3090 Suprim X'da hasar var

Adam sağlam olan anı karttaki komponentlerin değerlerini ölçmüş ve bu karta o değerde cap ve res takmış. Umarım tolerans değerlerine de bakmıştır. Smd Cap'lerin 4 haneli koda sahip olanlarında yazar genelde toleransları. %90 böyledir. Ama %10 ihtimal de var. Bu durumda da lcr metre ile ölçüp yapıp kendisinin hata oranını bulması lazım ki bu da %100 doğru değere ulaşma garantisi vermez. Bir de Cap'lerin voltaj değeri var. Sonra esr değeri falan. Güç devresinin bir parçası olduğunu düşünürsek değer ve voltajı uyuyorsa çok da sorun oluşturacağını sanmam. Benim kartım olsa ben kendim tamir etmeye çalışırdım. Tamir ettiren arkadaşın sorun yaşayacağı sanmıyorum. Sadece bu işlem için ne kadar ödediğini merak ediyorum :D
 
Reis ne yaptın sen ya, bir de bir şey olmamış gibi çalıştırmışsın bu kafadan bende istiyorum. Şaka bir yana sen kartı pert e çıkarmışsındır orası güç pinlerine bağlı oradan voltaj regülatörüne gidiyor ve sen şu an şakasız ekran kartının çipini yakdın. Evet nasıl emin olabiliyorum tecrübe. Garanti karta garantisiz muamele yapacakdır PCB çizik ve fabrikadan çizik PCB ile çıkamaz hem gözle hem lazer optik ile taranıyor. Allah rahmet eylesin severdik NVIDIA'yı.
Birkaç gün sonra siyah ekran duman ve plastik kokusu gelirse hiç şaşmam konusu buraya açılır rez alın.
Kart çalışıyor, tüm testlerden sıkıntısız geçmiş şuan kargoda geliyor. Diğer mesajında sıfır fizik, matematik felan demişsin. Telefonda 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamayan teknik servisten daha çok bilgisi olduğunu düşünüyorum. YouTube teknik takip kanalından yaptığı tamir işlemlerini inceleyebilirsin. Ayrıcar Türkiye'de ki garantiyi siz ya çok gözünüzde büyütüyorsunuz ya da ben çok istinai durumlarla karşı karşıya kaldım. Türkiye de garanti sadece ürün değişimi almak ve para iadesi almak dışında hiç bir işe yaramıyor. Kaldı ki bu kurla para iadesi de hiçbir işe yaramıyor aldığın ürün 1 ay sonra 2 katı fiyat oluyor. Bide Servis Point'e kaç kere işiniz düşdü? Kaç kez aldığınız hizmetten memnun kaldınız? Kaldı ki ürünün garantilik bi durumu yok kullanıcı hatasından kaynaklı bir arızası var. Telefon görüşmelerimde resimlere bakıpta kem küm eden eleman kartı eline aldığında ne yapabilir? Bu süreçte yaşadığım durumu sadece ben bilirim. Yerimde kim olsa muhtemelen aynısını yapardı. Allahtan dürüst, işini bilen bi esnafa denk geldim. Zaten kendiside bana önce garantiye yönlendirmemi tavsiye etti. Ben ısrarla kendisine gönderdim. Serviste ki elemanlar adamın söylediğinin 10 da birini söyleseydi gözüm kapalı serviste gönderirdim.
Ne kadar ücret istediler tamir işlemi için?
600 tl + kdv
Servis zaten yapamaz bu bir. İkincisi servis yapamayacağı için dış merkezde yaptırıyor. Oldu olacak içine atom bombası da girmiş olsun. Zaten servis yapamayacağı için her şartta dışarıda yapılacaktı. Emin olun bazı ustalar benim diyen mühendise taş çıkarıyorlar. Düşünceniz katılmamakla birlikte saygı duyuyorum.
Kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim.
 
Fiyata 1000 lira deseydi bile yaptırmak zorundaydı, bu işi bilen kişi sayısı az kartın yenisini almaya kalksan 50 bin lira bu yüzden 600 lira mantıklı bir fiyat bence.
 
Fiyata 1000 lira deseydi bile yaptırmak zorundaydı, bu işi bilen kişi sayısı az kartın yenisini almaya kalksan 50 bin lira bu yüzden 600 lira mantıklı bir fiyat bence.
Karta göre fiyat veriyorlar zaten konuşmamızda söyledi. Yani o kart 3090 değilde 1070 felan olsa belki üçte bir fiyatına işin içinden çıkılabilirdi. Buda aldığı riskle doğru orantılı. Keşke bu tarz işleri yapan bir çok kişi olsada fiyat konusunu eleştirebilsek bu yüzden fiyatını eleştiremiyorum kendi adıma. Bu işi bir kişi yapıyorsa fiyatıda o belirliyor.
Kart bugün kargo ile geldi. Kurulumunu yapıp testlerini gerçekleştirdim. Şuanlık bi problem gözükmüyor. İşçiliğini çok beğendiğimi söylemem gerek. İğne ucu kadar olan parçalar sıfır hatayla değişmiş diyebilirim. Merak edenler için resimde ekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20211213_225854_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20211213_225854_com.android.gallery3d.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı