4 GB RAM'li Sisteme Windows Önerisi

• Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 124
  • Görüntüleme 19.106

Hangi sistem uygun ?

• Oy verenlerin toplamı
    157
Windows 10 tabii ki içinde bir sürü güvenlik güncelleştirmesi barındırıyorken, eski işletim sistemleriyle sorun yaşamaya değmez. Pek çok özellikten de faydalanmış olursun.
Ancak Windows 10 sistem özellikleri iyi ve yüksek olan bir bilgisayar ister. Örneğin :
- 16 GB RAM
- Intel i7
- 3.00 GHz
- Performans için 1 TB SSD ve Depolama için 4 TB HDD
- GTX 1080ti
- AMD Radeon R9 Serisi
- 1920x1080 ekran çözünürlüğü.
Gibi.
Özelliklerin büyük bir kısmı olan bir bilgisayar : Lenovo Y520 80wk0107tx I7-7700hq 16g 2tb 15.6 Dos +256gb Ssd, Gtx1050ti 4gb, 1920x1080, Optik Yok - GittiGidiyor

Windows XP en hafifi.

Windows XP tarihe karıştı. Kullananlarsa da masraf etmek istemediğinden kullanıyor. Onlar da sistemlerini yavaş yavaş güncelliyor.

Windows XP kullanmayın. Zaten ne güncelleme alıyor ne bir şey. Uygulama desteği de bitti bitecek. Şu anda çoğu oyun artık Windows XP desteklemiyor. Aynı şey Windows Vista için de geçerli.

1- Windows 10, her yanıyla sorunlu bir sistem değil. Ayrıca nesi sorunlu? Yavaş açıldığını ve tarihi eser sistemlerde stabil olmadığını kabul ediyorum. Kullanıcıları yanlış bilgilendirmeyin.

2- Her sisteme 10 önerilmez. Gidip de tarihi eser donanımlardan oluşmuş sisteme "Windows 10 yükle." diyemeyiz ki dememeliyiz.

Windows 7 Starter sürümünün sadece 32 bit desteği vardır. Konu sahibinin sistemine 64 bit sistem kurulması gerekmekte RAM'den dolayı.

Windows 7'de güncelleme olmadığı için mi 200 tane güncellemeyi ve Hizmet Paketi 1'i yüklemek zorumdayız? Ayrıca güncelleme yüklememek ne kadar faydalı?

Windows 7, çok hafif olduğu için mi rahmetli olmuş Pentium 4 sistemimde Windows 8.1 daha stabil çalıştı?
Dostum sen şunu anlamadın, win10 1.5gb ram yiyor geriye kalan 2.5 gb oyunlarda yeterli olmuyor. Win7 1gbdan da az yiyor.

Dostum sen şunu anlamadın: Windows 10 1,5 GB RAM yiyor, geriye kalan 2,5 GB oyunlarda yeterli olmuyor. Windows 7, 1GB'den da az yiyor.

Tamam, dediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama Windows 7'de güncelleme yoksa neden Hizmet Paketi 1 ile 200 tane güncellemeyi yüklemek zorundayız? Güncellemeleri kapatsak ne kadar güvende kalırız?

O hizmet paketleri 2015'e kadar olan paketler. Ondan sonraki güncelleştirmelerin hepsi Kötü Amaçları Yazılım ve güvenlik teknolojisi olarak geçiyor. 2020 ye kadar geçerli bu güncelleştirmeler. Sonra destek çekilecek. Windows 8.1 daha mantıklı

Ancak Windows 10 sistem özellikleri iyi ve yüksek olan bir bilgisayar ister. Örneğin :
- 16 GB RAM
- Intel i7
- 3.00 GHz
- GTX 1080ti
- AMD Radeon R9 Serisi
Gibi.
Özelliklerin büyük bir kısmı olan bir bilgisayar : Lenovo Y520 80wk0107tx I7-7700hq 16g 2tb 15.6 Dos +256gb Ssd, Gtx1050ti 4gb, 1920x1080, Optik Yok - GittiGidiyor
Seninki biraz abartılı olmuş hocam 4 GB RAM birde SSD olursa yağ gibi oluyor. SSD varsa yada alırsan 10'a rahat geçersin. Windows XP, Vista, 7, 8 , 8.1 bunlar ölü sistem.
Windows 7.
Sen bakma o ankete forumun %70 bölümü Windows 10 ile kafayı yemiş. Bilgisayar patlasa Windows 10 yükle derler.
Sen yükle Windows 7 Starter yada Home Basic kullan. Ben 2 GB RAM ile orta-düşük arası oyunlar oynuyordum vakti zamanında.
Windows 7 starter sürümünün 32 bit sürümü olduğu için olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
- 16 GB RAM
- Intel i7
- 3.00 GHz
- GTX 1080ti
- AMD Radeon R9 Serisi
Gibi.

GTX 1080 TI de bir yanlışlık var. TITAN V olması lazım. Ondan sonra gönül rahatlığı ile oynayabilirsin.

Sistem 1.5 GB Ram yiyor. O kısmı doğru ama stabil çalışıyor. Windows 10' da oyun oynayacaksanız 4 GB ram gerçekten az. Ben oynarken takılmalar yaşıyorum. Yükselteceğim zaten. Ama takviye edemeyeceğim derseniz Windows 7 kurabilirsiniz, Ama Starter kesinlikle değil. Professional veya Ultimate kurun. Hem Windows 7' de de güncelleştirmeler oluyor. Bir de bilgisayar Uefi destekliyse Windows 7 kurmak doğru değil. Dediğim gibi oyun oynanıcaksa Ram takviyesi zorunlu. Ben SSD' siz kullanıyorum. Ama gayet stabil çalışıyor. Ama oyunlarda Ram yetmiyor.

Sistem 1.5 GB Ram yiyor. O kısmı doğru ama stabil çalışıyor. Windows 10' da oyun oynayacaksanız 4 GB ram gerçekten az. Ben oynarken takılmalar yaşıyorum. Yükselteceğim zaten. Ama takviye edemeyeceğim derseniz Windows 7 kurabilirsiniz, Ama Starter kesinlikle değil. Professional veya Ultimate kurun. Hem Windows 7' de de güncelleştirmeler oluyor. Bir de bilgisayar Uefi destekliyse Windows 7 kurmak doğru değil. Dediğim gibi oyun oynanıcaksa Ram takviyesi zorunlu. Ben SSD' siz kullanıyorum. Ama gayet stabil çalışıyor. Ama oyunlarda Ram yetmiyor.
Home Basic (x64) sürümü yeter Pro yada Ultimate sürümleri ne işine yarayacak?

- 16 GB RAM
- Intel i7
- 3.00 GHz
- GTX 1080ti
- AMD Radeon R9 Serisi
Gibi.

1 TB SSD?
Naptın reis :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı