3500 TL'lik Windows Key'i ile 20 TL'lik olanın arasında fark var mı?

30 liraya aldığınız OEM Key olur.(tek seferlik)
Microsofttan aldığınız Retail Key olur.(Birden fazla kez kullanabilirsiniz.)
Söylemesi ayıp yeni laptop aldım tuzlu bir fiyata. Ama FreeDOS olduğu için işletim sistemi yok. Korean kurmak istemiyorum, 3500 liraya Windows 11 alacaktım key muhabbetini duydum 20 TL'ye orijinal falan dediler. İlla bir farkı vardır yoksa neden birisi 3500 diğeri 20 TL olsun. Farkı yoksa enayi gibi o kadar para vermek istemem, bilgilendirir misiniz ne yapmalıyım?
1.olarak 30 liraya aldığınız Key OEM olur diye bir saçmalık yok. OEM dediğimiz şey laptop üreticilerinin laptop alanlar tekrar para vermesin diye içine gömdüğü lisans. Format sonrası sınırsız kullanılabilir. Tek PC içindir. Anakarta gömülür.

2.olarak Microsofttan alınan anahtarlar Retail olabilir ve 30 TL aldığınız da Retail olabilir. Tek seferlik olan anahtarlar Volume/MAK lisanslardır. Retail lisanslar Microsoft hesabına kayıt edilir ve kullanılan önceki bilgisayardan kaldırılmak şartıyla yeni bir bilgisayara aktarılabilir.

Fark var, 30 TL'lik olanlarda Microsoft teknik destek sağlamıyor, OEM olduğu için ancak 3500 TL'lik olanlarda teknik destek var.
OEM anahtarlara da destek vardır. İnternetten aldığınız anahtarlara destek yoktur. Çünkü 30-100 TL arası değişen bu anahtarlar cihaz kimliğini değiştirir. Çok fazla 0 olur kimlikte. Bu da cihazın orijinal ama Microsoft tarafından tanımlanmış bir lisans olmadığını gösterir.

30 liraya aldığınız OEM Key olur.(tek seferlik)
Microsofttan aldığınız Retail Key olur.(Birden fazla kez kullanabilirsiniz.)

Tek seferlik değil, tek anakartlık diye biliyorum. 20 TL'ye alınan o lisans anahtarı, kullanmış olduğun o anakarta eşleştiği için başka bir anakarta kullanılamıyor.

Tek seferlik değil, tek anakartlık diye biliyorum. 20 TL'ye alınan o lisans anahtarı, kullanmış olduğun o anakarta eşleştiği için başka bir anakarta kullanılamıyor.
Bu OEM meselesinin 20 TL ile alakası YOK. OEM yıllardır kullanılan bir yöntem. Açılımı "Original Equipment Manifacturer" olan bu anahtar, laptop (genelde) aldığında bir daha anahtara para vermesin diye yapılan bir işlem. Anahtar anakart içine gömülür ve asla silinmez. 20 TL ile alakası YOK!!!

Bu OEM meselesinin 20 TL ile alakası YOK. OEM yıllardır kullanılan bir yöntem. Açılımı "Original Equipment Manifacturer" olan bu anahtar, laptop (genelde) aldığında bir daha anahtara para vermesin diye yapılan bir işlem. Anahtar anakart içine gömülür ve asla silinmez. 20 TL ile alakası YOK!!!
Hadiya gerçekten mi!?.. Şirketlerin ve devletlerin microsofttan toplu olarak aldığı Oem lisansın ne olduğunu biliyorum. Oem lisansı şu an parayla satıyorlar. İlk çıktığında 2-3 TL'ye satıyorlardı. Şu an 20-30TL'ye satıyorlar, yarın 200-300TL'ye de satabilirler. Burada 20 TL diyerek, fiyatından ziyade piyasada o para karşılığı bulunan Oem lisanslarını kast ediyorum zaten. Technopat'ta her yorumu bilale anlatır gibi mi anlatmak gerekiyor?

Hadiya gerçekten mi!?.. Şirketlerin ve devletlerin microsofttan toplu olarak aldığı Oem lisansın ne olduğunu biliyorum. Oem lisansı şu an parayla satıyorlar. İlk çıktığında 2-3 TL'ye satıyorlardı. Şu an 20-30TL'ye satıyorlar, yarın 200-300TL'ye de satabilirler. Burada 20 TL diyerek, fiyatından ziyade piyasada o para karşılığı bulunan Oem lisanslarını kast ediyorum zaten. Technopat'ta her yorumu bilale anlatır gibi mi anlatmak gerekiyor?
Şuan internette OEM lisanslar daha pahalı. Dediğiniz şey çok saçma. Sağlam Lisans sitesinde Windows 10 Retail anahtar 70 TL iken OEM 80 TL gibi bir fiyata karşılık geliyor. Yani daha ucuza Retail de alınabiliyor.

Ne 30-40-100 TL'sinden bahsediyorsunuz siz OEM için?

Sinerji'den OEM Windows 11 aldım 2.200 TL küsür fiyatı. Sizin OEM için söylediğiniz fiyatlara bak.

Office için de Sinerji düşünüyorum. 1.900 TL küsür fiyatı var OEM.

Ne 30-40-100 TL'sinden bahsediyorsunuz siz OEM için?

Sinerji'den OEM Windows 11 aldım 2.200 TL küsur fiyatı. Sizin OEM için söylediğiniz fiyatlara bak.

Office için de Sinerji düşünüyorum. 1.900 TL küsur fiyatı var OEM.

Alarak yanlış yapmışsınız. 30 TL'lik satılan Retail key ile sizin 2200 verdiğiniz lisansın bir farkı yok bir üstünlüğünüz yok. Retail keyler zaten orijinal Windows lisansı bir farkı yok. Bilmeyen arkadaşlar elbet vardır. Umarım forumu okuduktan sonra mediamarket, Teknosa, Vatan Bilgisayar çalışanlarına inanıp paralarını çöpe atmazlar.

Alarak yanlış yapmışsınız. 30 TL'lik satılan Retail key ile sizin 2200 verdiğiniz lisansın bir farkı yok bir üstünlüğünüz yok. Retail keyler zaten orijinal Windows lisansı bir farkı yok. Bilmeyen arkadaşlar elbet vardır. Umarım forumu okuduktan sonra mediamarket, Teknosa, Vatan Bilgisayar çalışanlarına inanıp paralarını çöpe atmazlar.
İnternette satılan lisanslar Microsoft desteği altında değildir. Ayrıca eğer Microsoft bunları farkederse devre dışı bırakılabilirler. Güvenli yerlerden almak lazım lisansları. Sağlam lisans ve jet lisans önerdiğim 2 güzel sitedir.

İnternette satılan lisanslar Microsoft desteği altında değildir. Ayrıca eğer Microsoft bunları fark ederse devre dışı bırakılabilirler. Güvenli yerlerden almak lazım lisansları. Sağlam lisans ve jet lisans önerdiğim 2 güzel sitedir.

Microsoft ne desteği sağlıyor anlatsana biraz? :) klavyenin tuşu çıkınca gelip tusmu takıyor ne yapıyor bu Microsoft. Böyle bilgilerle akıl bulandırmayalım. 30 TL key alıp geri kalan parayla ekipman alın kafanız rahat olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı