3600X ısınıyor

mortalxx

Centipat
Katılım
16 Mayıs 2020
Mesajlar
483
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

resim_2020-12-13_154100.png
 
Macuna bağlamamızın tek sebebi şu, undervolt yaptın boşta 55-60 görüyormuşsun. Fanın doğru oturmamış olabilir, macun fazla ya da daha az sürülmüş olabilir vs.

En kısa sürede alıp güzelce sürdükten sonra size sonuçları paylaşacağım umarım ben yanılırım siz haklı çıkarsınız :) yoksa garantiydi vs falan çok zahmetli uzun işler.
 
Yani hemen alma önce fanını kontrol et. Ek olarak beni onaylayan varsa eğer, o zaman al. Ben sadece fikrimi belirttim. Karar senin. Bana göre hareket etme, biraz daha bekleyip arkadaşların yorumunu gözlemelisin.
Düşüncem yanlış mı? Beni onaylayan varsa, o şekilde tavsiye verelim. Ha evet, performans macunu almak iyi olur ama yine de elindeki şeyleri kullandıktan sonra söylediğimi yapabilirsin. Bios ayarlarını sıfırladın mı? Sonra bios güncel mi? bunları kontrol etmelisin. Yanlışım varsa da forumdaki arkadaşlarım düzeltebilirsiniz.
 
En kısa sürede alıp güzelce sürdükten sonra size sonuçları paylaşacağım umarım ben yanılırım siz haklı çıkarsınız :) yoksa garantiydi vs falan çok zahmetli uzun işler.
Hocam kusura bakmayın dün yoğundum foruma bakamadım. Şimdi iki konuyu da tamamen okudum ve o voltajlarda o derecelerin olmaması gerek. Kasanızın hava akışı kötü evet ama stress testinde 20 dakika sonunda 80 olsa kabul edilebilirdi. Oyunda öyle olması birşeylerin yanlış olduğunu gösterir. Sorun anakart veya işlemcide değil. Soğutucuyu yeniden kontrol etmenizi öneririm. Macunu kendiniz yaymayın ve işlemcinin üzerine X şeklinde sıkın. Üstüne soğutucu takın bırakın kendi basıncıyla yayılsın. T6nın klipsleri otursa bile işlemci yüzeyine temas edemediği konular var bu konuda yeniden emin olmanızı öneririm. Termal macun değişebilir çünkü içinden 1.36W/mK lık bir termal macun çıkıyor ki bu biraz alt sınıf. yine de arada 5 derece oynayacaktır. Bios uzerinden işlemci fan hızlarına bakın. DC moda alıp tam voltaj verin. Ayrıca soğutucunun aluminum finlerinde hava akışını bozacak bir yamulma olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca yapmamışsınızdır ancak ben mugen 5i ilk aldığımda boşta 60 yükte 96 derece görüp korkmuştum ancak stok fan da benzer sıcaklık verdiği için afallamıştım. Yeniden soğutucuyu çıkardığımda altındaki stickerı çıkarmadığımı fark ettim. Onu da bir kontrol edin bence :) Sorunun anakartta veya işlemcide olduğunu sanmıyorum. Voltaj okuma değerleri normal ancak sıcaklık anormal derecede yüksek. Gerekirse farklı bir psu deneyin veya uzay montaj testi yapın.
1.2V ile o işlemci 62W civarı bir güç çekiyor olması gerek. Kendi işlemcime bakınca 145W ile ben yükte 72 derece alıyorum. Büyük ihtimalle sorun soğutucu montajında hocam. Yoksa gayet serin çalışması gerekiyor
 
Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın dün yoğundum foruma bakamadım. Şimdi iki konuyu da tamamen okudum ve o voltajlarda o derecelerin olmaması gerek. Kasanızın hava akışı kötü evet ama stress testinde 20 dakika sonunda 80 olsa kabul edilebilirdi. Oyunda öyle olması birşeylerin yanlış olduğunu gösterir. Sorun anakart veya işlemcide değil. Soğutucuyu yeniden kontrol etmenizi öneririm. Macunu kendiniz yaymayın ve işlemcinin üzerine X şeklinde sıkın. Üstüne soğutucu takın bırakın kendi basıncıyla yayılsın. T6'nın klipsleri otursa bile işlemci yüzeyine temas edemediği konular var bu konuda yeniden emin olmanızı öneririm. Termal macun değişebilir çünkü içinden 1.36W/mKlık bir termal macun çıkıyor ki bu biraz alt sınıf. Yine de arada 5 derece oynayacaktır. BIOS uzerinden işlemci fan hızlarına bakın. DC moda alıp tam voltaj verin. Ayrıca soğutucunun aluminum finlerinde hava akışını bozacak bir yamulma olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca yapmamışsınızdır ancak ben Mugen 5I ilk aldığımda boşta 60 yükte 96 derece görüp korkmuştum ancak stok fan da benzer sıcaklık verdiği için afallamıştım. Yeniden soğutucuyu çıkardığımda altındaki stickerı çıkarmadığımı fark ettim. Onu da bir kontrol edin bence :) sorunun anakartta veya işlemcide olduğunu sanmıyorum. Voltaj okuma değerleri normal ancak sıcaklık anormal derecede yüksek. Gerekirse farklı bir PSU deneyin veya uzay montaj testi yapın.
1.2v ile o işlemci 62W civarı bir güç çekiyor olması gerek. Kendi işlemcime bakınca 145W ile ben yükte 72 derece alıyorum. Büyük ihtimalle sorun soğutucu montajında hocam. Yoksa gayet serin çalışması gerekiyor.

En kısa sürede dediklerinizi yapacağım MX 4 termal macununu alacağım. Soğutucunun alüminyum bloklarının bir kenarında azıcık burkulma mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam onu da düzeltmeye çalışcağım umarım sistem düzelir bu arada PC'yi sabah açtığımda 35 45 derece arası değerleri gördüm boşta iken hazır bu değerleri görmüşken ETS 2 Ultra ayarlarda açıp 30 40 dk oynayayım dedim ve işlemci 80 dereceyi gördü üstüne pek çıkmadı 4.2GHz 1, 1625V'ta bana yüksek geldi şu an sistemim boşta iken 50 55 derece aralarında gidip geliyor ilk açıldığı seviyelere dönmüyor malsef.
 
En kısa sürede dediklerinizi yapacağım MX 4 termal macununu alacağım. Soğutucunun alüminyum bloklarının bir kenarında azıcık burkulma mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam onu da düzeltmeye çalışcağım umarım sistem düzelir bu arada PC'yi sabah açtığımda 35 45 derece arası değerleri gördüm boşta iken hazır bu değerleri görmüşken ETS 2 Ultra ayarlarda açıp 30 40 dk oynayayım dedim ve işlemci 80 dereceyi gördü üstüne pek çıkmadı 4.2GHz 1, 1625V'ta bana yüksek geldi şu an sistemim boşta iken 50 55 derece aralarında gidip geliyor ilk açıldığı seviyelere dönmüyor malsef.
Hocam etsde o dereceler çok yanlış. Bu voltajda o işlemci öyle Isınmaz. Eğer kasa değişmek istemiyorsanız ön paneli çıkartıp manyetik toz filtresi alabilirsiniz. Üste de fan slotu için delikler açarsınız. Kanımca sorun soğutucunun oturmamasından kaynaklı. Kendi işlemcim stok soğutucu ve 1.4V ile bile o tarz oyunlarda 70i geçmezdi benim. 3 kat fazla ısınan bir işlemci olması gerek benimkinin. En kısa sürede fan montajını kontrol edin hocam. Özellikle çıkarmanız gereken plastiğin kalmış olması ihtimali var. Yüksek kaliteli bir silikonunuz var ve onunla bu dereceler gerçek anlamda çok mantıksız.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı