3500 TL Ryzen 1500X sistem toplama

Selamlar, kendi çapımda grafik programlarını ve kodlamayı öğreniyorum. Büyük projelerim var ve bunun için düzgün bir bilgisayara ihtiyacım var. Ayrıca aşırı derecede olmasa da oyun tutkunuyum. LOL'de 70 FPS alsam yeterlidir benim için.

Not: Derslerime odaklanmak için şimdilik ekran kartı almadım. İşlemciye daha çok bütçe ayırdım. 4-5 ay sonra bir şeyler alabilirim.

3500 TL civarı bir sistem dizdim. Henüz sadece kasasını aldım. Bu parçalar ile her türlü grafik programını açabilir miyim? Video önizlemeleri donmadan edit yapabilir miyim? İşlerimi görür mü bir sıkıntı çıkarır mı? Bunu alsan daha iyi olur dediğiniz var mıdır? (Daha pahalısını alamam)
Monitör önerilerinizi bekliyorum.

(600 TL iken almıştım) Kasa: Corsair Carbide CHAMP/SPEC-04 600W 80+ PSU Kırmızı/Siyah Fiyatı

(Henüz almadım) Anakart: MSI B350M GAMING PRO AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI HDMI Anakart | ITOPYA

(Henüz almadım) İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 16MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci | ITOPYA

(Henüz almadım) RAM: 8gb Ddr4 3000mhz Gskıll Rıpjawsv Kırmızı Cl15 1x8gb Sıngle (15-16 - n11.com

(Henüz almadım) Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk | ITOPYA

(1920x1080 çözünürlükte 600 TL civarı bir monitör).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu an oyun ve tasarım olarak size en uygun işlemci R5 2600. Oyun anlamında 1. nesile göre performans iyileştirmesi mevcut. 1500x'e göre enerji tüketimi ve fazladan çekirdek artısı mevcut. 1.nesil işlemcilerde dahili gpu yok.

@Emre Kurum
Senin attığın gene 8x1, APU sistemlerde RAMin Mhz'sinin yüksek olması ve RAMin Dual-Channel olması FPS'i feci şekilde etkiler.
Sinerji'den XPG'nin 3000 Mhz'lik 4x2 RAMlerini al ve anakartı B450-A al, benim dediğim sistem ile e-Spor oyunları oynayacaksan rahatça gider ileride gene önerdiğim aynı RAMden alıp geliştirme yaparsınız hem aynısını aldığınız için uyumsuzluk gibi bir sorunda çıkmaz bu işlemciyede GTX 2060 takabilirsin muhtemelen.

@Emre Kurum
Senin attığın gene 8x1, APU sistemlerde RAMin Mhz'sinin yüksek olması ve RAMin Dual-Channel olması FPS'i feci şekilde etkiler.
Sinerji'den XPG'nin 3000 Mhz'lik 4x2 RAMlerini al ve anakartı B450-A al, benim dediğim sistem ile e-Spor oyunları oynayacaksan rahatça gider ileride gene önerdiğim aynı RAMden alıp geliştirme yaparsınız hem aynısını aldığınız için uyumsuzluk gibi bir sorunda çıkmaz bu işlemciyede GTX 2060 takabilirsin muhtemelen.
kasada ram için 2 tane soket olması lazımdı ilerde 8 gb daha takviye yapacağım o yüzden 8x1 almam daha mantıklı olmaz mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı