3600X ısınıyor

mortalxx

Centipat
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

resim_2020-12-13_154100.png

Kasanın hava sirkülasyonu iyi olmadığından olabilir. İşlemciler 100 derece sıcaklığa kadar dayanıklıdır.

Benim kullandığım R5 2600 de 60 derecede çalışıyor şu anda boşta. Önü kapalı bir kasam var 2008 model.

Son düzenleme:
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Eki Görüntüle 778441

Suçu hemen markalara atmak yanlış, kasanız nedir? Kasada hangi fanları kullanıyorsunuz? Stok soğutucu mu? Kasanız nerede konumlanıyor? Bunların hepsi bir etken.

3600 var bende de. Tamamen stok ayarlarda kullanıyorum ama bilgisayar boştayken sıcaklıkta çok dalgalanma oluyor. Bir anda 43e çıkıp 36ya geri düşüyor. Kasam gayet hava alıcak durumda ve yapıda. MB511

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-13_155315.png
    resim_2020-12-13_155315.png
    20,9 KB · Görüntüleme: 38
AMD'nin stok fanları kaliteli diye biliyorum.

Intel'in stok fanına göre kaliteli. Diğer soğutuculara göre düşük. AMD'nin güçlü işlemcilerine yetersiz kalıyor. Ayrıca AMD işlemcileri biraz ısınma problemi var ama boşta 60 yükte 80 olacak kadar değil. Arkadaşın büyük ihtimal başka sorunları var.

Suçu hemen markalara atmak yanlış, kasanız nedir? Kasada hangi fanları kullanıyorsunuz? Stok soğutucu mu? Kasanız nerede konumlanıyor? Bunların hepsi bir etken.

Sharkoon T4 kullanıyorum ön yan paneli dahi açsam boşta iken 5 derece fark ediyor Snowman T6 Ultra kule tipini kullanıyorum bütçem buna yetti 200 TL kasamda herkes gibi dizimin yanında hava girişleri açık bir şekilde 3 adet önde 1 adette egzoz fan bulunmakta daha sayayım mı?

3600 var bende de. Tamamen stok ayarlarda kullanıyorum ama bilgisayar boştayken sıcaklıkta çok dalgalanma oluyor. Bir anda 43E çıkıp 36'ya geri düşüyor. Kasam gayet hava alacak durumda ve yapıda. MB511.

CPB açık ise kapatın düzelecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı