3D yazıcı almaya değer mi?

Makaleler
4
Yıllardır almayı düşünüyorum genel olarak elektronik projelerle ilgiliyim hobim diyebilirim(taşınabilir amfi, her türlü elektronik eşya tamiri vs.) Eğer alırsam ayrıca Arduino öğrenmeye de başlamayı düşünüyorum. Alırsam ikinci el alacağım birkaç sorum var.

• Alırken nelere dikkat edilmeli, sadece baskı testi yeterli olur mu?
  • Özellikle tavsiye ettiğiniz modeller var mı?

İkinci elde 2.5-3.5 bin tle gibi bir bütçem olacak modellere baktım en çok olan model ender 3 ondan sonra prusa klon yazıcılar var modeli tam hatırlamıyorum i3 gibi bir şeydi ama. Sizce tüm paramı mı yatırayım yoksa denemelik olarak daha ucuz olsun diye prusa klon yazıcı da alınır mı? Prusalar bu arada 2 bin hatta daha altına bulunabiliyor.

Yıllardır almayı düşünüyorum genel olarak elektronik projelerle ilgiliyim hobim diyebilirim(taşınabilir amfi, her türlü elektronik eşya tamiri vs.) Eğer alırsam ayrıca Arduino öğrenmeye de başlamayı düşünüyorum. Alırsam ikinci el alacağım birkaç sorum var.

• Alırken nelere dikkat edilmeli, sadece baskı testi yeterli olur mu?
  • Özellikle tavsiye ettiğiniz modeller var mı?

İkinci elde 2.5-3.5 bin tle gibi bir bütçem olacak modellere baktım en çok olan model ender 3 ondan sonra prusa klon yazıcılar var modeli tam hatırlamıyorum i3 gibi bir şeydi ama. Sizce tüm paramı mı yatırayım yoksa denemelik olarak daha ucuz olsun diye prusa klon yazıcı da alınır mı? Prusalar bu arada 2 bin hatta daha altına bulunabiliyor.

Kendinizi geliştirmek ve özellikle benim gibi elektronik hobi gibi olaylarda mutlaka gereken temel ihtiyaç diyebiliriz. Çünkü projelerin yapılması için temele ihtiyaç vardır. Bu sebeble alınabilir. Ancak 2.el almanız doğru karar olduğu gibi dikkatli olmakta yarar var güvenilir yer olduğundan eminseniz sorun olmaz. Ender yazıcılar hoşuma gidiyor onlar olabilir. Bende nasip olursa onu almayı düşünüyorum. Bu arada direkt kaliteli almakta yarar var uzun süre kullanım için. Ender 3 öneririm zaten üstleri biraz bütçeyi zorlamaya başlar.

Kişisel olarak alınmaz bence. Bunu paraya dönüştürüp insanların projelerini 3D basıp onlara yollamak vs. gibi para getirecek şeyler yaparsanız alınabilir.

O iş için kullanacağımı sanmıyorum. Ben projeler için malzeme olsun, kasa vs. olsun onları basmak için almayı düşünüyorum her defasında projeye uygun kasa bulamıyorum çünkü.

Kendinizi geliştirmek ve özellikle benim gibi elektronik hobi gibi olaylarda mutlaka gereken temel ihtiyaç diyebiliriz. Çünkü projelerin yapılması için temele ihtiyaç vardır. Bu sebeble alınabilir. Ancak 2.el almanız doğru karar olduğu gibi dikkatli olmakta yarar var güvenilir yer olduğundan eminseniz sorun olmaz. Ender yazıcılar hoşuma gidiyor onlar olabilir. Bende nasip olursa onu almayı düşünüyorum. Bu arada direkt kaliteli almakta yarar var uzun süre kullanım için. Ender 3 öneririm zaten üstleri biraz bütçeyi zorlamaya başlar.

Uygun ender 3 bulabilirsem ya bu ay ya da önümüzdeki ayın başına almayı düşünüyorum.

ender 3 neo uygun fiyatlı ve ender 3 v2 den daha iyi. paran ve zamanın varsa 3 d yazıcılar her şeyi yapabilirsiniz. rc uçak tekne rc kumanda ffb direksiyon. meyve çıkacağı yapmak için almak mantıksız ama hobi için almak bence mantıklı

Ender 3 Neo uygun fiyatlı ve ender 3 v2'den daha iyi. Paran ve zamanın varsa 3 D yazıcılar her şeyi yapabilirsiniz. RC uçak tekne RC kumanda FFB direksiyon. Meyve çıkacağı yapmak için almak mantıksız ama hobi için almak bence mantıklı.

Ender 3 Pro modelleri var ikinci elde 3000-3500 TL civarında sizce onlar nasıl?
Düzenleme: Herkes Pro diye ilan açmış ama düz modelde olabilir hocam nasıl ayrımları yapılıyor bilmiyorum.

Tecrübesizsen ikinci el almamalısın bence. Zaten Ender 3 cihazlar aldıktan sonra kullanıcının 50 tane modifiye yapması gereken cihazlar. Karşındakinin ne yaptığını bile anlamazsın, cihaz sağlam mı hiç anlamazsın. Oturup test edecek değilsin sonuçta bir baskı kaç saat sürüyor.

Tavsiyem bütçeni arttırabilirsen Ender 3 S1 alman. Aç kullan bir cihaz. Amatörler için birebir. Modifiye gerektirmez, ayar gerektirmez diğerleri kadar.

Tecrübesizsen ikinci el almamalısın bence. Zaten ender 3 cihazlar aldıktan sonra kullanıcının 50 tane modifiye yapması gereken cihazlar. Karşındakinin ne yaptığını bile anlamazsın, cihaz sağlam mı hiç anlamazsın. Oturup test edecek değilsin sonuçta bir baskı kaç saat sürüyor.

Tavsiyem bütçeni arttırabilirsen ender 3 S1 alman. Aç kullan bir cihaz. Amatörler için birebir. Modifiye gerektirmez, ayar gerektirmez diğerleri kadar.

S1 bütçemin iki katı gibi hocam belki arkadaşın dedi Neo modelini sıfır olarak alabilirim ama.

S1 kullanıyorum, hayatımda kendime yaptığım en büyük hediyelerden biri oldu, açıyorum Fusion360'ı ihtiyacım olan şeyi çizip basıyorum, keşke daha önce alsaydım dediğim bir şey, tüm parça ihtiyacımı karşılıyor, daha bugün rulman almam lazımdı dışarıya çıkmaya erindim yazıcıdan bastım.

S1 kullanıyorum, hayatımda kendime yaptığım en büyük hediyelerden biri oldu, açıyorum Fusion360'ı ihtiyacım olan şeyi çizip basıyorum, keşke daha önce alsaydım dediğim bir şey, tüm parça ihtiyacımı karşılıyor, daha bugün rulman almam lazımdı dışarıya çıkmaya erindim yazıcıdan bastım.
Hocam S1 Pro kullanıyorum fakat tabla kalibrasyon ve CR-TOUCH'da çok fazla problemle karşılaşıyorum, S1'de de bu şekilde sorunlar yaşadınız mı yaşadıysanız nasıl çözdünüz aydınlatabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı