3D yazıcının modeli nasıl öğrenilir?

Merhaba arkadaşlar. İş yerimizde sağda köşede duran bir 3D yazicimiz var fakat buraya nasıl geldiği, nereden geldiği belli değil. Marka, model hakkında kimsenin bilgisi yok.

Ekteki 3D yazıcı hakkında marka model bilgisi nasıl çıktı alabiliriz gibisinden açıklaması olacak şekilde yazarsanız çok yardımcı olursunuz.
Fotoğrafları google leense atıp belki modelini bulabilirsiniz.

Anladım toplamanın ne olduğunu da sadece çıktı almak istiyoruz onu kurcalıyoruz fakat çözemedik normal yazıcı kablosu ile bağlanıyor bilgisayarda sesi bile geliyor fakat heranhangi bir uygulama yazıcıyı görmüyor.

Yazılımı hakkında bir bilgi bulunmuyor menü kısmında hakkında cihaz bilgisi gibi bölümler bulunmamakta.

Toplama parçaların alınıp yapılması demektir yani bildiğimiz üretim.

Youtube'da videoları varsa kalibrasyon yapmayı veya bir bilene başvurmayı deneyebilirsiniz.

anladım toplamanın ne olduğunu da sadece çıktı almak istiyoruz onu kurcalıyoruz fakat çözemedik normal yazıcı kablosu ile bağlanıyor bilgisayarda sesi bile geliyor fakat heranhangi bir uygulama yazıcıyı görmüyor.

Yazılımı hakkında bir bilgi bulunmuyor menü kısmında hakkında cihaz bilgisi gibi bölümler bulunmamakta
O zaman kasayı söküp anakartı öğrenmeniz durumunda biraz kodlamayla çalışır hale getirebilirsiniz.

Yazıcı Custom yazıcıya benziyor. Bu yüzden ilk yapacağınız şey anakartın modelini öğrenmek. Bu sayede anakart ile ilgili bilgileri öğrenip yazılım hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Bunu yapmamızın sebebi ise ileride yazıcı ile baskı alabilmek. Daha sonra ise yazıcı üzerinden çeşitli testler yapmalısınız. Yazıcının menülerini karıştırın ve motorların, sensörlerin çalışıp çalışmadığından emin olun. Filamentin düzgün akıp akmadığını kontrol edin. Filamenti, makineye verdiğiniz komutla ilerletin. Bu sayede e motorunun çalışıp çalışmadığını da öğrenmiş olursunuz. Herhangi bir problemle karşılaşırsanız sormaktan çekinmeyin. Ayrıca tüm parçalarınızın özelliklerini de öğrenmeniz gerek (mesela hotend özellikleri, yazıcının kullandığı filament çapı vb.). Bu kontrolleri tamamlayıp olası sorunları çözdükten ise bir "slicer" programı kullanarak (Ultimaker Cura gibi) yazıcınızı kurulumunu tamamlayıp test baskılarını almaya başlayabilirsiniz.

Yazıcı Custom yazıcıya benziyor. Bu yüzden ilk yapacağınız şey anakartın modelini öğrenmek. Bu sayede anakart ile ilgili bilgileri öğrenip yazılım hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Bunu yapmamızın sebebi ise ileride yazıcı ile baskı alabilmek. Daha sonra ise yazıcı üzerinden çeşitli testler yapmalısınız. Yazıcının menülerini karıştırın ve motorların, sensörlerin çalışıp çalışmadığından emin olun. Filamentin düzgün akıp akmadığını kontrol edin. Filamenti, makineye verdiğiniz komutla ilerletin. Bu sayede e motorunun çalışıp çalışmadığını da öğrenmiş olursunuz. Herhangi bir problemle karşılaşırsanız sormaktan çekinmeyin. Ayrıca tüm parçalarınızın özelliklerini de öğrenmeniz gerek (mesela hotend özellikleri, yazıcının kullandığı filament çapı vb.). Bu kontrolleri tamamlayıp olası sorunları çözdükten ise bir "slicer" programı kullanarak (Ultimaker Cura gibi) yazıcınızı kurulumunu tamamlayıp test baskılarını almaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle cevabın için teşekkürler menüleri biraz daha karıştırdım fakat yukarı aşağı ileri geri yapmaktan başka bir şeyi yapamadım. İğneyi nasıl ayarlayabileceğimi bilmiyorum flamenti büyük sarılı zımbırtılarda yok fakat eskisinden kalma beyaz kısa bir flamenti var gibi gözüküyor.Random bir 3d printerlar için kullanılan uygulamayı indirdim usb ile bilgisayara bağladım fakat bağlı cihazlarda yazıcıyı görmedi.

Mesai saatlerim içerisinde boş bulduğum zamanda alt tarafını söküp içindekileri konunun devamı olarak atacağım.

Teşekkürler.

Sol taraftaki dikdörtgen boşluğun SD kart yuvası olduğunu düşünüyorum. Yazıcı dili İngilizce ise 'auto home' seçeneğine basarak hotend başlığını başlangıç konumuna getirin. Tüm işlemi izleyin ve olası tablaya dokunma durumları için yazıcıyı kapatmaya hazır olun. Tablanız düz gözükmüyor fotoğrafta tam emin olamadım fakat düz bir zemin önemli, yamuk değil ise alttaki vidaları sıkıp gevşeterek nözüle sürtmeyecek şekilde ayarlayın. Büyük ihtimalle marlin kullanıyor yazıcınız. Tabla çapının ölçüp eş bir Flsun yazıcının ayarlarını seçip istediğiniz parçayı dilimleme uygulamasından dilimleyin (Cura, Prusa Slicer, Orca Slicer gibi). Gcode dosyanızı SD karta yazın.

Bu işlem asla kusursuz sonuç vermeyecektir, yazıcının nerelerinde sıkıntı var veya yok bunları görebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı