4 ms ile 1 ms arasında çok fark var mı?

adana lima

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550M PRO-VDH ANAKART | MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply | AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz 16 MB Cache AM4 İşlemci | MSI GeForce RTX 4060 Gaming X 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı | Corsair Cmg16gx4m2e3200c16 16gb (2x8gb) Ddr4 3200 Mhz C16 RAM |
Yeni monitör almayı düşünüyorum. 4 ms 144Hz alınır mı? 4ms ile 1ms arasında çok fark var mı?

Şu an 60 Hz kullanıyorum :D Hz olarak çok fark eder bence de ms olayını pek bilmiyorum. Önerebileceğiniz monitör varsa Max 2500 TL olacak civarda öneri yapar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

CRG5 herhalde alacağınızdan birisi. Tam bilmemekle beraber çok ghosting olduğu söyleniyor dikkat edin.

CRG5 herhalde alacağınızdan birisi. Tam bilmemekle beraber çok ghosting olduğu söyleniyor dikkat edin.

Ne demek istedin anlamadım :/ ve evet CRG5 idi ama bütçemi arttırabilirim Max 2500 olur. CRG5 olan 2K küsur bir şeyydi.

1 ms GtG diye satılan monitörlerin çoğunun renkten renge değişim süresi kaliteli 4 ms monitörlerden çok da iyi değil. Ayrıca evinde bilgisayar başında oturup oyun oynarken griden griye saniyede 250 karelik değişim hızıyla, 1000 karelik olanın arasındaki farkı hissedemezsin. Monitörlerde çoğu şey sizlerin günlük yaşantınızdaki görme kabiliyetinizin ötesinde sayılarla pazarlama stratejisinden ibaret.

250Hz ile 1000Hz arasındaki fark hissedilemez mi diyorsunuz yani?
Sen ya da ben hissedemeyiz. Çok iyi derecede görme/işleme kabiliyeti ve yüksek adrenalin altında savaş jeti pilotlarının ancak ulaşabildiği farkındalık düzeyi 240 FPS civarı. Bilgisayarının başında oturarak normal günlük işleyişte o farkı anlayamazsın. Üstelik 250 kare üzeri değişimleri algılayıp bu 250, bu 1000 diyeceksin? İmkansız. Anomali düzeyinde görsel işleme kapasitesine sahip olmak gerekiyor öyle bir şey için.

Bunu da geçtim 1 ms diye satılan monitörlerin renkten renge değişim süreleri 4-5 hatta daha fazla ms sürelerde olabiliyor modeline göre. 1 ms GtG monitör aldım ama hissediyorum renkler 5 ms sürede değişiyor diye konu açan birisi var mı?

240/360 Hz monitör, 0.5 ms tepki süresi gibi şeyler insan olarak bizim algı kapasitelerimizin çok ötesinde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı