3080 Ti için hangi kablo takılmalı?

hogsmeade

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba az önce abime Almanya'dan Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti eagle grafik kartı aldırdım.
Kutuyu açtırdım fakat içinden hiçbir kablo çıkmadı. Diğer 3080 Ti kutu açılımlarına baktığım da onlarda da çıkmadı güç kaynağına bağlamak için kablo gerekmiyor mu?
Yoksa bu kablo güç kaynağının içinden mi çıkıyor?
Güç kaynağım: https://www.itopya.com/corsair-tx-m-serisi-850w-80-plus-gold-moduler-psu/
Güç kaynağım ve ekran kartım arasında bir uyumsuzluk var mı yok mu?
Bu konular hakkında bilgim olmadığı için yardımlarınızı bekliyorum.

Güç kaynağının uygun kablosunu takacaksın, muhtemelen 8+8 kablodur ama tam bilmiyorum bakmak lazım.

Dostum benim bir kablo almama gerek yok yani değil mi ?
Sistemim şu şekilde
  • Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus AMD B550 soket AM4 DDR4 4400(OC) M.2 anakart.
  • Ekran karti: 3080 Ti.
  • İşlemci: 5800X.
  • RAM: 8X4 : 32 gb ram
  • Güç kaynağı: 850W 80 Plus Gold.
  • SSD: M.2 1 TB.
  • Soğutma: 2 fanlı sıvı sogutma.

Ekran kartınızın girişi 8+8. buna uygun kablo PSU'lardan çıkar. Bu giriş çok güç tüketen kartlarda oluyor. PS'unuz fazlasıyla güçlü yani onda olur. Çıkmama ihtimali pek yok. Attığınız linkteki PSU da PCI-e bağlantısı: 4 X 6+2-pin yazıyor. İşte o bağlantıyı takacaksınız. 6+2 olarak takıyorsunuz bir slota. Bundan 4 tane çıkıyormuş. İki tane 6+2'yi takacaksınız yani. Yok mu emin misiniz? İçinden çıkan her şeyin fotoğrafını atarsanız daha rahat konuşabilirim. Olması gerekiyor.

Dostum benim bir kablo almama gerek yok yani değil mi?
Sistemim şu şekilde
  • Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus AMD B550 soket AM4 DDR4 4400(OC) M.2 anakart.
  • Ekran karti: 3080 Ti.
  • İşlemci: 5800X.
  • RAM: 8x4: 32 GB RAM
  • Güç kaynağı: 850W 80 Plus Gold.
  • SSD: M.2 1 TB.
  • Soğutma: 2 fanlı sıvı sogutma.

Dostum kasayı aç, PSU'nun kablolarına bak boşta 2 adet 6+2 kablo olması lazım. O kabloları ekran kartının 8 pinli girişlerine takacaksın. Ekstra kabloya gerek olduğunu sanmıyorum.

Bu takacağınız kablo.

Dosya Ekleri

• Usdsadantitled.png
    Usdsadantitled.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 138
Ekran kartınızın girişi 8+8. buna uygun kablo PSU'lardan çıkar. Bu giriş çok güç tüketen kartlarda oluyor. PS'unuz fazlasıyla güçlü yani onda olur. Çıkmama ihtimali pek yok. Attığınız linkteki PSU da PCI-e bağlantısı: 4 X 6+2-pin yazıyor. İşte o bağlantıyı takacaksınız. 6+2 olarak takıyorsunuz bir slota. Bundan 4 tane çıkıyormuş. İki tane 6+2'yi takacaksınız yani. Yok mu emin misiniz? İçinden çıkan her şeyin fotoğrafını atarsanız daha rahat konuşabilirim.
Dostum güç kaynağım yeni geldi, içini açmadım henüz linke tıkladığınızda yazan güç kaynağı hakkındaki bilgilerin hepsi vardır.Güç kaynağım da diğer herşey Almanyada şu an bilgisayarcıya toplatırken açarım diye düşünüyorum
Bu takacağınız kablo.
Güç kaynağım da var zaten bu kablo yani, o zaman herhangi bir kablo almama gerek yok.Güç kaynağımın kablolaları bütün sisteme yeter yani.

Dostum güç kaynağım yeni geldi, içini açmadım henüz linke tıkladığınızda yazan güç kaynağı hakkındaki bilgilerin hepsi vardır. Güç kaynağım da diğer her şey Almanya'da şu an bilgisayarcıya toplatırken açarım diye düşünüyorum

Ekstra kabloya gerek yok dostum. Bir de bilgisayarcıya toplatmak yerine kendin toplasan daha iyi olur, çok zor bir şey değil. Gerekirse buraya görselleri atarsın elimizden geldiğince yardımcı oluruz hem sen de öğrenmiş olursun her zaman bilgisayarcıya para vermezsin.

Ekstra kabloya gerek yok dostum. Bir de bilgisayarcıya toplatmak yerine kendin toplasan daha iyi olur, çok zor bir şey değil. Gerekirse buraya görselleri atarsın elimizden geldiğince yardımcı oluruz hem sen de öğrenmiş olursun her zaman bilgisayarcıya para vermezsin.
Çok teşekkürler dostum ama becerebileceğimi sanmıyorum.

Çok teşekkürler dostum ama becerebileceğimi sanmıyorum.

Tabi ki son karar sizin ama düşündüğünüz kadar zor ve karmaşık bir iş değil. Yapboz gibi düşünün ve her parça sadece bir yere giriyor. Yaşayacağınız tek sıkıntı kablolama olur, ama onu da zamanla düzeltirsiniz. Bu konuda ısrarcı olma sebebim yaşadığınız her sıkıntı da bilgisayarcıya boşa para vermemeniz, böyle bir foruma üye olmuşsunuz, baktınız yapamıyorsunuz bu parçayı takamıyorum diye konu açarsınız en ince ayrıntısına kadar tarif eden kişiler çıkar. Son olarak inanın bir kere topladıktan sonra çok hoşunuza gidecek :D. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı