3060 Ti süper ekran kartı 74 derece sıcaklık iyi mi?

Zaten mevcut soğutması yeterli olan bir karta neden UV yapıldığını anlamadım? Sıcaklığın nedeni kasaysa ki burada kullanıcıyı baz alıyorum, bu durumda kartın mevcut değerleriyle oynamanın bir gereği yoktur. Elimizde Sapphire Pulse RX 6600 vardır. Kullanıcı değerlerden memnun değildr. Fan Curve, UV falan yapılabilir ama 3 fanlı RTX 3060 Ti için gerek yok. Kartın eksiği bulunmuyor. Sistemin yer aldığı ortam sorunlu.
Kart 10 derece kadar daha aşağıda bir sıcaklıkta çalışabilir, minimumda 7 derecede çalışacakken neden 10 derece daha yukarıda çalışsın? Bunun herhangi bir mantığı, izahı var mı? Undervolt sisteme zarar vermiyor, performansa etki etmiyor, herkesin yapması gereken işlemlerden birisi.

Kart 10 derece kadar daha aşağıda bir sıcaklıkta çalışabilir, minimumda 7 derecede çalışacakken neden 10 derece daha yukarıda çalışsın? Bunun herhangi bir mantığı, izahı var mı? Undervolt sisteme zarar vermiyor, herkesin yapması gereken işlemlerden birisi.
Kartın şu an ki sıcaklığı temelinden kaynaklı değil diyorum. Kasa içi havalandırmayla alakalı. MSI Ventus 3X gibi bir kart bu. Kartın soğutma problemi yok.

Kasanın içi hocam.

1684323786442.png

Kartın şu an ki sıcaklığı temelinden kaynaklı değil diyorum. Kasa içi havalandırmayla alakalı. MSI Ventus 3X gibi bir kart bu. Kartın soğutma problemi yok.
Kartın sıcaklığının temelinden kaynaklandığını iddia eden herhangi birisi var mı? Undervolt yapılmasına karşı çıkıyorsun, bunun sebebi mantığı nedir?

Kartın sıcaklığının temelinden kaynaklandığını iddia eden herhangi birisi var mı? Undervolt yapılmasına karşı çıkıyorsun, bunun sebebi mantığı nedir?
Kartın temel soğutma performansının iyi ve yeterli olduğundan söz ediyorum. Bakın tekrar ediyorum: Kartın kronik ya da yeterli olmayan bir durumu yok. Kart kasadan kaynaklı bir soğutma sorunu yaşıyorsa UV yapmanın manası da yoktur. 85 dereceyi mi görüyor? Kendisini mi kapatıyor? Reset mi atıyor?

Sizce ne yapayım.
Kule tipi soğutucu alıp sonra kontrolcü ile beraber tüm fanları değişip kontrolcüye bağlasam serinler kasa.

Undervolt yapınca serin çalışıyor mantıken değil mi ? Peki kartın çekirdek frekansı ne durumda oluyor ? Mesela benim Asus rog 1080ti oc kartımda sıcaklık yükseldikçe frekans kısıyor. Sallıyorum 70 derecedeyken 1949 mhz de çalışıyor, 77 olunca 1911 e düşüyor. Bunu önlemenin yolu var mı ? Bildiğim kadarıyla yok.
Not kart OC modda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı