450CC motor ile motor sürmeye adım atılır mı?

Gazlamak istiyorum hocam, ayrıca samsunda scooter sıkıntı olur büyükşehir trafiği kalabalık.

Gazlamak istiyorsun ama acemisin dostum ölmek mi istiyorsun.

RKS 450Ra'da dikkatimi çekiyor vites konusundan dolayı.

Çin malı alınmaz buraya damlar Çin sempatizanları ama alınmaz vitesden de korkmayın birkaç saate alışırsın.

Öyle scooterlar var ki 250CC makineleri tokatlar scooter diye aşağılamayın ayrıyeten çok rahatlar.

Hocam almışken görünüş olarak da tatmin edecek bir motor almak istiyorum. Öyle 125CC alayım sonra alıştıktan sonra 250CC'ye sonra 450CC'ye yükselteyim falan istemiyorum alıp senelerce kullanmayı düşünüyorum.

Hocam almışken görünüş olarak da tatmin edecek bir motor almak istiyorum. Öyle 125CC alayım sonra alıştıktan sonra 250CC'ye sonra 450CC'ye yükselteyim falan istemiyorum alıp senelerce kullanmayı düşünüyorum.
İşte o dediğin çimliyle olmuyor. Hocam bakın 14 yaşındayım 2-3 senedir motor kullanıyorum çevrenizden heves edip teker deneyeceksiniz, top speed yapacaksınız sonra bır bakmışsınız motor bır yerde sız bır yerde. Bana da boyle oldu kendımden bılıyorum. Duzgun motor surmeye baslayana kadar gazlayayım trıplerıne gırmeyın, Zafer Akçay izleyin trafikte çok daha dikkatli olurusnuz.

O iş öyle olmuyor 450'de sana yetmeyecek ama 450sr R25 MT25 gibi motorlarla başlarsan kaza yaparsın, ölümcül bile olabilir. Zaten her motorcu kaza yapar ama racing gibilerle yaparsan sıkıntı olur.

Bu cc yükseltmeyeceğim olayı da tamamen saçma bu arada. Eniştemdeki xj6'yı kullandığımdan beri kendi motorum ağır geliyor (125).

En iyi kademe kademe öğrenirsin motoru motoru daha iyi tanırsın motoru daha iyi tanırsan bu seni daha iyi sürücü var çevremde çok motorcu var bırakanlar yüksek CC ile başlayanlar çünkü kaza yapıyorlar bırakmayanlar kademe kademe yükselten ve ortalama bir 250CC 25-30HP arası bu makine şehir içinde çok kısa sürede 130-140'a ulaşıyor bu fren yapana kadar anlayabileceğin bir hız değil yüksek CC alacaksan da ileri sürüş eğitimi al gerçekten işine yarar ben almadan önce motor kullanmayı biliyorum sanıyordum meğer bilmiyormuşum (3 yıllık sürücüyüm)

İşte o dediğin çimliyle olmuyor. Hocam bakın 14 yaşındayım 2-3 senedir motor kullanıyorum çevrenizden heves edip teker deneyeceksiniz, top Speed yapacaksınız sonra bır bakmışsınız motor bır yerde sız bır yerde. Bana da boyle oldu kendımden bılıyorum. Duzgun motor surmeye baslayana kadar gazlayayım trıplerıne gırmeyın, zafer akçay izleyin trafikte çok daha dikkatli olurusnuz.

Benim de 15 yaşından beri motor almak hayalimdi fakat hiçbir zaman aklımdan teker yapayım trafikte hayatımı riske atacak değişik hareketlere gireyim tarzı bir düşünce geçmedi. Ayrıca zafer hocayı izliyorum.

O iş öyle olmuyor 450'de sana yetmeyecek ama 450sr R25 MT25 gibi motorlarla başlarsan kaza yaparsın, ölümcül bile olabilir. Zaten her motorcu kaza yapar ama racing gibilerle yaparsan sıkıntı olur.

125CC bile ölümcül olabilir 105-115 gibi top Speed'leri oluyor.

Benim de 15 yaşından beri motor almak hayalimdi fakat hiçbir zaman aklımdan teker yapayım trafikte hayatımı riske atacak değişik hareketlere gireyim tarzı bir düşünce geçmedi. Ayrıca zafer hocayı izliyorum.

Motor üzerinde tüm düşünceler değişiyor elini 3-4cm ittirince altındaki makine bir anda yüksek hızlara çıkabiliyor o anki adrenalin ile yapmayacağın riskli hareketleri yapıyorsun yanından kız motorlu geçiyor makinene güveniyorsan daha riskli hareketler yapıyorsun.

Peki 80 bin civarına 9-10k km'de 250sr veya 250nk önerir misiniz? Deneyim kazanmak için? En azından aldığım fiyatlara yakın geri satabilirim diye düşünüyorum. Arada bir ilanlarda karşıma çıkıyor bu fiyatlarda.

125CC bile ölümcül olabilir 105-115 gibi top Speed'leri oluyor.

Motor üzerinde tüm düşünceler değişiyor elini 3-4cm ittirince altındaki makine bir anda yüksek hızlara çıkabiliyor o anki adrenalin ile yapmayacağın riskli hareketleri yapıyorsun yanından kız motorlu geçiyor makinene güveniyorsan daha riskli hareketler yapıyorsun.

Ben mobilet ile baslamistim. İlk kazma sarhoş bir araba bana arkadan çarpmıştı düz yolda yuksek hız ile, İlk vitesli motorum CBF150 idi onda da ara yoldan fırlayan bir araba yüzünden kaza yaptım. Kaç defa motordan düştüğümü bilmem yani. Sonra XMAX 300 ve şu an ADV 350 sürüyorum. Ekipmanli olmak önemli her motorcunun başına sonunda iş gelir, hazilrikli olmak lazım. Tavsiyem 125 scooter ile başlamasi veya Honda e-Clutch sistemli modeller olabilir acemiyken debriyaj derdi olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı