4 GB RAM sisteme RAM mi, SSD mi alınmalı?

Bloodmoon726

Kilopat
Daha fazla  
Hynix (Hyundai) HMT351S6CFR8C-PB -> RAM Modeli.

Hepinize selamlar. 4 GB DDR3 1600 MHz RAM'im var. Windows 10'da bazılarınız bilir SSD'siz 4 GB RAM ile kullanmak zordur. Şu anda Windows 10 Lite kullanıyorum. Eğer RAM takviyesi yaparsam Lite kullanmayacağım. Her neyse 320 GB HDD var. Fazla oyun oynamıyorum. Genellikle internette dolanırım. YouTube çok yavaş çalışıyor. Sonra Google Chrome'u terkettim, Microsoft Edge'e geçtim hala yavaş (İnternet hızında sıkıntı yok.). Eğer SSD tavsiye ederseniz kaç GB olmalı? Veya RAM tavsiye ederseniz 6'mı 8'mi olmalıdır?
Teşekkür ederim...

Not: Bir sürü konu açılmış kusura bakmayın (farkındayım).

Hynix (Hyundai) HMT351S6CFR8C-PB -> RAM Modeli.

Hepinize selamlar. 4 GB DDR3 1600 MHz RAM'im var. Windows 10'da bazılarınız bilir SSD'siz 4 GB RAM ile kullanmak zordur. Şu anda Windows 10 Lite kullanıyorum. Eğer RAM takviyesi yaparsam Lite kullanmayacağım. Her neyse 320 GB HDD var. Fazla oyun oynamıyorum. Genellikle internette dolanırım. YouTube çok yavaş çalışıyor. Sonra Google Chrome'u terkettim, Microsoft Edge'e geçtim hala yavaş (İnternet hızında sıkıntı yok.). Eğer SSD tavsiye ederseniz kaç GB olmalı? Veya RAM tavsiye ederseniz 6'mı 8'mi olmalıdır?
Teşekkür ederim...

Not: Bir sürü konu açılmış kusura bakmayın (farkındayım).
RAM mi SSD mi diye sorduğun için bütçenin kısıtlı olduğunu düşünüyorum. İkisini de almalısın, RAM 4 GB olmalı, şu anki mevcut RAM'inin aynısını da alabilirsin veya DDR3 1600 MHz 4 GB herhangi bir RAM alabilirsin, Kingston marka olarak iyidir. Bütçen kısıtlı olduğu için de SSD 128 GB alabilirsin. Bana kalsa minimum 256 GB olmalı ama şart değil tabii ki. Burada maksat Windows ve basit uygulamalar(örneğin Chrome) SSD'ye kurulsun, sistem hızlı çalışsın.

Bilgisayarım daha hızlı olsun. oyun pek oynamam dersen SSD. Fakat oyun oynarım bilgisayarım kasmasın, donmasın daha performanslı olsun istiyorsan RAM takviyesi yapman daha mantıklı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı