40 Yaşından Sonra Yazılım Mühendisliği

eopFnc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar DH'de bir konu gördüm 40 yaşından sonra yazılım mühendisi işten kovulur yenisi işe alınır yazıyordu. Tabii biraz daha bir şeyler yazıyordu ama hatırlamıyorum. Sizce bu arkadaşın dediği doğru mu? Yazılımcı 40 yaşından sonra işinden kovulur mu? Veya iş bulabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
40 yaşında adamın başkasının yanında ne işi var ki? Arkadaşın dediği doğru ya da yanlış önemi yok. 40 yaşına gelmiş bir yazılımcı/programlamacı açıkta kalmaz. Bir program yazıp satabilir, sadece patentiyle veya şirketlere bu yazılımı kurarak rahatlıkla hayatını sürdürebilir. O yaşa geldikten sonra başkasının eline bakılmaz. Babamın sözünü alıntılamış olayım:
  • Ele çalışan, yele çalışır.

Dünya tükenir, yalan tükenmez. Çok büyük ihtimal ile sallamıştır.
40 yaşındaki adam işten kovulsa bile o zamana kadar ki topladığı bilgi ile iyi bir yazılım yapar, piyasaya sürer, hiçbir şey de olmaz. Yazılımcılık geleceğin meslekleri arasında bulunuyor.

40 yaşında adamın başkasının yanında ne işi var ki? Arkadaşın dediği doğru ya da yanlış önemi yok. 40 yaşına gelmiş bir yazılımcı/programlamacı açıkça kalmaz. Bir program yazıp satabilir, sadece patentiyle veya şirketlere bu yazılımı kurarak rahatlıkla hayatını sürdürebilir. O yaşa geldikten sonra başkasının eline bakılmaz. Babamın sözünü alıntılamış olayım:
  • Ele çalışan, yele çalışır.

Hocam haklısınız ben de inanmamıştım zaten 40 yaşına kadar kendi şirketimi kurarım diye düşünmüştüm. Yine de aklımdan çıkarmamıştım.
Dünya tükenir, yalan tükenmez. Çok büyük ihtimal ile sallamıştır.
40 yaşındaki adam işten kovulsa bile o zamana kadar ki topladığı bilgi ile iyi bir yazılım yapar, piyasaya sürer, hiçbir şey de olmaz. Yazılımcılık geleceğin meslekleri arasında bulunuyor.

Ben de ilk başta işinde iyiysen her zaman ekmek yersin diye düşünmüştüm. Yukarıda dediğim eğer yazılım mühendisi olabilirsem 40 yaşına kadar da kendi şirketimi kurarım umarım.

Kendi şirketini kurman için sermayaye ihtiyacın var. Bu sermaye öyle 5-10 yıl maaşlarından kenara attıkların ile gerçekleşmez. En az 200.000-300.000 TL'ye ihtiyacın var ki en düşük seviyede bir firma kurabilesin. Bünyende çalıştıracağın çalışanları bulmak ta önemli. He Google, Facebook, Microsoft bu işe böyle mi başladı, hayır. Ama hangimizin evinde garaj var ki :)

Kendi şirketini kurman için sermayaye ihtiyacın var. Bu sermaye öyle 5-10 yıl maaşlarından kenara attıkların ile gerçekleşmez. En az 200.000-300.000 TL'ye ihtiyacın var ki en düşük seviyede bir firma kurabilesin. Bünyende çalıştıracağın çalışanları bulmak da önemli. He Google, Facebook, Microsoft bu işe böyle mi başladı, hayır. Ama hangimizin evinde garaj var ki :)
En düşük Yazılım Mühendisliği maaşına bakarsak 5.000TL civarını görebiliriz. 5.000TL'den 2.000TL kenara atsa, maaşının tecrübeyle 10-15 kata kadar artabileceğini hesaba katmazsak elimize yıllık 24.000TL geçiyor. 24x10 yıl desek taban bütçeden bile 240.000TL gibi bir birikim görebiliriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

En düşük Yazılım Mühendisliği maaşına bakarsak 5.000TL civarını görebiliriz. 5.000TL'den 2.000TL kenara atsa, maaşının tecrübeyle 10-15 kata kadar artabileceğini hesaba katmazsak elimize yıllık 24.000TL geçiyor. 24x10 yıl desek taban bütçeden bile 240.000TL gibi bir birikim görebiliriz.

Hesap iyi güzel, ancak çalışır iken evin araban olmayacak mı? Kredi kartı borçları, elindeki telefonun bilgisayarın taksitleri, evli isen eşinin çocuğunun masrafları, hadi iyi şansına eşin çalışıyor olsun o da katkı sağlasın diyelim. 5.000 TL'den en fazla aylık 1000 TL kenara atabilirsin.

Hesap iyi güzel, ancak çalışır iken evin araban olmayacak mı? Kredi kartı borçları, elindeki telefonun bilgisayarın taksitleri, evli isen eşinin çocuğunun masrafları, hadi iyi şansına eşin çalışıyor olsun o da katkı sağlasın diyelim. 5.000 TL'den en fazla aylık 1000 TL kenara atabilirsin.

Kendi işini kurmak istiyorsan biraz da fedakarlık etmen gerekiyor bence. Maaş dışında ekstra gelirler elde etmek zor olmasa gerek. Android uygulamaların bile ortalama ne kadara yapıldığını biliyorsunuzdur heralde [emoji4]

Ev için araba için kredi çektiğimizde 2-3 yıl boyunca bunların kredisini ödesek, ev eşyaları vs. bunların borcu bitse, her şey rayına otursa, bence yazılımcı maaşı ile rahatça biriktirilebilir.

Boşuna tartışıyorsunuz, dereyi görmeden paçaları sıvamayın lütfen. Bu olay yalan, bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı