4000 TL Bütçe ile Flight Simulator X Sistemi

Anlıyorum. Bir amac uğrunda hareket ediyorsan devam et. :)

Madem ki sitemini baharda toplayacaksın bütçeni arttırıp Daha iyi bir ekran kartı alıp oyun da oynayabilirsin rahatlıkla.
 
Öncelikle Quadro ailesini öneren arkadaşı tebrik ederim en yüksek FPS değerlerini bu türden vga larla görmüştüm. (ör 9800gt). Fakat bana güncel bir sistem önermenizi rica ederim.

Yalnız şunu es geçmeyelim kesinlikle intel i7 ve gtx serisi olmalı aksi halde uyumsuzluk problemi ortaya çıkacak. (Bu yargı sadece fsx için geçerlidir)

Peki nasıl isterseniz şöyle bir şey topladım;


Buradaki fiyatlar indirimsiz fiyatlardır, Vatanda haftasonu ya da bayram indirimi beklerseniz bu fiyatın %25 ya da %30'ini alarak 5682 TL'den ya da o günki güncel fiyatdan düşerek toplam fiyatı öğrenebilirsiniz. Bu parçalarının indirimsiz toplamı şuanda 5682 TL'dir. %25 indirimle 4262 Liraya, %30 indirimle ise 3978 Liraya düşmektedir.

Birde şöyle bir şey okudum;
FSX is not about GPU's, it's about your CPU. The real issue here is a lack of CPU horsepower. FSX frame rate scales nearly 1:1 with CPU clock rate, and a Phenom, especially at 3.0 Ghz just isn't capable of giving you the performance you need for FSX.

Unlike most "gaming" titles, FSX is a "simulation" which is very heavily CPU bound, but very lightly GPU bound. As such, FSX frame rates do not respond to SLI or CF configurations. Furthermore, since FSX performs better with nVidia drivers, any mid-range nVidia based graphics card works well.
(Kaynak)

Bu kaynağa güvenerek ekran kartından kısabilirsiniz, kısmazsanız eğer bu sistemle sadece microsoft flight simulator'ü değil gta 5'ide oynayabileceğinizi düşünmekteyim. Eğer bir parça unuttuysam (ki unutmadığımı düşünüyorum) affola.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam çok teşekkürler zahmet oldu.
Ben teşekkür ederim, Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

--Güncelleme
Baş ağrısına yatmıştım, Sıcakdan fazla uyuyamadan kalktığım gibi Technopat'a girip bu sistemi topladığımdan dolayı yazdığım mesajda anlatım bozukluğu vardı, Mesajı güncelledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aa evet, tek modül RAM olmamış. hatta Quad olması lazım. 4 x 4.
Bende Ram konusundaki bilgisizliğimden konu açmayı düşünüyordum; örnek olarak 2x8 mi daha iyidir yoksa 4x4 mü ya da ikiside aynı olup da mhz'sine göremi önemlidir (mhz'nin önemli olduğunu biliyorum ama önceki soruyla bağdaştırılmış bir cümle bu). Buna ek olarak Corsair serilerinde CL10, CL9 gibi ekler var, bunların önemi nedir? Her şeye ek olarak arkadaş 8 yeterli olur dediği için ben 8 koymuştum ama şimdi anlıyorum ki yanlış yapmışım; O sisteme 8GB ram küfür gibi, zaten ekran kartları bile artık 12gb diyor en az ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı