3060 Ti ekran kartı boştayken 50 derece

Boştayken 50 dereceye normal diyen arkadaşlara istinaden üşenmeyip kendi Ekran kartı değerlerimi çekip atıyorum. Boştayken 28 derece! Guzel kardesim bosta 50 derece olmasi normal değil. Bak benim kartinda fanlari kapali ve 28 derece. Umarim yeterli bilgi olmuştur.

Dosya Ekleri

• IMG_20220422_135133.jpg
    IMG_20220422_135133.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 49
NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'tercih edilen yenileme hızı' seçeneği 'uygulama kontrolünde' olsun.

İkinci olarak: Windows denetim masası, güç seçenekleri kısmında 'Dengeli' olarak işaretle. Bende hep böyle işaretli.

Üçüncü olarak: Tarayıcı ayarlarında 'Kullanılabilir olduğunda donanımsal hızlandırma kullan' seçeneğini kapat. Bunu her tarayıcı için böyle yap. Yoksa internette gezinirken ekran kartını ısındırıyor.

Dördüncü olarak: NVIDIA denetim masasında, 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında 'Güç yönetimi modu' optimum güç olarak işaretli olsun.

Evet, sorununuz bunlarla ilişkilidir. Bu dediklerimi yapın ve değişimi görün. Ben hep böyle kullanıyorum. Herkese de böyle kullanılmasını öneririm.

Boştayken 50 dereceye normal diyen arkadaşlara istinaden üşenmeyip kendi ekran kartı değerlerimi çekip atıyorum. Boştayken 28 derece! Guzel kardesim bosta 50 derece olmasi normal değil. Bak benim kartinda fanlari kapali ve 28 derece. Umarim yeterli bilgi olmuştur.

Tamam anormal olan kasanın hava sirkülasyonunun iyi olmaması. Ekran kartı için bir anormallik yok. Ben işlemci sökerken havya istasyonunu 300 dereceye ayarlıyorum. Üretiminde çalıştığım makinelerin içerdiği yarı iletken anahtarlama elemanlarının da çoğu 80 dereceye kadar tam verimde çalışıyor. Yani 50 derecede sürekli duran bir ekran kartı neden zarar görsün?

Fanlarınız çalışmadığı için 50° normal. Aorus engine üzerinden fanları 45° de çalışıcak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece sorun çözülür.

Yani insanlar Asus ROG Strix e göre değerlendiriyor galiba. Oyunlarda 69° de normal bir değer.
Boştayken 50 dereceye normal diyen arkadaşlara istinaden üşenmeyip kendi Ekran kartı değerlerimi çekip atıyorum. Boştayken 28 derece! Guzel kardesim bosta 50 derece olmasi normal değil. Bak benim kartinda fanlari kapali ve 28 derece. Umarim yeterli bilgi olmuştur.
Ya dostum boştaki değerler baz alınmaz böyle durumlarda. Oyunlarda 69°yi geçmiyor diyor adam anormal olan ne acaba?
Herkes için koşullar eşit olmuyor.

Muhtemelen kartı 3D ayarlarından yüksek performansta kullanıyor bu yüzden boşta sıcak.

Tamam anormal olan kasanın hava sirkülasyonunun iyi olmaması. Ekran kartı için bir anormallik yok. Ben işlemci sökerken havya istasyonunu 300 dereceye ayarlıyorum. Üretiminde çalıştığım makinelerin içerdiği yarı iletken anahtarlama elemanlarının da çoğu 80 dereceye kadar tam verimde çalışıyor. Yani 50 derecede sürekli duran bir ekran kartı neden zarar görsün?
Sen konuyu algılayamadın galiba.
1. Boştayken Kartin 50 derece olmasi normal mi diye soru soruluyor.
2. Nerden anladin kasanın hava akisindan kaynaklandığını ?
3. Ben 50 derece zarar verir dedigimi nerden cikarttin ?

• Sorulan soruda boştayken 50 derece olmasi normal mi degil mi. Bende nornal olmadigini soyledim. Sorun ekran kartinda vs demedim. Bence önce sorulan soruyu algila sonra verdigim cevabi analiz et olurmu. 😂
Fanlarınız çalışmadığı için 50° normal. Aorus engine üzerinden fanları 45° de çalışıcak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece sorun çözülür.

Yani insanlar Asus ROG Strix e göre değerlendiriyor galiba. Oyunlarda 69° de normal bir değer.

Ya dostum boştaki değerler baz alınmaz böyle durumlarda. Oyunlarda 69°yi geçmiyor diyor adam anormal olan ne acaba?
Herkes için koşullar eşit olmuyor.

Muhtemelen kartı 3D ayarlarından yüksek performansta kullanıyor bu yüzden boşta sıcak.
Boştayken 50 dereceye normal diyorsan benim 28 derece mukkemel ötesi sanırım size göre ? Fanlarda kapali olmasina rağmen 28 derece bilgilendirmek isterim. O kartin boştayken 50 derece olmasi normal değil.

Dosya Ekleri

• IMG_20220422_135133.jpg
    IMG_20220422_135133.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 38

Yine de iyi değil. Misal benim 6600 XT ekran kartım eğer monitörü 144Hz'de devamlı tutarsam boşta bile VRAM saat hızını kökleyip 55-56 derecelerde tutuyor kartı. Ama 120Hz'e alıp kapattığımda 33-34 derecelere düşüyor. Ki benim kasam Corsair 270R modeli içerisindeki fanları 800-1000 RPM aralığında tutuyorum.

Screenshot_4.jpg

Konu sahibi de bu tarz bir durumu kontrol edebilir, kart kasanın kendi halinde mi 50 dereceyi görüyor yoksa ekran kartının üzerindeki bir yükten ötürü mü. Yük varsa bu aylar, yıllar sonra olumsuz etki edebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı