3D yazıcının ucundan siyah sıvı bir şey akıyor

byLewars

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim 3D yazıcımda bir sorun var baskı yapacağım zaman nozulün üstlerinden siyah bir sıvı çıkıyor. Nasıl çözebilirim?

Birdaha bu sprunun olmaması için hangi önlemleri almalıyım tam olarak neden kaynaklanıyor bu sorun şimdi güzelce temizledim ve geri taktım yeni nozzle ile güzel baskı alıyorum.
Sorununun çözülmesine sevindim. Bu sorunla karşılaşmamak için
1- nozzle'ın ısıtıcı blok tarafında tam yerine oturduğuna her değiştirmede emin ol
2-Termal hortumun agzının yatagına tam oturduğuna emin ol.
Senin sorununa sebep olan şey bu ikisinden biriydi zaten. Bu ikisine dikkat edersen bu sorunla karşılaşmazsın.

Ek olarak:
Pnömatik konnektör denen, radyatöre(kırmızı parça/heat sink) boruyu sabitleyen somunun içinde tırnaklar var, o tırnaklar çok kolay kırıldığı için baskı sırasındaki hareket ve filament besleme/geri çekme anlarında boru oynayabilir, o da araya filament girmesine neden olur. Oynama varsa ve durdurulmaz ise bu hem baskı kalitesini düşürür hem de sizlerin yaşadığı sorun ortaya çıkabilir, nozül tıkanması gibi başka bir yansıması da olabilir.

Ek olarak:
Pnömatik konnektör denen, radyatöre(kırmızı parça/heat sink) boruyu sabitleyen somunun içinde tırnaklar var, o tırnaklar çok kolay kırıldığı için baskı sırasındaki hareket ve filament besleme/geri çekme anlarında boru oynayabilir, o da araya filament girmesine neden olur? Oynama varsa ve durdurulmaz ise bu hem baskı kalitesini düşürür hem de sizlerin yaşadığı sorun ortaya çıkabilir, nozül tıkanması gibi başka bir yansıması da olabilir.

Kanka o extrudere giden kablonun orada açılma yerine o mavi kelepçeden olmadığı için takmadım o pnömatik denen yere yüzden olmuş olabilir mi bu olay? O küçük mavi kelepçeyi nereden bulabilirim ya da. Onun yerine oraya onun kalınlıpında bir ipmi bağlasam.

Dosya Ekleri

• 16619388228343838420231879434011.jpg
    16619388228343838420231879434011.jpg
    92,3 KB · Görüntüleme: 46

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı