3D yazıcı önerisi

3D yazıcı almak istiyorum. Pek param yok en fazla 10 bin TL (piyasa hakim değilim bu para az mı çok mu bilmiyorum). Hızlı olsun yeter, renkli olsa tabii iyi olur da bu fiyata mümkün mü bilemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Çoklu renkli baskı o bütçede imkansız. Sıfır uğraşla baskı alayım hevesin varsa 3D printerlarda öyle bir dünya yok. En kralını da alsan, illa ki baskı ve makinede bir sorun yaşarsın. Modellerin baskı süresi baskı boyutu, detayı ve baskı kalitesine göre değişir. Ben kendimi çok baskı alan biri olarak görmüyorum ama aldığım baskıları yüksek kalitede bastığım için baskı süreleri düşük kalite baskı ayarına göre çok daha uzun oluyor, toplamda 1000 saati geçtim 2 yılda. 10K ikinci el N4 ya da N4 Pro için fazla, pazarı o kadar iyi değil, bazı şehirlerde 6.5K'ya bile gidebiliyor. Özel durumları elersek ve makine sorunsuzsa 7.5-8K civarı makul. Baskıyı alırken görmeni tavsiye ederim, paketleyip kutuya koydumculardan uzak durmanda fayda var.

Çoklu renkli baskı o bütçede imkansız. Sıfır uğraşla baskı alayım hevesin varsa 3D printerlarda öyle bir dünya yok. En kralını da alsan, illa ki baskı ve makinede bir sorun yaşarsın. Modellerin baskı süresi baskı boyutu, detayı ve baskı kalitesine göre değişir. Ben kendimi çok baskı alan biri olarak görmüyorum ama aldığım baskıları yüksek kalitede bastığım için baskı süreleri düşük kalite baskı ayarına göre çok daha uzun oluyor, toplamda 1000 saati geçtim 2 yılda. 10K ikinci el N4 ya da N4 Pro için fazla, pazarı o kadar iyi değil, bazı şehirlerde 6.5K'ya bile gidebiliyor. Özel durumları elersek ve makine sorunsuzsa 7.5-8K civarı makul. Baskıyı alırken görmeni tavsiye ederim, paketleyip kutuya koydumculardan uzak durmanda fayda var.
Çevremde N4 pro buldum. 8000TL 150 saat. Nozzle'ın ne zaman değiştiğini ve yatakta sorun olup olmadığını sordum, cevap bekliyorum. Başka bakmam gereken detay var mı? Konuda görürsün zaten alırken benchy ve xyz cube bastırın dediler.

Çevremde N4 Pro buldum. 8000TL 150 saat. Nozzle'ın ne zaman değiştiğini ve yatakta sorun olup olmadığını sordum, cevap bekliyorum. Başka bakmam gereken detay var mı? Konuda görürsün zaten alırken benchy ve xyz cube bastırın dediler.

150 saatte beltlerde sorun olacağını sanmıyorum ama sen yine de beltlerde kopukluk var mı diye sor. Eğer çok fazla sıktiysa beltler kopabiliyor zamanla.

Çevremde N4 pro buldum. 8000TL 150 saat. Nozzle'ın ne zaman değiştiğini ve yatakta sorun olup olmadığını sordum, cevap bekliyorum. Başka bakmam gereken detay var mı? Konuda görürsün zaten alırken benchy ve xyz cube bastırın dediler.

Nozül sarf malzemesi ve ucuz, zaten belli periyotlarda değiştirmen gerek, tıkansa açmak için uğraşmaya bile değmez. Vergilere rağmen Aliexpress'den de alabilirsin birçok parçayı, adetli alırsan çoğu durumda çok daha ucuz oluyor. Ben tablanın PEI kaplı olmayan metal yüzünü kullanıyorum neredeyse en baştan beri. Nozül ile tablayı kazıyıp deforme etmediyse tablanın sorun çıkarması düşük bir ihtimal, tabla yokken baskıyı başlattıysa sensör tabla olmadığı için yatağa dalacağından yatağa zarar vermiş olabilir, o daha da önemli.

Benim kullanım şeklimde kayış kopma sorunu yaşamadım, agresif hız ya da ivmelenmelerde daha fazla karşılaşma riski var, aşırılı gerildiyse de yaşanabilir tabii.

Önemli olan makineyi çalışırken görmen, o zaman en azından garip ses çıkaran yer, baskıda anormallik vs. gibi farklılıkları yakalama şansın olur. Benim dediğim rakamlar sorunsuz makineler için. Düz N4 de varsa alabilirsin, bende ondan var. Emek verirsen mutlu eder.

B (6).jpg

Nozül sarf malzemesi ve ucuz, zaten belli periyotlarda değiştirmen gerek, tıkansa açmak için uğraşmaya bile değmez. Vergilere rağmen AliExpress'ten de alabilirsin birçok parçayı, adetli alırsan çoğu durumda çok daha ucuz oluyor. Ben tablanın peı kaplı olmayan metal yüzünü kullanıyorum neredeyse en baştan beri. Nozül ile tablayı kazıyıp deforme etmediyse tablanın sorun çıkarması düşük bir ihtimal, tabla yokken baskıyı başlattıysa sensör tabla olmadığı için yatağa dalacağından yatağa zarar vermiş olabilir, o daha da önemli.

Benim kullanım şeklimde kayış kopma sorunu yaşamadım, agresif hız ya da ivmelenmelerde daha fazla karşılaşma riski var, aşırılı gerildiyse de yaşanabilir tabii.

Önemli olan makineyi çalışırken görmen, o zaman en azından garip ses çıkaran yer, baskıda anormallik vs. gibi farklılıkları yakalama şansın olur. Benim dediğim rakamlar sorunsuz makineler için. Düz N4 de varsa alabilirsin, bende ondan var. Emek verirsen mutlu eder.

Eki Görüntüle 2544603

"Tüm bakımları yapıldı sıfır ayarında yoğun kullanılmış bir cihaz değil hatta hiç kullanılmadı da diyebilirim" diyor ben de istekliyim ne olursa düzeltecek kadar zaten istek olunca kendimden daha iyi bakarım bazı eşyalara.

"Tüm bakımları yapıldı sıfır ayarında yoğun kullanılmış bir cihaz değil hatta hiç kullanılmadı da diyebilirim" diyor ben de istekliyim ne olursa düzeltecek kadar zaten istek olunca kendimden daha iyi bakarım bazı eşyalara.

Kendi gözlerinle görebiliyorsan görmeye çalış. Test et. Her yanına bak derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı