3600X ısınıyor

mortalxx

Centipat
İnanılmaz derece canımı sıkmaya başladı 4.3 gzhde 1.2 voltaj veriyorum. Yine de düşmüyor. Sıcaklık yine de düşmüyor, bir işlemci boşta iken 60 derece olur mu ya lanet olsun. AMD'ye bütün oyun zevkimi kaçırdı oyunlarda da 80 dereceye kadar çıkıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Zaten snwoman T6 kullanıyorum hocam üsttede belirttim sadece macun olarak yanında gelen macunu kullandım daha kaliteli bir macun kullanabilirdim ama oda etse etse 5 derece etki eder işlemciyi kullanan diğer arkadaşlar 30 35 derecelerden bahsediyor boşta.

Yani bu dediklerimin hepsi sizde düzgün şekilde isr o zaman demek ki işlemcinizin silikon kalitesi şansınıza kötü gelmiş. Stok değerlere çekip CPB kapatıp direk 1 voltaja çekin. Yavaş yavaş düşürün sıkıntı çıkmazsa böylece voltajın düşmesiyle sıcaklıklar düşecektir. PC'nin restart atmadığı en düşük voltajda kullanın. Biraz uğraşacaksınız ama mecbursunuz.

Yani ürün sıkıntılıysa üşenmeyip garantiye götürün. Bios değerlerni, bios'a girip sıfırlayın. Daha sonra yeniden başlatın ve Ryzenmaster indirip ısı değerlerini kontrol edin.

Dün @Quanic ile beraber hepsini denedik.

Şöyle söyliyim, bios ayarlarında sıkıntı varsa sıfırlaman gerekiyor. Sonra Biosunu güncelle, çünkü anakartlar eski sürümle gelebiliyor. Anakartın sitesinden indirip güncelle. Olmazsa, ya fanın tam oturmamıştır ya da işlemci söylendiği gibi garantiye götürülmeli.
RyzenMaster ile de kontrol etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…