3060 Ti süper ekran kartı 74 derece sıcaklık iyi mi?

Şimdi bir dakika. Böyle abuk sabuk laflarla bilgisizlik falan diyerek sataşıp üslup bozacaksanız başka kapıya.

UV'nin temeli nedir? Olağan üstü sıcaklıkların önüne geçmek. UV'yi hangi aşamada yaparız? Soğutmanın yeterli gelmediği hususlarda voltaj değerlerinde optimum bir değer belirleriz. Öyle bol keseden atmadan önce bir kendinize gelecekseniz. 2-3 kelam üzerinden kendime söz söyletmem.

Bu kartın 3 fanlı tasarımı zaten ortalama 65-67 derece arası bir soğutma sunuyor. Kart ise normalin üstünde değerler görmüş. Nedeni nedir? Kasa ve kasa içi sıcaklıklara neden olacak unsurlar. Bunlar bariz şekilde ortadayken kartın frekanslarıyla oymanın mantığı nedir, aşırı bilgili forum üyesi? Kart zaten temel açıdan soğutmayı yeterli-iyi düzeyde yapıyor.

Sorun, tekrar ediyorum sorun, yineliyorum sorun: Kartın soğutmasında bir sorun olması değil, kartın bulunduğu ortamın ve etki edecek diğer hususların aşırı ısı yayması. Forumda herkes UV başkanı, herkes Afterburner arifi mübarek. Isıyı gören elinde UV kitapçığıyla koşuyor.
Öncelikle konuya başından itibaren muhalif olan sensin, konu sahibine yanıltıcı bilgi veriyorsun ve undervolt hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığın aşikar. Undervolt'u sadece yüksek sıcaklık durumlarda yapılacağını zanneden bilgisiz birisin, daha fazla muhalif olma bence çünkü bu konu hakkında yeterli bir bilgin yok.

Aşağıdaki konuda aynı karta sahip arkadaşa undervolt konusunda yardımcı oldum ve 10-15 derece kadar sıfır performans kaybı yaşamadan ısı düşüşü sağladık.

Sen önce benim soruma cevap ver bro ? Nasıl undervolt yaparak performans düşüşü yaşamıyorsun. Saçmalık gibi geldi bana. Undervolt ile çekirdek hızı da düşer.

DK360 white.

Eki Görüntüle 1782189

Biraz kötü çektim ama kusura bakmayın :D
1080p Ultra ayarlar 72-73-74 derecede geziniyor ekran kartı.

Eki Görüntüle 1782192

İşlemcide voltaj düşürme olduğu halde böyle.
İşin saçmalığı grafiği düşürüyom gene 70 derecelerde :D
Kartınız zaten 20 derece sıcak falan çalışmıyor. Normalin bir tık üstünde bir durum söz konusu. Bunu düşük devirde dönen fanlarla ve stok fana bağlı işlemcinin kasayı bir miktar sıcak hale getirmesine bağlayabiliriz.

İşlemciniz için makul bir soğutucu alarak ilk adımı atabilirsiniz. Zaten AMD işlemciler için stok fan makul bir kullanım sunmuyor. Kasa fanlarınızı ilk aşamada değiştirin demek istemem. Aşama aşama gitmek lazım. Ortam sıcaklığınız yine kasa içi sıcaklığı etkileyecektir.

UV ancak aşırı sıcaklıkların görüldüğü ve kartın veyahut bileşenin yeterli soğutma sahibi olmadığı durumlarda bir etmen olarak değerlendirilmelidir.

Yanlış bilgi (GPU güç limitine takılıyorsa veya sıcaklık yüksekse undervolt yapmak frekans arttırabilir.)
Undervolt ile underclock kavramını öğrenin, daha sonra gelin..
Alakası yok. Undervolt ile zaten gücü kısıyorsun sen. Nasıl çekirdeği tam performans da çalıştıracaksın. Cart curt yapıp konuyu sağa sola çekme. Adam gibi açıkla. Millete yanlış bilgi veren sensin. Kart ısındıkça çekirdek hızı düşer. Undervolt yaparsan mantıken çekirdek hızı tam kapasite de dahi olsa normal hali gibi yüksek çalışmaz.

Öncelikle konuya başından itibaren muhalif olan sensin, konu sahibine yanıltıcı bilgi veriyorsun ve undervolt hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığın aşikar. Undervolt'u sadece yüksek sıcaklık durumlarda yapılacağını zanneden bilgisiz birisin, daha fazla muhalif olma bence çünkü bu konu hakkında yeterli bir bilgin yok.

Aşağıdaki konuda aynı karta sahip arkadaşa undervolt konusunda yardımcı oldum ve 10-15 derece kadar sıfır performans kaybı yaşamadan ısı düşüşü sağladık.

Sidik yarıştırmak için burada değilim. Verdiğin örnek ile bu kart arasındaki sıcaklık farkını geçiyorum x bir konu üzerinden UV yaptım ve herkes bunu yapsın gibi bir yere varmanın hiçbir tutarlı yolu yok.

Sizinle manasız bir tartışmaya girmeyeceğim. Sözlerinize size aynen iade ediyorum. Yallah köyünüze.

Kartınız zaten 20 derece sıcak falan çalışmıyor. Normalin bir tık üstünde bir durum söz konusu. Bunu düşük devirde dönen fanlarla ve stok fana bağlı işlemcinin kasayı bir miktar sıcak hale getirmesine bağlayabiliriz.

İşlemciniz için makul bir soğutucu alarak ilk adımı atabilirsiniz. Zaten AMD işlemciler için stok fan makul bir kullanım sunmuyor. Kasa fanlarınızı ilk aşamada değiştirin demek istemem. Aşama aşama gitmek lazım. Ortam sıcaklığınız yine kasa içi sıcaklığı etkileyecektir.

UV ancak aşırı sıcaklıkların görüldüğü ve kartın veyahut bileşenin yeterli soğutma sahibi olmadığı durumlarda bir etmen olarak değerlendirilmelidir.

Teşekkür ederim hocam o zaman ilk iş kule tipi takmak değil mi peki attığım resme göre kule tipi önerebilir misiniz kasaya sığacak RAM'e çarpmacak.

Sidik yarıştırmak için burada değilim. Verdiğin örnek ile bu kart arasındaki sıcaklık farkını geçiyorum x bir konu üzerinden UV yaptım ve herkes bunu yapsın gibi bir yere varmanın hiçbir tutarlı yolu yok.

Sizinle manasız bir tartışmaya girmeyeceğim. Sözlerinize size aynen iade ediyorum. Yallah köyünüze.
Ya bırak uzatmaya gerek yok 74 dereceye yüksek sıcaklık diyen biriyle muhattap olmak en başından beri saçma hocam.

Alakası yok. Undervolt ile zaten gücü kısıyorsun sen. Nasıl çekirdeği tam performans da çalıştıracaksın. Cart curt yapıp konuyu sağa sola çekme. Adam gibi açıkla. Millete yanlış bilgi veren sensin. Kart ısındıkça çekirdek hızı düşer. Undervolt yaparsan mantıken çekirdek hızı tam kapasite de dahi olsa normal hali gibi yüksek çalışmaz.
Undervolt = Türkçe meali voltaj düşürme, Underclock= Türkçe meali çekirdek hızı düşürme. Grafik kartı stabil çalışması adına ya da fabrika çıkışı ayarlarda yüksek voltaj ile çalışır, undervolt işleminde bu gereksiz voltajları stabil ayarları elde edene kadar düşürürsün, herhangi bir çekirdek hızı düşürmezsin ve bu sayede kartttaki ısıyı büyük ordan düşürebilirsin. Arkadaş, elinin altında internet ve hala burada underclock işlemini undervolt ile karıştırıyorsun ve bunu diretiyorsun. Anlamadım ki ne tür bir cahillik ile karşı karşıyayım.

Hiç kimse 74 derece yüksek sıcaklık demedi, iki tane troll geldi çattı arkadaş, neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. 😅 Konu sahibi yardım isterse, yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı