3060 Ti süper ekran kartı 74 derece sıcaklık iyi mi?

Kasa hava akışı bayağı kötü ona rağmen sıcaklıklar iyi mi sizce.

İsterseniz size oyundaki değerlerini SS alıp atayım.

Kartın temel soğutma performansının iyi ve yeterli olduğundan söz ediyorum. Bakın tekrar ediyorum: Kartın kronik ya da yeterli olmayan bir durumu yok. Kart kasadan kaynaklı bir soğutma sorunu yaşıyorsa UV yapmanın manası da yoktur. 85 dereceyi mi görüyor? Kendisini mi kapatıyor? Reset mi atıyor?
UV yapmanın manası neden olmasın güzel kardeşim 😂 İlk defa bu kadar bilgisizce bir yorum görüyorum, undervolt yapmak büyük bir etkendir, bunu neden kartın sıcaklığı ile bağdaştırıyorsun, kartın sıcaklığı her ne ise 10 derece kadar aşağıya çekme imkanı veriyor. Her neyse, konu sahibi arkadaşa undervolt yapmasını öneriyorum, yardım istersen bu konuda yardımcı olabilirim. @Mert E V

Kasanın arkası cayır cayır fanlar hava üflemiyor Molex olduğu için.
DarkFlash Aquarius mi? Ön tarafı cam mı yoksa mesh mi?

Kasa hava akışı bayağı kötü ona rağmen sıcaklıklar iyi mi sizce.

İsterseniz size oyundaki değerlerini SS alıp atayım.
Normalin üstünde işlemci sıcaklıkları kasa içi sıcaklıklarını da haliyle etkiler.

DK360 white.

1684324442587.png

Biraz kötü çektim ama kusura bakmayın :D

UV yapmanın manası neden olmasın güzel kardeşim 😂 İlk defa bu kadar bilgisizce bir yorum görüyorum, undervolt yapmak büyük bir etkendir, bunu neden kartın sıcaklığı ile bağdaştırıyorsun, kartın sıcaklığı her ne ise 10 derece kadar aşağıya çekme imkanı veriyor. Her neyse, konu sahibi arkadaşa undervolt yapmasını öneriyorum, yardım istersen bu konuda yardımcı olabilirim. @Mert E V
Şimdi bir dakika. Böyle abuk sabuk laflarla bilgisizlik falan diyerek sataşıp üslup bozacaksanız başka kapıya.

UV'nin temeli nedir? Olağan üstü sıcaklıkların önüne geçmek. UV'yi hangi aşamada yaparız? Soğutmanın yeterli gelmediği hususlarda voltaj değerlerinde optimum bir değer belirleriz. Öyle bol keseden atmadan önce bir kendinize gelecekseniz. 2-3 kelam üzerinden kendime söz söyletmem.

Bu kartın 3 fanlı tasarımı zaten ortalama 65-67 derece arası bir soğutma sunuyor. Kart ise normalin üstünde değerler görmüş. Nedeni nedir? Kasa ve kasa içi sıcaklıklara neden olacak unsurlar. Bunlar bariz şekilde ortadayken kartın frekanslarıyla oymanın mantığı nedir, aşırı bilgili forum üyesi? Kart zaten temel açıdan soğutmayı yeterli-iyi düzeyde yapıyor.

Sorun, tekrar ediyorum sorun, yineliyorum sorun: Kartın soğutmasında bir sorun olması değil, kartın bulunduğu ortamın ve etki edecek diğer hususların aşırı ısı yayması. Forumda herkes UV başkanı, herkes Afterburner arifi mübarek. Isıyı gören elinde UV kitapçığıyla koşuyor.

1080p Ultra ayarlar 72-73-74 derecede geziniyor ekran kartı.

Eki Görüntüle 1782192

İşlemcide voltaj düşürme olduğu halde böyle.
İyi de ekran kartı sıcaklığında problem yok ki senin. Sen ekran kartının MAX TDP değerine bir bak önce. O değerlere yaklaşıyorsa sıkıntı var dersin o zaman. 71-72 gayette normal. 95'e kadar yolu var gösteriyor hatta bakarsan.

İşin saçmalığı grafiği düşürüyom gene 70 derecelerde :D

Peki hocalarım çoğaltıcı alsam tüm fanları değişsem kule tipide taksam bu çoğaltıcının kabloyu işlemci soğutucusunun yerine takıp işlemcinin kabloyu buna taksam oluyor değil mi?

Şimdi bir dakika. Böyle abuk sabuk laflarla bilgisizlik falan diyerek sataşıp üslup bozacaksanız başka kapıya.

UV'nin temeli nedir? Olağan üstü sıcaklıkların önüne geçmek. UV'yi hangi aşamada yaparız? Soğutmanın yeterli gelmediği hususlarda voltaj değerlerinde optimum bir değer belirleriz. Öyle bol keseden atmadan önce bir kendinize gelecekseniz. 2-3 kelam üzerinden kendime söz söyletmem.

Bu kartın 3 fanlı tasarımı zaten ortalama 65-67 derece arası bir soğutma sunuyor. Kart ise normalin üstünde değerler görmüş. Nedeni nedir? Kasa ve kasa içi sıcaklıklara neden olacak unsurlar. Bunlar bariz şekilde ortadayken kartın frekanslarıyla oymanın mantığı nedir, aşırı bilgili forum üyesi? Kart zaten temel açıdan soğutmayı yeterli-iyi düzeyde yapıyor.

Sorun, tekrar ediyorum sorun, yineliyorum sorun: Kartın soğutmasında bir sorun olması değil, kartın bulunduğu ortamın ve etki edecek diğer hususların aşırı ısı yayması. Forumda herkes UV başkanı, herkes Afterburner arifi mübarek. Isıyı gören elinde UV kitapçığıyla koşuyor.
Öncelikle konuya başından itibaren muhalif olan sensin, konu sahibine yanıltıcı bilgi veriyorsun ve undervolt hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığın aşikar. Undervolt'u sadece yüksek sıcaklık durumlarda yapılacağını zanneden bilgisiz birisin, daha fazla muhalif olma bence çünkü bu konu hakkında yeterli bir bilgin yok.

Aşağıdaki konuda aynı karta sahip arkadaşa undervolt konusunda yardımcı oldum ve 10-15 derece kadar sıfır performans kaybı yaşamadan ısı düşüşü sağladık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı