4.nesil AMD Ryzen işlemciler AM4 desteğiyle geliyor

Merhaba arkadaşlar haberi okuyunca sevindim ve sizlerle paylaşmak istedim. Yeni nesil işlemcilerin bu yıl sonuna doğru piyasaya sürülmesi planlanıyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
X570'e destek olacak mı peki? O kadar para verip anakart aldık, elimizde kalmasın da.

Yüksek ihtimalle olacaktır. Hatta ihtimal değil bence kesin olacaktır.

B450 için destek gelmezse çok iyi olmaz. B450 diğerlerinden çok daha popüler bir seri. Riske atmamak gerekir.

En kötü 2 tane BIOS yayınlasınlar 1000 ve 2000 serisi, 3000 ve 4000 serisi diye iki paket olsa bile olur.

B450'lilerin belki sadece Max serileri için mikro kod update'i gelir diye düşünüyorum, sonuçta o anakartlar Ryzen 3 rd gen destekli gelmiş olmakla beraber 4.nesillerin bu seriyle uyumluluk göstermesi daha olası gibi, gerçi yeni bellek kontrolcü ve mosfet yapılarında gidecekleri birtakım değişiklikler gündemde olduğu için yeni soket anakarta geçiş için bir nevi ön adım niteliğinde bir gelişim içerisinde bulunmuş olabilirler, belki de hiçbir B450 için böyle bir güncelleme gelmeyecek. B550'liler de çok pahalıya gelmeyecektir diye umuyorum ayrıca, kullanıcısını önce de üzmediği gibi bu seride de üzmeyecektir AMD. Ayrıca bu yeni soket tipi yine en az 3 nesil işlemci desteğinde de bulunabilir.

B450'lilerin belki sadece Max serileri için mikro kod Update'i gelir diye düşünüyorum, sonuçta o anakartlar Ryzen 3 RD gen destekli gelmiş olmakla beraber 4.nesillerin bu seriyle uyumluluk göstermesi daha olası gibi, gerçi yeni bellek kontrolcü ve mosfet yapılarında gidecekleri birtakım değişiklikler gündemde olduğu için yeni soket anakarta geçiş için bir nevi ön adım niteliğinde bir gelişim içerisinde bulunmuş olabilirler, belki de hiçbir B450 için böyle bir güncelleme gelmeyecek. B550'liler de çok pahalıya gelmeyecektir diye umuyorum ayrıca, kullanıcısını önce de üzmediği gibi bu seride de üzmeyecektir AMD. Ayrıca bu yeni soket tipi yine en az 3 nesil işlemci desteğinde de bulunabilir.

Çok pahalıya gelmeyecektir demişsin ama şu anda uygun fiyatlı denilen ve F/P ürünü olan 450 serisi bile 500 TL. Genelleme yapmam yanlış olur ama bana göre 500 lira F/P için fazla bir fiyat.

Çok pahalıya gelmeyecektir demişsin ama şu anda uygun fiyatlı denilen ve F/P ürünü olan 450 serisi bile 500 TL. Genelleme yapmam yanlış olur ama bana göre 500 lira F/P için fazla bir fiyat.

500 TL, ülkemize göre F/P bir fiyat. 500 TL = 71.45 Dolar ediyor ki bu 500 TL vergi dahil olan fiyatı. Diğer ülkelerde 70 Dolardan daha ucuzdur. Normalde gayet ucuzlar. Hatta bunlara F/P bile denmez düşük bütçeli anakart denir bence.

500 TL, ülkemize göre F/P bir fiyat. 500 TL = 71.45 dolar ediyor ki bu 500 TL vergi dahil olan fiyatı. Diğer ülkelerde 70 dolardan daha ucuzdur. Normalde gayet ucuzlar. Hatta bunlara F/P bile denmez düşük bütçeli anakart denir bence.

Ülkemize göre olabilir ama yazıma dikkatli bakarsan ben kendi adıma olduğunu belirtmiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı