360 Hz sizce gerekli mi?

CSGO için gerekli bence. 144HZ kullanıyorum kendim Faceit 6-7 level gidip geliyorum. 3 level 144HZ kullanan arkadaşım 240HZ'e geçince 2 haftada 6 level oldu. Benden çok kill alıyor şu an. CSGO için bir noktadan sonra 144HZ bile yetersiz geliyor.
Çoğu profesyonel oyuncu 144 Hz olarak kullanıyor, hatta inanmayacaksın Guardian 120 Hz oynuyor bu oyunu. Son cümlene cevap olarak yazdım bunu.

Bence abartı biraz. Ama gidip 2080Ti, i9 9900k'lı bir sistem kullanıyorsan belki düşünülebilir. Ama bence 240 Hz hala ideal. Yüksek FPS almıyorsan pek bir anlamı yok. Ama LoL, CS:GO ve benzeri 300 FPS'i kolayca geçebileceğiniz oyunlarda işinize yarayabilir. Ben RX590 ile LoL'de herşey en yüksekte 200 FPS civarı alıyordum, biraz daha yüksek seviyelerde bir kart ile 300 zorlanabilir diye düşünüyorum.

60 ile 144 arasında devasa fark var. 144 ile 240 arasında ise az fark var, e-sporcular da aynı şeyi söylüyor. 60'dan 144'e geçtiğimde "Vay anasını." demiştim fakat 240'ı denediğimde "240 Hz bu muymuş?" dedim. 360 Hz monitörü deneyenler ise 240 Hz ile arasında belirgin bir fark olduğunu söylüyorlar.

Gerekli mi değil mi konusuna gelirsek kişiye bağlı. E-spor oyunlarını deli gibi oynayıp en tepeye çıkmaya çalışıyorsan gerekli.

Yahu parası olmayan adama 75 Hz bile abartı olur. Paran varsa hiçbir şey abartı değildir. iPhone 11 Pro MAXX de abartı değildir Ryzen 9 3950X de 2080 Ti da. Zenginin malı züürtün çenesini yorar misali.

Her keste bir abartı lafı. Abartı nedir? Neler abartıdır? Niye abartıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı