3600X ısınıyor

mortalxx

Centipat
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

3600 var bende de. Tamamen stok ayarlarda kullanıyorum ama bilgisayar boştayken sıcaklıkta çok dalgalanma oluyor. Bir anda 43E çıkıp 36'ya geri düşüyor. Kasam gayet hava alacak durumda ve yapıda. MB511.

Sağlıklı bir voltaj değeri bulup manuel UV yaparsan düzelir voltaj dalgalanmasından kaynaklı o durumda ben o sıcaklık değerini ilk aldığımdada göremedim şimdi de göremiyorum anakartınız nedir?

Birazda anakarttan şüpheleniyorum ne yalan söyleyeyim Gigabyte B450 S2H.
B450 Tomahawk.

CPB nedir?

Soğutma bakımından benimkinden üst seviye ama o kadar fark edeceğini de sanmıyorum yani 20 30 derece kadar
Core performance Boost.

En son ne zaman termal macun değiştiniz ve bu hangi macundu? Soğutucuyu iyi monte ettığinize emin misiniz? Kasanızın öyle ahım şahım bir soğutması yok fakat bu dereceler o kasa ve soğutucuya göre çok yüksek. Ayrıca OC veya UV yaptıysanız CPB kapatın.

BIOS'ta Core performance Boost olarak ya da CPB olarak karşınıza çıkar. Büyük ihtimal sizde o açım onu kapatın dalgalanma düzelecektir. İnternette bulabilirsiniz nasıl kapatacağınızı.

3 4 gün oldu olmadı t6'nın kendi üzerinde gelen macunu kullandım ama en kısa sürede MX 4 alıp bir daha süreceğim ama çok bir fark edeceğini sanmıyorum doğru şekilde oturttum klispleri var zaten onları takmadan oturtamazdım CPB sanırım kapalı hatırlamıyorum bakmam lazım.

Birazda anakarttan şüpheleniyorum ne yalan söyleyeyim Gigabyte B450 S2H.

Anakart o kadar etki etmez sıcaklığa merak etmeyin.

CPB kapatın bir de öyle bakın. Ayrıca T6 ile gelen macunun çok kaliteli olacağını düşünmüyorum. Macunu ne fazla ne de az sıkmalısınız. Macunu ne kadar sıktınız?

Anakart o kadar etki etmez sıcaklığa merak etmeyin.

E hocam işte sorun nerede her şey doğruysa neden bu sıcaklık değerleri mevcut acaba BIOS sürümü ile mi alakalı son güncel sürüm mevcut lakin acaba yazılımsal sorun mu var sürümle alakalı biraz saçma gelebilir ama bilmiyorum yani çok canım sıkkın bu duruma.

R5 3600 kullanıyorum, Gigabyte B450M S2H'e takılı, Arcitc Frezer 34 Duo mevcut. Manuel voltaj değeri ile 4.2 Ghz sabit: Boşta 32-33 derece, CP2077 gibi bir oyunun yükünde 45 derece. AMD'den soğumaya gerek yok. Doğru şekilde çalıştırılınca bir sorun yaratmıyor.

Voltaj değeriniz nedir hemen deneyip size görsel atayım karşılaştıralım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…