3600X ısınıyor

mortalxx

Centipat
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Ne zamandan beri kullanıyorsun bu işlemciyi? Açıkçası termal macunun kuruduysa da ısınma olabilir. Ben'de ısınma yaşıyordum ve termal macunu değiştikten sonra düzeldi. Zaten açıp baktığımda kurumuştu. Bilgisayarının termal macununu değişmeni öneririm.

2 Haftalık PC her şey sıfır.

Boşta 80 derece normal değil.
Aynı işlemciyi ve hava sirkülasyonu kötü bir kasa kullanmama rağmen yük altında 80 derecelere zor ulaşıyor.
Arkadaşın da söylediği gibi, Garantiyi düşünmelisin.
2 Haftalık PC her şey sıfır.
Garantiyi düşünmelisin. Bir de Anakart ayarlarında Overclock yaptın mı?

Boşta 80 derece normal değil.
Aynı işlemciyi ve hava sirkülasyonu kötü bir kasa kullanmama rağmen yük altında 80 derecelere zor ulaşıyor.

Boşta 80 değil hocam 55 60 derece yük altında iken 80 dereceleri görüyor hatta stok soğutucuyla Prime95 testinde 95 dereceyi gördüm kapattım programı hemen.

Ryzenmaster indirip, overclock var mı diye kontrol et. Bios üzerinden de kontrol etmeni öneririm. Her iki yerden kontrol etmeni öneririm.

Boşta 80 dememiş ki.

Macunu vs kontrol edin fazla kalın olmuş olabilir veya soğutucu tam oturmamış olabilir. Kasanın yan kapağını da açıp stres testi yapabilirsin. Hiçbiri olmadıysa T6 ultra veya X6 gibi bir soğutucuya geçmen lazım. Bu testte 3600 stok soğutucu ile 3.9 GHz'de 97 derece görmüş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mantıklı, fanının oturmaması, işlemciye soğuk havanın gitmemesini sağlar.
Termal macunun aşırısı da zararlı olabiliyor. Fanı kontrol etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…