3070 sıcaklık değerleri normal mi?

animefanboy

Hectopat
Uyguna ikinci el 3070 buldum. Miningli olmasından şüpheleniyordum alırken pedler yağ akıtmış mı diye kontrol ettim, bir şey görmedim ama eve geldiğimde hafif bir yağ aktığını gördüm(abartılacak bir şey değil elinizi içeri soktuğunuzda biraz siyahlık bulaşıyor sadece). FurMark'ta 72 dereceyi geçmiyor, fanlarda bir problem yok içi açılmamış sadece pedler hafif bir siyah yağ gibi bir şey akıtmış. Benchmark testini de görsellere ekleyeceğim. Sadece HWiNFO değerleri biraz aklımı karıştırdı boş yük altında görseldeki gibi arkadaşlar fikrinizi söylerseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• hwinfo.png
    hwinfo.png
    79,3 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    42,9 KB · Görüntüleme: 72
Boşta 66.9 derece ise fazla.

Üstteki GPU sıcaklığı alttaki GPU sıcak nokta sıcaklığı gibi bir değer, farkı internette bulamadım FurMark üstteki GPU sıcaklığını ölçüyor sizin 66.9 dediğiniz GPU sıcaklık noktası sıcaklığı. Burdabilmek istediğim GPU sıcaklık noktası sıcaklığı önemli mi? FurMark'ta boşta iken 35-55 derece arası çalışıyor. Alırken 2-3 test yaptırdım zaten testsiz almadım. Birden 70 dereceleri görmemesine dikkat ettim 2 dakikanın sonlarına doğru 70 dereceyi bulyor sonra 71-72 gidiyor.

Bi fikri olan yok mu ?

Dosya Ekleri

• furmkarr.png
    furmkarr.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 43
  • furrmark.png
    furrmark.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı