30 liraya aldığınız OEM Key olur.(tek seferlik)
Microsofttan aldığınız Retail Key olur.(Birden fazla kez kullanabilirsiniz.)
1.olarak 30 liraya aldığınız Key OEM olur diye bir saçmalık yok. OEM dediğimiz şey laptop üreticilerinin laptop alanlar tekrar para vermesin diye içine gömdüğü lisans. Format sonrası sınırsız kullanılabilir. Tek PC içindir. Anakarta gömülür.Söylemesi ayıp yeni laptop aldım tuzlu bir fiyata. Ama FreeDOS olduğu için işletim sistemi yok. Korean kurmak istemiyorum, 3500 liraya Windows 11 alacaktım key muhabbetini duydum 20 TL'ye orijinal falan dediler. İlla bir farkı vardır yoksa neden birisi 3500 diğeri 20 TL olsun. Farkı yoksa enayi gibi o kadar para vermek istemem, bilgilendirir misiniz ne yapmalıyım?
2.olarak Microsofttan alınan anahtarlar Retail olabilir ve 30 TL aldığınız da Retail olabilir. Tek seferlik olan anahtarlar Volume/MAK lisanslardır. Retail lisanslar Microsoft hesabına kayıt edilir ve kullanılan önceki bilgisayardan kaldırılmak şartıyla yeni bir bilgisayara aktarılabilir.
OEM anahtarlara da destek vardır. İnternetten aldığınız anahtarlara destek yoktur. Çünkü 30-100 TL arası değişen bu anahtarlar cihaz kimliğini değiştirir. Çok fazla 0 olur kimlikte. Bu da cihazın orijinal ama Microsoft tarafından tanımlanmış bir lisans olmadığını gösterir.Fark var, 30 TL'lik olanlarda Microsoft teknik destek sağlamıyor, OEM olduğu için ancak 3500 TL'lik olanlarda teknik destek var.