3DS Max için Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

demosampler

Hectopat
Selamlar;

Arkadaşlar, 3ds max programını öğrenmeye karar verdim. Bunun için sıfırdan yeni bir sistem toplamak istiyorum. Daha öncesinde bir başka forumda konu açtım fakat sadece işlemci tavsiyelerinde bulunmuştu arkadaşlarımız. Yani ekran kartı, güç kaynağı, anakart gibi bileşenler hakkında bilgi alamadım maalesef...

Sizlerden ricam, bana tüm bileşenler hakkında yardımcı olur musunuz?
Örneğin, böyle bir yazılımı "yeni başlayan birisi için" rahatça çalıştırabilecek bir donanım listesi oluşturalım.
Mümkünse eğer işlemci, bellek, sabit disk, anakart, ekran kartı ve bu bileşenleri çalıştırabilecek güçte olan bir güç kaynağı ve bu güç kaynağına uygun bir kasa...Klavye, fare, monitör gibi bileşenleri de ben kendim seçebilirim veya uygun görürseniz, varsa tavsiyeleriniz onları da yazabilirsiniz.

-Bazı kişiler AMD işlemcilerin bu gibi yazılımlarda Intel'e göre daha önde olduğunu yazmışlardı. İşlemci markası ve modeli hakkında kararsızım, ayrıca bellek veriyolu hızı ve kapasitesi hakkında da kararsızım. DDR3 1600 MHZ 8GB yeterli olur diye düşündüm fakat siz ne tavsiye edersiniz. 3ds max gibi programlar render alırken işlemciye ve belleğe epeyce bir yükleniyormuş.

-Ekran kartının önemli olmadığını yazanlar da var, Quadro gibi kartların kullanılmasının daha iyi olacağını yazanlar da var...

-Böyle bir yazılım için, işlemci ve anakartla uyumlu bir belleğe de ihtiyacım olacak. Bununla ilgili de önerinizi bekliyorum.

-Ve tabii ki de tüm bu bileşenleri bünyesinde rahatça çalıştırabilecek bir anakart ve bunlara YETERLİ gücü sağlayacak bir güç kaynağı. Anakart olarak z77 çipsetli bir anakart düşündüm, ki bunun için de intel işlemciden başka seçeneğim yok galiba.

-Ayrıca sabit disk olarak da SSD disk düşündüm, daha performanslı olur diye. Sizin bu bileşen hakkındaki öneri ve düşünceleriniz nelerdir?

Sizlere bu yazılımı daha YENİ öğrenmeye başlayacağımı özellikle belirtmek istiyorum ve maksimum bütçemin (monitör hariç) 2000 YTL olduğunu belirtmek istiyorum. Tabii bu sistemde Photoshop ve Blender yazılımlarını da kullanacağım fakat oyun amaçlı bir sistem değil.

Burada bu tür yazılımlar için uygun bir sistem toplayabilir ve bu tür yazılımlar için toplanacak bir sistemin hangi bileşenin hangi özelliğine dikkat edileceğini kararlaştırabilirsek, ileride bunun gibi bir konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımıza da iyi bir kaynak sağlamış oluruz diye düşünüyorum...

Herkese iyi günler...

Selamlar;

Arkadaşlar, 3ds max programını öğrenmeye karar verdim. Bunun için sıfırdan yeni bir sistem toplamak istiyorum. Daha öncesinde bir başka forumda konu açtım fakat sadece işlemci tavsiyelerinde bulunmuştu arkadaşlarımız. Yani ekran kartı, güç kaynağı, anakart gibi bileşenler hakkında bilgi alamadım maalesef...

Herkese iyi günler...

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 300 TL
ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) 235 TL
GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 200 TL
ASUS GTX660 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 500 TL
SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM 160 TL
CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA 350 TL
ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER 60 TL
OCZ 128GB Vertex 450 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma/290MB Yazma) 245 TL

TOPLAM: 2.050 TL/ ortalama %25 indirimler dahil.

i5 4670 işlemci, HD4600 dahili grafik çipli, 8gb bellek, 600W güç kaynağı, 120Gb SSD, Z87 giriş-orta seviye anakart, ekran kartsız senin için fazlasıyla yeterli.

Bir İş istasyonu bilgisayar kullanıcısı olarak (Dell Precision T3500 Şu an satılıktır) ve Solidworks 3D's Max-Cad kullanıcı olarak İş istasyonu bilgisayarlarında önemli olan genellikle ekran kartıdır. O yüzden Ekran Kartı 1. Sırada olmalıdır. İş istasyonu bilgisayarının çizim performansının iyi olması için Ekran Kartı NVIDIA QUADRO / AMD FIREPRO, İşlemcide INTEL XEON / AMD OPTERON Ramlerde iyi performans için ECC ram kullanılmalıdır. Fakat fiyatı fazla gelirse ECC olmayan Ram'de kullanılabilir. Şuan 2000TL'lik bir toplama bilgisayarda Çizim için AMD FX serisi yeterli gelmeyecektir. O yüzden Xeon/Opteron'a yakın olarak Intel Haswell'e yönelebiliriz. Ekran kartınıda NVIDIA GeForce serisinden alabiriz.

Fakat eğer istersen bunlara hiç bulaşma sana benim sistemi önereyim hocam. Dell Precision T3500 İş istasyonu.

https://www.technopat.net/forum/kom...ll-precision-t3500-istasyonu-workstation.html

Yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim.
Fakat bir de Intel'li bir sistem yazabilir misiniz? Örneğin, ben giriş seviyesi Max'a başlangıç için i3 düşünmüştüm.:) Veya Core i5 3330 Soket 1155 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci düşünmüştüm.

Ayrıca şöyle bir sorum olacak, bu i3 işlemcilerin içinde dahili ekran kartı mı var? HD Graphics diye adlandırılan... Eğer böyle bir şeyse, o halde ilk zamanlar i3 ile yetineyim fakat daha sonra Üst seviye ekran kartlarına geçiş yaparım diye düşündüm.:confused: Yani artık grafik tasarım, animasyon ve modelleme konusunda profesyonelliğe ve profesyonelliğe yakın bir seviyeye ulaştığımda i5 veya i7 işlemcilere geçiş yaparım diye düşündüm.:(

Ayrıca iki tane sabit disk yazmanızın gereği nedir? Ve tek parça olarak 8 GB bellek yok mu?:confused:

Kusura bakmayın, çok soru sorduğumun farkındayım, konuyu takipteyim.
İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa: Aerocool Strike-X One 750W 2 x USB 2.0, 12cm Fan, SSD Ready Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası - 131,25$ - 275,63 TL
İşlemci: AMD Richland A10-6800K FM2 4MB 4.1GHz HD8670D APU Dört Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci - 199,00$ - 417,90 TL
Anakart: Asrock FM2A75 PRO4 AMD A75 FM2 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart - 83,33$ - 174,99 TL
Bellek: Kingston Value 8GB DDR3 1600 MHz CL11 (KVR16N11/8G) - 88,88$ - 186,65 TL
Ekran Kartı: Asus HD7850 DirectCU 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (HD7850-DC-1GD5) - 244,77$ - 514,02 TL
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) - 82,46$ - 173,17 TL
SSD: Samsung 840 Pro Serisi 2.5" 128GB SATA3 540-390MB/s SSD (MZ-7PD128BW) - 166,40$ - 349,44 TL

Havale, World/Bonus 12, Axess 8 taksit ve diğer kartlar tek çekim fiyatlari:
USD TOPLAM: 996.09$
TL TOPLAM: 2091.79 TL
World/Bonus 12 taksitte: 12 x 174.32 TL
Axess 8 taksitte: 8 x 261.47 TL

Fiyatlar Teknobiyotik.com üzerinden alınmıştır. KDV Onlardan Bilgin Olsun.

Not: Sistemde Çift Ekran Kartı kullandım. Biri işlemci üstündeki kart diğeri ise harici olan kart. Bu ikisini AMD Catalyst v. 13.0 ve üstünde CrossFireX şeklinde renderlarda daha yüksek performans alabilirsin. Ayrıca 1TB Depolama alanı render arşivin için, 128GB Professional SSD Disk ise çalışmalarının daha hızlı bitmesini sağlayacaktır.

Hard Diskleri Şu Şekilde Kullanman Senin Yararına Olacaktır.
1TB'lık depolama alanını tamamen arşiv ve fazla kullanmadığın programlar için kullan.
SSD: 128 GB'lık SSD'yi ise şunları kurarak başla.
  1. En düşük Windows 7 Ultimate x64 kur. Windows 8 Pro x64 kurmanı tavsiye ederim.
  2. 3DS Max'ı kur.
  3. Min. Adobe Photoshop CS 5 kur.
  4. Min. Adobe Lightroom CS 5 kur.
  5. CCleaner kur.
  6. Her zaman lazım olacağı için min. Office 2010 kur. 2013 öneririm.

Son düzenleme:
Yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim.
Fakat bir de intelli bir sistem yazabilir misiniz? Örneğin, ben giriş seviyesi Max'a başlangıç için i3 düşünmüştüm.:) Veya Core i5 3330 Soket 1155 3.0GHz 6MB Cache 22nm İşlemci düşünmüştüm.

Ayrıca şöyle bir sorum olacak, bu i3 işlemcilerin içinde dahili ekran kartı mı var? HD Graphics diye adlandırılan...Eğer böyle bir şeyse, o halde ilk zamanlar i3 ile yetineyim fakat daha sonra Üst seviye ekran kartlarına geçiş yaparım diye düşündüm.:confused: Yani artık grafik tasarım, animasyon ve modelleme konusunda profesyonelliğe ve profesyonelliğe yakın bir seviyeye ulaştığımda i5 veya i7 işlemcilere geçiş yaparım diye düşündüm.:(

Ayrıca iki tane sabit disk yazmanızın gereği nedir? Ve tek parça olarak 8gb bellek yok mu?:confused:

Kusura bakmayın, çok soru sorduğumun farkındayım, konuyu takipteyim.
İyi günler...

Render için i3 serisi zayıf kalır. 2000 tl'lik bütçenin yarısını işlemciye, geri kalanını diğerlerine ayırmalısınız. Örnek sistem:

- İşlemci VATAN COMPUTER - INTEL - Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm

- Anakart VATAN COMPUTER - MSI - Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart - Anakart

- Bellek VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

- Sabit sürücü VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

- Kasa + güç kaynağı VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - ELITE K280 500W MidT ATX S

Toplam 1717tl.

İşlemci içine gömülü grafik arabirimi olduğu için, harici grafik kartı kullanmaya şu an gerek yok. İlerleyen zamanlarda Nvidia Cuda desteği için orta seviye bir kart yeterli olacaktır.

K serii O.C. (Hız aşırtma) edilebilen işlemci kullanmayın. i5 4670 ve içindeki dahili HD4600 grafik çipi yeterli fakat maddiyat elverirse intel 4770 model işlemci kullanmak faydalı olabilir. Bu tür alanlarda profesyonel olarak K serii işlemci kullanılmaz. K seri O.C. edilebilen işlemciler Extreme durumlar ve özel zevkler için üretilmiştir.
Diğer önemli husus SSD kullanmak performans için şarttır.

K serii O.C. (Hız aşırtma) edilebilen işlemci kullanmayın. i5 4670 ve içindeki dahili HD4600 grafik çipi yeterli fakat maddiyat elverirse intel 4770 model işlemci kullanmak faydalı olabilir. Bu tür alanlarda profesyonel olarak K serii işlemci kullanılmaz. K seri O.C. edilebilen işlemciler Extreme durumlar ve özel zevkler için üretilmiştir.
Diğer önemli husus SSD kullanmak performans için şarttır.

Aslında tam tersi :)

Çarpanı kırık "K" serisi işlemci alınmalıdır ki, iki gün sonra işlemciye hızaşırtma yapılıp performansı artırılabilsin. Bütçe kısıtlıysa SSD'nin kullanımı, sistem açılış kapanış dışında render sistemlere bir getirisi olmaz.

- İşlemci Cache'inin boyutu ve işlemci sayısı hayati önem taşır. Profesyonelliğe adım atana kadar takılabilirsin herhangi Intel / AMD 8 çekirdekli sistemde.

- Oyun oynamayacaksan gözün kapalı bir Quadro alabilirsin. Quadro'ya 600 ile başlayıp, sonra ileride yükseltebilir ve CUDA ile ilgilenebilirsin 3DsMAX olduğundan. AMD ATI FireGL, fiyatı uygundur ama CUDA kapalı bir sistem.

- RAM en azından 16GB olmalı, gerisi teferruat. 4x4 / 8x2 ileri ki sistem güncellemelerin için daha iyi olur.

- Satın alabileceksen Workstation tarzı sistemler her zaman biçilmiş kaftandır. Dell, HP, Lenovo...

- ECC = Error Correcting Code Memory... "korkunç" derecede etkilidir sistemlerin stabil olmasında ama hiç o kadar korkunç ihtiyaç hisseden birini tanımadım ülkemizdeki sektörde. Gerçi cep telefonunda render almaya çalışan var o ayrı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı