İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Ne zamandan beri kullanıyorsun bu işlemciyi? Açıkçası termal macunun kuruduysa da ısınma olabilir. Ben'de ısınma yaşıyordum ve termal macunu değiştikten sonra düzeldi. Zaten açıp baktığımda kurumuştu. Bilgisayarının termal macununu değişmeni öneririm.
Ne zamandan beri kullanıyorsun bu işlemciyi? Açıkçası termal macunun kuruduysa da ısınma olabilir. Ben'de ısınma yaşıyordum ve termal macunu değiştikten sonra düzeldi. Zaten açıp baktığımda kurumuştu. Bilgisayarının termal macununu değişmeni öneririm.
Boşta 80 değil hocam 55 60 derece yük altında iken 80 dereceleri görüyor hatta stok soğutucuyla Prime95 testinde 95 dereceyi gördüm kapattım programı hemen.
Macunu vs kontrol edin fazla kalın olmuş olabilir veya soğutucu tam oturmamış olabilir. Kasanın yan kapağını da açıp stres testi yapabilirsin. Hiçbiri olmadıysa T6 ultra veya X6 gibi bir soğutucuya geçmen lazım. Bu testte 3600 stok soğutucu ile 3.9 GHz'de 97 derece görmüş.