45000-50000 TL mühendislik programları için laptop önerisi

KS06

Kilopat
Merhaba, öncelikle makine mühendisliği öğrencisi olduğumdan SolidWorks ve CAD programları kullanırken iyi bir performans alabileceğim bir laptop arıyorum. Oyun performansı konusuna oynayabileceğimi çok düşünmediğimden:) çok önem vermiyorum. Batarya performansına da çok önem vermiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Bazı konularda HP modellerinde limit durumu olduğunu okudum pek bir bilgim olmadığı için bu durum nedir neyi etkiler açıklarsanız sevinirim.

Son olarak günümüz şartlarında bir an önce almak en mantıklısı ancak şu zaman şu indirim olur tarzı ne zaman almam konusunda tavsiyeleriniz varsa duymak isterim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle makine mühendisliği öğrencisi olduğumdan SolidWorks ve CAD programları kullanırken iyi bir performans alabileceğim bir laptop arıyorum. Oyun performansı konusuna oynayabileceğimi çok düşünmediğimden:) çok önem vermiyorum. Batarya performansına da çok önem vermiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Bazı konularda HP modellerinde limit durumu olduğunu okudum pek bir bilgim olmadığı için bu durum nedir neyi etkiler açıklarsanız sevinirim.

Son olarak günümüz şartlarında bir an önce almak en mantıklısı ancak şu zaman şu indirim olur tarzı ne zaman almam konusunda tavsiyeleriniz varsa duymak isterim. Teşekkürler.

HP Victus öneririm hocam incelemenizi tavsiye ederim.

Macbook Air M2, sadece mühendislik programları için kullanacaksanız size kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seçenek. Ancak, mezuniyet sonrasında bu programları ücretli şekilde kullanmanız gerekecek. Diğer (Windows) cihazlarla ilgili güncel bilgim yetersiz, bu konuda size yardımcı olamayacağım.

Bu iyi gibi ama @655432 hocam nasıl sizce?

Ekran kartı attığınız siteye göre 120W.

Eğer boşta RAM slotu var ise 32 GB RAM'e yükseltmek en doğrusu olacaktır. Cam-CAD programları ileri GPU'ya ihtiyaç duymaz genelde. Yüksek işlem ve hafıza kapasitesi performansı belirler. Solid ve Fusion360 kullanıyorum ve gördüğüm durum açıkça bu. 4060'lı 13.nesil bir cihaz da fazlasıyla iş görecektir. 32 veya 64 GB RAM işinizi çok rahatlatır. Ancak 4070'te VRAM'i sayesinde işinizi kolaylaştırır. Özetlemem gerekirse cihazın RAM slotu var ise RAM alınıp modifiye edilip kullanılması kanımca doğrusudur. Eğer yok ise 4060'lı bir cihaz bakılabilir programlarca sorun yaşatmayacaktır.

MacBook Air M.2, sadece mühendislik programları için kullanacaksanız size kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seçenek. Ancak, mezuniyet sonrasında bu programları ücretli şekilde kullanmanız gerekecek. Diğer (Windows) cihazlarla ilgili güncel bilgim yetersiz, bu konuda size yardımcı olamayacağım.

Listede sadece MacBook yok bilginize.

Bu bütçe aralığında yüksek performanslı bir laptop arıyorsanız, işte bazı öneriler:

1. **dell xps 15:**
- Güçlü işlemciler ve grafik kartlarıyla gelir.
- Infinityedge ekranı ile etkileyici bir görüntü sunar.
- Yüksek kaliteli malzeme ve tasarım.

2. **macbook Pro 16-inch:**
- Yüksek performanslı Intel veya M1 Pro/M1 Max çipleriyle.
- Retina ekranı ve üst düzey ses kalitesi.
- macOS işletim sistemi ile uyumlu.

3. **asus ROG Zephyrus G14:**
- AMD Ryzen 9 5900HS işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 3060 grafik kartı ile güçlü performans.
- 14 inçlik bir ekranı olan taşınabilir bir Gaming laptopu.

4. **msı GS66 Stealth:**
- Intel Core i7 veya i9 işlemci seçenekleri ile güçlü performans.
- NVIDIA GeForce RTX 30 serisi grafik kartları.
- Ince ve şık tasarım.

5. **hp spectre X360:**
- 2'si 1 arada tasarımı ile hem laptop hem de tablet olarak kullanılabilir.
- Yüksek çözünürlüklü ekran ve güçlü bileşenler.
- Uzun pil ömrü.

Bu öneriler, farklı kullanım senaryolarına ve tercihlere hitap eden farklı modellerdir. Laptop seçiminde kullanım amacınıza ve kişisel tercihlerinize bağlı olarak detaylı bir inceleme yapmanız önemli olacaktır.

3 tanesi CAD için uygun değil, Zephyrus ve MSI'ın oluru var ancak eski nesil veya çok pahalılar. Açıkçası GPT'nin önerileri çok da doğru değil. Elindeki veriler eski.

MacBook Air M.2, sadece mühendislik programları için kullanacaksanız size kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seçenek. Ancak, mezuniyet sonrasında bu programları ücretli şekilde kullanmanız gerekecek. Diğer (Windows) cihazlarla ilgili güncel bilgim yetersiz, bu konuda size yardımcı olamayacağım.

İlerleyen durumlarda GPU'ya ihtiyaç duyacak ve çok geniş renderlar alacak. MacBook Air buna dayanmaz açıkçası mutlaka ısınacaktır. MacBook Pro belki bakılabilir ancak hem fiyatı hem de GPU dezavantajı yüzünden Windows daha mantıklı. Bunun yanında bazı programlar MacOS'te sorun çıkarıyor bunu da unutmamak lazım.

Listede sadece MacBook yok bilginize.
Mesajımı tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Saygılarımla.

İlerleyen durumlarda GPU'ya ihtiyaç duyacak ve çok geniş renderlar alacak. MacBook Air buna dayanmaz açıkçası mutlaka ısınacaktır. MacBook Pro belki bakılabilir ancak hem fiyatı hem de GPU dezavantajı yüzünden Windows daha mantıklı. Bunun yanında bazı programlar MacOS'te sorun çıkarıyor bunu da unutmamak lazım.
Ben iş için aynı cihazı kullanıyorum, bu süreçte herhangi bir zorlanma durumu yaşamadım. Ancak, konu sahibinin bütçesi göz önünde bulundurulduğunda, 0 olarak o fiyata önerebileceğim cihaz bu. Tabii ki, bütçe el veriyorsa, güzel bir fırsat yakalanmışsa ya da temiz ikinci el bir Macbook Pro modeli bulunmuşsa daha tercih edilesi. Diğer (Windows) cihazları hakkında şu an güncel bilgi sahibi değilim, o yüzden konu sahibi arkadaşa tavsiyede bulunmak istemedim fakat değerlendirilebilir elbette.

Son düzenleme:
Bence Windows sistem daha iyidir bu konular için Mac her ne kadar iyi olursa olsun Macbook'a Windows sistem kurulmadığı sürece Windows bilgisayar idealdir. Arkadaşın isteyeceği bir uygulamayı Mac desteklemezse hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir.😂
"Boot Camp" adı verilen bir özellik sayesinde Windows işletim sistemini kurabiliyoruz. Boot Camp, Mac bilgisayarları üzerinde Windows'u çalıştırmak için Apple tarafından sunulan bir yazılım. Lâkin hiç deneyimlemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı