BayKarTavşanı
Decapat
Herkese kolay gelsin.
Ben orta segment denebilecek bir bilgisayar (sistem toplamak) istiyorum.
Çoğunlukla indie (bağımsız oyunları) ve strateji oyunlarını oynatabilecek bir bilgisayar istiyorum.
Sistemde olmasını istediklerim:
Spesifik olarak oyun örnekleri vermek gerekirse: (Bu işlem nasıl bir sistem aradığımı size birazcık da olsa daha anlaşılır kılması için yapılmıştır.)
Şu an böyle bir liste yaptım ama ekran kartı konusunda kararsızım
Çoğunlukla indie (bağımsız oyunları) ve strateji oyunlarını oynatabilecek bir bilgisayar istiyorum.
- Asus ROG STRIX AMD Radeon RX 580 8GB OC 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 (??)
- Sapphire Nitro+AMD Radeon RX 570 8G OC 256 Bit DDR5 (DX12) PCI-E 3.0 (??)
- RX 570-580 Modelleri (Açıkçası Armor, ROG gibi terimleri ve MSI, Asus, Sapphire gibi markaları pek fazla bilmediğimden dolayı sizin RX570-580 ekran kartı tavsiyelerinizi duymak isterim.)
- Bütçe Dostu-Performans olan orta segment bir bilgisayar.
- Ekran kartı ile ilgili pek fazla bilgim olmadığını düşünüyorum ama RX570-RX580 alma kararım kesin gibi sadece hangi marka ve ayrıntıları neler olmalı bilmiyorum (Tabii eğer daha iyi bir öneri ile gelip neden-sonuç ilişkisine bağlı sebepler sunarsanız onu da alabilir, sonuç olarak burada bilgili kişiler sizlersiniz.)
- İndie oyunları ve az sistem gerektiren oyunlar açmasına karşın 2016 ve gerisindeki büyük bütçeli (AAA) oyunları da orta kalitede (Medium). Eğer mümkünse high 720P ve tatmin edici bir FPS. Sabit 60- almak isterim açıkçası.
- HDD'lerden çok çektim denebilir, bu yüzden de bilgisayarımda SSD ve onun sağladığı hıza hasretim.
- Ekran ve kasa harici parçalar alınacaktır.
- 16 GB RAM kullanmayı düşünüyorum ama bütçeyi zorlar ise 8 GB RAM alınabilir.
Spesifik olarak oyun örnekleri vermek gerekirse: (Bu işlem nasıl bir sistem aradığımı size birazcık da olsa daha anlaşılır kılması için yapılmıştır.)
- Hollow Knight
- Cities Skylines
- Europe Universalis 4
- Hearts Of Iron 4
- The Witcher 3: Wild Hunt
- Unturned
- GTAV
- GTAIV
- Middle-earth™: Shadow of Mordor™
- Prey
- ...
Herkese kolay gelsin.
Sistemimde bu ekranlarından bir tanesini kullanmayı düşünüyorum. Ama anakart ve işlemci hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Bu yüzden burada sizin gibi bilgili insanlara danışmak istedim.
- Asus ROG STRIX AMD Radeon RX 580 8GB OC 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 (??)
- Sapphire Nitro+AMD Radeon RX 570 8G OC 256 Bit DDR5 (DX12) PCI-E 3.0 (??)
- RX 570-580 Modelleri (Açıkçası Armor, ROG gibi terimleri ve MSI, Asus, Sapphire gibi markaları pek fazla bilmediğimden dolayı sizin RX570-580 ekran kartı tavsiyelerinizi duymak isterim.)
Bütçe: 3500-4000₺ (200-300₺ esneme payı yapılabilir.)
- Bütçe Dostu-Performans olan orta segment bir bilgisayar.
- Ekran kartı ile ilgili pek fazla bilgim olmadığını düşünüyorum ama RX570-RX580 alma kararım kesin gibi sadece hangi marka ve ayrıntıları neler olmalı bilmiyorum (Tabii eğer daha iyi bir öneri ile gelip neden-sonuç ilişkisine bağlı sebepler sunarsanız onu da alabilir, sonuç olarak burada bilgili kişiler sizlersiniz.)
- İndie oyunları ve az sistem gerektiren oyunlar açmasına karşın 2016 ve gerisindeki büyük bütçeli (AAA) oyunları da orta kalitede (Medium). Eğer mümkünse high 720P ve tatmin edici bir FPS. Sabit 60- almak isterim açıkçası.
- HDD'lerden çok çektim denebilir, bu yüzden de bilgisayarımda SSD ve onun sağladığı hıza hasretim.
- Ekran ve kasa harici parçalar alınacaktır.
- 16 GB RAM kullanmayı düşünüyorum ama bütçeyi zorlar ise 8 GB RAM alınabilir.
AMD Ryzen 5 2600X(Frequency: 4.2 GHz Max Boost.):1,224,90₺ (Yurt Dışı=Amazon)
- Hollow Knight
- Cities Skylines
- Europe Universalis 4
- Hearts Of Iron 4
- The Witcher 3: Wild Hunt
- Unturned
- GTAV
- GTAIV
- Middle-earth™: Shadow of Mordor™
- Prey
- ...
MSI ProSeries AMD Ryzen 1st and 2nd Gen AM4 M.2 USB 3 DDR4 D-SUB DVI HDMI Micro-ATX Motherboard (B450M PRO-M2)(Yurt Dışı=Amazon):528.084₺
Sapphire 11265-01-20G Radeon Nitro+ RX 580 8GB GDDR5 Dual HDMI(Yurt Dışı=Amazon):1.479.00₺
Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram CMK16GX4M1D3000C16:649,90 TL
Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-76E250BW):328,89 TL Toplam:4,210,77₺
Son düzenleme: