3600X vs 9600K

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne teoride ne de pratikte 9600K'nın 9900K'ya yaklaşması mümkün değil. 9900K O.C edilmiyor mu yoksa? Edilmesine gerek de yok, çekirdek sayısı daha fazla.

Eskiden de 6600K önerip dururlardı, al da O.C et derlerdi. Bende 6600K + soğutucu yerine git 6700 al derdim. Akıl karı değil.

Ne teoride nede pratikte 9600K'nın 9900K'ya yaklaşması mümkün değil. 9900K O.C edilmiyor mu yoksa? Edilmesine gerek de yok, çekirdek sayısı daha fazla.

Eskiden de 6600K önerip dururlardı, al da O.C et derlerdi. Bende 6600K + soğutucu yerine git 6700 al derdim. Akıl karı değil.
Tekli çekirdek önem veren oyunlarda 9600K thread olmaması avantajından OC ile gerçekten o potansiyele yaklaşabiliyor direkt geçer demiyorum ama yakın Üstteki kanalın OC ile karşılaştırması vardı oradan bakalabilirsiniz gayet güzel sonuç vermektedir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saçma sapan iş ya, cidden potansiyeline .....yım. Götürüsü getirisinden çok. Sen onu ultra O.C ettiğinde harcayacağı elektrik enerjisini de hesaba katıyor musun? Sağlam soğutma ve sağlam anakart masrafları falan. O iş zevk işi, çok da zevkli iştir ama tüketici dostu değil.

Az önce başka konuda yazdığım mesaja bakar mısın: #6

Saçma sapan iş ya, cidden potansiyeline .....yım. Götürüsü getirisinden çok. Sen onu ultra O.C ettiğinde harcayacağı elektrik enerjisini de hesaba katıyor musun? Sağlam soğutma ve sağlam anakart masrafları falan. O iş zevk işi, çok da zevkli iştir ama tüketici dostu değil.

Az önce başka konuda yazdığım mesaja bakar mısın: #6
Zaten dediğiniz şeyleride belirttim sağlam soğutma ve anakart gerektiğini bu işi yapmak veya yapanlar mevcut kendisine kalmış ilerisi için bir avantaj olabilir, AMD işlemcisinde de OC yapabilir ancak ondaki potansiyeli biraz düşük fazla yapılamıyor bana kalırsa zaten 3600X yerine 3600 alır ileride ona OC yapabilir.

Genel olarak söylüyorum adam konu açmış kaybolmuş işlemciyi alacak kişi dışında sanki herkes alacakmış gibi birbirleri ile tartışıyor bence boşa gibi geliyor kimse fikrinden vazgeçmiyor herkes kendi görüşü sonuna kadar savunmakta alacak kişi yazsın sonrası gelir.

• Beğen
İfadeler: GCN
Zaten dediğiniz şeyleride belirttim sağlam soğutma ve anakart gerektiğini bu işi yapmak veya yapanlar mevcut kendisine kalmış ilerisi için bir avantaj olabilir, AMD işlemcisinde de OC yapabilir ancak ondaki potansiyeli biraz düşük fazla yapılamıyor bana kalırsa zaten 3600X yerine 3600 alır ileride ona OC yapabilir.

Genel olarak söylüyorum adam konu açmış kaybolmuş işlemciyi alacak kişi dışında sanki herkes alacakmış gibi birbirleri ile tartışıyor bence boşa gibi geliyor kimse fikrinden vazgeçmiyor herkes kendi görüşü sonuna kadar savunmakta alacak kişi yazsın sonrası gelir.
Belirttiğinin farkındayım, ben ortaya konuşuyorum. Mesajlar kalıcı ve sadece konu sahibi okumuyor. Genel bilgi ve fikir paylaşımı gereği yani.
Bu 9600K'nın O.C potansiyeli sınırsız bütçe için mantıklı. Misal sınırlı bütçede: 9600K alıp, bütçenin bir kısmını ekstra pahalı anakarta ve ekstra pahalı soğutucuya harcamak yerine, direkt ekran kartına harcansa zaten en başta daha fazla FPS alırsın. Tek çekirdek falan da hikaye olur yani, daha az elektrik tüketimi ve daha az fan gürültüsü de artıları olur. Sonuç olarak iki şekilde de aynı para çıkacak.

Son düzenleme:
@aliusta60

1080p kıyaslamasını atmış, Intel tokatlıyor diyor :D 2K ve 4K testlerini de atsana :) Atamazsın çünkü bilgisizsin ve ezbere konuşuyorsun.

Bana yıl kıyaslaması yapma, yapacaksan da neyi yap biliyor musun? AMD, Ryzen serisi işlemcileriyle, 3 senede Intel'in ensesine nasıl yapıştı, onu kıyasla. Bu net tabirle bir başarıdır. Aradaki fiyat farkına bakmaz, işlemcilerin stok fan ile gelip gelmemesine bakmaz, sadece ezbere konuşur. Tipik bir bilgisiz kullanıcı.

1080p performansında, Intel'in bazı oyunlarda AMD'yi 5-10 FPS geçmesini başarı sayıyorsun ya hani... AMD, berbat bir tekli çekirdek performansından buraya nasıl geldi, ona bak. Arada 5-10FPS fark var ama AMD daha ucuz, stok soğutucusu var, çoklu çekirdek performansı çok daha iyi ve AM4 soket garantisi veriyor. AMD, bu sene tekli çekirdek performansında farkı aşırı derecede azalttı ve hatta yer yer eşitledi. Seneye AMD neler yapacak, izle ve gör :) O zaman hepten aklınız başınızdan gidecek.

He, şu videoyu delil diye bana atıyorsun ya? O an 9600K ile arka planda çoklu işlem yap, yayın yap ya da kayıt al ve tekrardan kıyaslama yap, ne oluyor gör. Artık yazılımlar ve oyunlar çoklu çekirdek performansına göre kodlanıyor. Kendinizi güncelleyin ;)

Herkes senin gibi 1080p'de mi oyun oynuyor? 2K ve üzerinde oyun oynayan, render alan ya da yayın yapan adam, R5 3600X varken i5 9600K'yı ne yapsın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı