3800X ile Noctua NH-D15 kullanılır mı?

Corsair A500 aynı fiyatta ve daha iyi. Ama Noctua daha sessiz çalışır. Eğer A500'e Noctua fan alırsanız Noctua fan ile aynı sessizlikte çalışıp daha iyi performans verir.
Tek geçerim. Tam F/P.

Hocam bunun 360mm en iyisi ya üstüne tanımam.
 
Bu kadar kısa sürede bu kadar cevap beklemiyordum :D Öncelikle herkese teşekkürler.

RGB ile bir işim yok. Şuan kasadaki tek ışık 3800X'in kendi soğutucusundan geliyor. Kasa olarak şu videoyu izledikten sonra MC500 aldım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Almadan önce özel mesajla memnun olup olmadığınıda sormuştum ve kendisi zaten 1 aydan fazladır kullanıyormuş. Tavsiye edince geçtiğimiz günlerde aynı kasadan aldım. Bu arada kasa şuan Türkiyede satılıyor. Videoda yutdışından alındı demişti. Bende memnunum bu arada tavsiye ederim :D

Su soğutma işine girmek istemiyorum. Hem fan sesi hem motor sesi bana çok mantıklı gelmiyor. Basit bir hava soğutma ( ki aslında su soğutmanın kendiside hava ile yapılıyor :D ) daha mantıklı geliyor. Bir şeyi daha karmaşık yapınca sorun çıkma ihtimali ve çözmesi zorlaşıyor.

Şimdi Noctua alsam en fazla fanı bozulur. Zaten iki fan var. Birisi gitse dahi diğeri ile idare edebilirim hatta bu sürede 2. fanı sipariş geçip hiç durmadan yola devam edebilirim. Su soğutmada ise motor gittiği anda PC yi kullanamam. Fanın aksine motoru tamir etmek yada yenisini edinmek daha zorlu ve uzun bir süreç Üstelik sıvı ile ilgili bir sıkıntı olursa PC için büyük sorun oluşur. Noctua varken bana su soğutma pek mantıklı gelmiyor.

Bu arada Noctua alırsam fanların hızını anakart üzerinden kontrol edebilirmiyim? Yoksa sabit mi dönecekler?
MC500 için bir sorun oluşturur mu?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı