4000 TL Bütçe ile Flight Simulator X Sistemi

malinua55

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2013
Mesajlar
18
Merhabalar herkese.

Microsoft'un 2006 yılında çıkardığı ve üretimini sonlandırdığı fligh simulator x için sistem tplamak istiyorum. FAKAT: Bazı sıkıntılar var. Bu simülatör günümüz teknolojilerini es geçen bazı hatalara sahip (sanal çekirdekleri okumamak gibi) Bundan dolayı oyun PC tarzından daha farklı bir yapı gerekli. 3000 dolar ile PC toplayanların 16 FPS aldığını gözümle gördüm (Çift gtx 580 sli) ve bu beni çok ürpertiyor.

Yaklaşık 3 yıldır yaptığım araştırmalara göre fsx ekran kartından ziyade işlemci hızı ile ilgileniyor (4.6 ve üzeri) bu bağlamda iyi bir kasa içi mimari ve soğutma kullanmalı sıvı soğutma güzel sonuçlar veriyor. Ayrıca SSD kullanımın da artı FPS değeri olarak gözardı edilmemeli.

FSX yalnız başına değil addonları ile anlam ifade ediyor ( ücretli uçaklar airport texture gökyüzü eklentileri trafik apron araçları vb.)

Şimdi sizden ricam bana bu bağlamda bu hızı yakalayabileceğim ve sistemi riske etmeden rahatça kullanabileceğim sistem önermeniz.

Bütçe 4.000 TL.



Örnek bir video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Konuyu baltalamak gibi olmasın ama 3000$'a toplanan sistemde 2x GTX 580 oluyorsa eğer Türkiyeden de büyük kazık yenmiş demektir.

Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım, aynı sorundan muzdarip olan birisi overclock yapmış (4.1ghz'e) ve hiçbir şekilde fps artışı olmamış. (Kaynak)

Sonra şöyle bir öneri yapılmış ve ardından gelen yorumlara göre yapılan öneri işe yaramış;

Disable hyperthreading and use affinity mask 14.

Have you installed SP1? Ther are a few performance fixes in this. SP2 is optional, but most seem to use it.

I suspect the performance issue could lie within your graphics card settings. How much AA and AF are you trying to run?

Do you have the correct (and up to date) driver software installed?

IAN
(Kaynak)
Ardından gelen yorumda ise şu kısma dikkat çekmek istiyorum;
Thank you all for the recommendations. I followed Noell and I am getting 30 FPS on ORBX YMML (Melbourne) with ALL sliders to the right! Thank you all for your recommendations! I really appreciate it.
@cianpars the performance issue was actually due to a bad configuration of the FSX.cfg file. Now I use nVida Inspector and I am using 32x AA and 16x AF with no performance loss! BTW just one question, I am looking to buy Flight1's Ultimate Traffic 2, as here the traffic (default) seems to a framerate hog in large American Airports. Any insight on the FPS loss when using UT2?
(Kaynak)
Anladığım kadarıyla sorun FSX.cfg'den kaynaklanıyormuş ve bu mesajdaki arkadaş NVIDIA Inspector kullanarak sorunu çözmüş ve artık 32x AA ve 16x AF açtığında hiçbir performans kaybı olmuyormuş.
 
Evet FSX'de bazı hatalar fsx.cg dosyasından düzeltilebiliyor orada bazı değerler artırılıp azaltılarak ben de güzel sonuçlar aldım.

O vatandaşın da düşük FPS almasının nedeni sp2 nin yüklü olmaması ve ayrıca dx10 veya 11 de bunu etkiliyor. Ancak benim problemim daha o seviyede değil zira ben daha bir PC toplayamadım bunun için sizdeyim :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
evet fsx de bazı hatalar fsx.cg dosyasından düzeltilebiliyor orda bazı değerler artırılıp azaltılarak bende güzel sonuçlar aldım

o vatandaşında düşük fps almasının nedeni sp2 nin yüklü olmaması ve ayrıca dx10 veya 11 de bunu etkiliyor.Ancak benim problemim daha o seviyede değil zira ben daha bi pc toplayamadım bunun için sizdeyim :D

Peki siz bu sistemi sadece bu oyun içinmi kullanacaksınız yoksa nasıl bir kullanım amacı / şekli olacak, daha fazla detay verirseniz bizde size sistem önerisinde bulunabiliriz.
 
Enes hocam doğrudur fsx için önemli olan işlemci hızı 4.6 nın üzerinde olursa ancak olumlu sonuçlar veriyor. Ekran kartının ise pek bir işlevi yok ama tabii min 560 ti çapında olmalı ama yukarısına gerek yok.

- - - Güncellendi - - -

Evet arkadaşlar ben hedcam ve logitech in uçuş setinide alacağım bunlar toplam 1000 tl civarında tutuyor ama onu sisteme katmıyorum.

Dil konusunda gösterdiğiniz bu hassasiyet için sizi kutlarım. Klavyemle alakalı bazı sıkıntılarım var ve bundan dolayı hatalı yazabiliyorum.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2006 yılında 4.6 Ghz varmıydı ben o kısmı bilmiyorum yani oyun gelecekte oynanmak için mi üretildi? :)

Ve işlemci kısmında Intel düşünüyorsunuz sanırım? Yani mantıklı olan Intel olacaktır ekran kartının önemli olmadığı bir sistem söz konusu çünkü.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı