Şimdi bir dakika. Böyle abuk sabuk laflarla bilgisizlik falan diyerek sataşıp üslup bozacaksanız başka kapıya.
UV'nin temeli nedir? Olağan üstü sıcaklıkların önüne geçmek. UV'yi hangi aşamada yaparız? Soğutmanın yeterli gelmediği hususlarda voltaj değerlerinde optimum bir değer belirleriz. Öyle bol keseden atmadan önce bir kendinize gelecekseniz. 2-3 kelam üzerinden kendime söz söyletmem.
Bu kartın 3 fanlı tasarımı zaten ortalama 65-67 derece arası bir soğutma sunuyor. Kart ise normalin üstünde değerler görmüş. Nedeni nedir? Kasa ve kasa içi sıcaklıklara neden olacak unsurlar. Bunlar bariz şekilde ortadayken kartın frekanslarıyla oymanın mantığı nedir, aşırı bilgili forum üyesi? Kart zaten temel açıdan soğutmayı yeterli-iyi düzeyde yapıyor.
Sorun, tekrar ediyorum sorun, yineliyorum sorun: Kartın soğutmasında bir sorun olması değil, kartın bulunduğu ortamın ve etki edecek diğer hususların aşırı ısı yayması. Forumda herkes UV başkanı, herkes Afterburner arifi mübarek. Isıyı gören elinde UV kitapçığıyla koşuyor.
Sen önce benim soruma cevap ver bro ? Nasıl undervolt yaparak performans düşüşü yaşamıyorsun. Saçmalık gibi geldi bana. Undervolt ile çekirdek hızı da düşer.Öncelikle konuya başından itibaren muhalif olan sensin, konu sahibine yanıltıcı bilgi veriyorsun ve undervolt hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığın aşikar. Undervolt'u sadece yüksek sıcaklık durumlarda yapılacağını zanneden bilgisiz birisin, daha fazla muhalif olma bence çünkü bu konu hakkında yeterli bir bilgin yok.
Aşağıdaki konuda aynı karta sahip arkadaşa undervolt konusunda yardımcı oldum ve 10-15 derece kadar sıfır performans kaybı yaşamadan ısı düşüşü sağladık.
RTX 3060 Ti oyunlarda 85 dereceye kadar çıkması normal mi?
Fanlar temiz mi ve kartı aldığınızda macn yeni miydi ekran kartının.www.technopat.net