyen zamanlarda oyunları medium-high'da açacak hadi ultrada açsa bile DLSS vb kullanacağı için VRAM kullanımı azalacak. Gereksiz panik yaratmaya gerek yok.

VRAM'den nasıl sıkıntı çekecek anlatabilir misin? 3060 Ti şu an bile yeni çıkan oyunlarda Ultra açamıyor. İlerleyen zamanlarda oyunları medium-high'da açacak hadi ultrada açsa bile DLSS vb kullanacağı için VRAM kullanımı azalacak. Gereksiz panik yaratmaya gerek yok.

Ya bir The Last of Us indir 10 GB VRAM kullanımını gör ondan sonra konuş ben RX6700 10 GB VRAM ile ucu ucuna yetiyor.

Oyun performansı açısından RTX 3060 Ti daha fazla FPS verir.

Ancak 2023 yılında 12 GB VRAM bile yavaş yavaş yetmemeye başlarken 8 GB VRAM acayip az kalıyor. Bilemedim yani :D 3060 Ti 12 GB olsaydı direkt Ti derdim. Ama şu VRAM olayı yüzünden pek de öneresim gelmiyor o kartı.

DLSS görüntü kalitesini aşırı kötü yapıyor, YouTube üzerinde gördüğünüz videolara aldanmayın yok görüntü kalitesi bozulmadan FPS artma vs. VRAM kullanımını azaltsa bile kart Ultra'da oynatabiliyorsa (4070 vs.) DLSS zorlamanın anlamı yok, 4000 serisi bu konudan çok tepki topluyor. Mantıklı olan bence 2.el bir kart alıp 5000 serisini beklemek. 2.el 3080/6800xt alınabilir 3060 Ti yerine.

Ya bir The Last of Us indir 10 GB VRAM kullanımını gör ondan sonra konuş ben RX6700 10 GB VRAM ile ucu ucuna yetiyor.

Optimizasyonu olmayan bir oyun olduğu için olabilir mi? Bana PC için düzgün çıkartılmış hangi oyunda VRAM yetersizliği olduğunu söyler misin? Söyleyemezsin çünkü yetiyor.

Optimizasyonu olmayan bir oyun olduğu için olabilir mi? Bana PC için düzgün çıkartılmış hangi oyunda VRAM yetersizliği olduğunu söyler misin? Söyleyemezsin çünkü yetiyor.

Optimizasyonu kötü diye Ultra oynatsa bile düşük ayarda oynamak mantıklı mı VRAM yüzünden? NVIDIA VRAM düşük kartlar çıkartmamalıydı özellikle 4000 serisinde. 3000 serisinde bile söylenenler vardı.

Çok arada kaldım.

Oyun performansı açısından RTX 3060 Ti daha fazla FPS verir.

Ancak 2023 yılında 12 GB VRAM bile yavaş yavaş yetmemeye başlarken 8 GB VRAM acayip az kalıyor. Bilemedim yani :D 3060 Ti 12 GB olsaydı direkt Ti derdim. Ama şu VRAM olayı yüzünden pek de öneresim gelmiyor o kartı.

Sanırım 3060 alacağım.

Ve 3060 alırsam Palit mi iyidir yoksa INNO3D mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı