49 kilo birisi sporda ne yapmalı?

Mesela nasıl hareketler onu merak ediyorum.

Hocam oraya ilk gittiginizde spordaki hoca size lat pulldown hareketini gösterecek sırtınız için, muhtemelen onu 3 set yapmanizi ister. Sonrasında seated row hareketini gösterir, o da aynı şekilde sırt hareketi.

Onları bitirince machine chest press hareketini yaparsınız, ondan sonra da machine fly yaptırır.

Şu anda sırt ve göğüs bitti başlangıç aşamasında, sonra machine shoulder press hareketini, onu bitirdikten sonra da lateral raise yaparsınız. Belki arka omuz da yaptırır bilemiyorum, o da fly makinesinde ters oturarak oluyordu bizim salonda, hocanız daha iyi gösterir zaten.

Biceps curl ve triceps pushdown hareketleriyle de günü bitirirsiniz baktığımızda. Tabii bacak yaptırmazsa. Yaptirirsa da leg extension ve leg curl yapıp idmanı bitirirsiniz.

Bu yazdığım klasik Full body antrenmanidir, hareketlerin yeri ve şekli değişebilir.

Hocam adam yeni başlayacağım diyor Split veya PPL diyorsun :D?

Hocam burada kısa sürede anlatılacak bir konu değil bu eğer gerçek bir yardım istiyorsan sosyal medya üzerinden veya telefon üzerinden iletişime geçebiliriz.
İlerisi için söyledim onu, salona girdiği gibi PPL yapsın demiyorum zaten. Alışma sürecinden sonra istediğini yapabilir fullbody daha çok zararına olur. Zaten zayıf birisi ve kilo alabilecek kadar kalori tüketmesi lazım, bunun içinde olabildiğince gün içinde az kalori yakması lazım.

Her neyse şuanlık antrenmanın şekli de önemsiz yemek yemesi şart, yemek yoksa gelişim yok. Spora bu arkadaş gibi zayıf başlayan birisi olarak tavsiyelerim bunlardır.

Hocam oraya ilk gittiginizde spordaki hoca size lat pulldown hareketini gösterecek sırtınız için, muhtemelen onu 3 set yapmanizi ister. Sonrasında seated row hareketini gösterir, o da aynı şekilde sırt hareketi.

Onları bitirince machine chest press hareketini yaparsınız, ondan sonra da machine fly yaptırır.

Şu anda sırt ve göğüs bitti başlangıç aşamasında, sonra machine shoulder press hareketini, onu bitirdikten sonra da lateral raise yaparsınız. Belki arka omuz da yaptırır bilemiyorum, o da fly makinesinde ters oturarak oluyordu bizim salonda, hocanız daha iyi gösterir zaten.

Biceps curl ve triceps pushdown hareketleriyle de günü bitirirsiniz baktığımızda. Tabii bacak yaptırmazsa. Yaptirirsa da leg extension ve leg curl yapıp idmanı bitirirsiniz.

Bu yazdığım klasik Full body antrenmanidir, hareketlerin yeri ve şekli değişebilir.

Peki yapamazsam gücüm yetmezse ne yapacağım koluma direk ağrı girer ve kaç saatte biter bunlar.

Peki yapamazsam gücüm yetmezse ne yapacağım koluma direk ağrı girer ve kaç saatte biter bunlar.

Gücünüzün yettiği kiloda yapacaksiniz hareketleri, kasini kullandığın için yanma olur. Gerekli ısınmayı yaptığın sürece de hiçbir şey olmaz. Şu saat algısını da çıkarın kafanızdan, yaptığınız bir set maksimum 1 dakika bile sürmüyor, tamamen sizin dinlenmeye ayırdığınız süreye bağlı antrenman süreniz.

Spora sizle aynı kiloda başlamıştım, şu an 68-69 kilo civarlarında seyrediyorum. Konuda belirtmeseniz bile en hızlı şekilde kilo almak istediğinizi düşünerek yazıyorum. Çoğu insan hocaları dinle cart curt derken aksine bro split gibi basit programları araştırıp insanların genel olarak hangi hareketleri yaptığına, bu hareketleri yaparken nelere dikkat ettiklerine dikkat etmeniz oldukça yeterli olur. Bunun dışında ne kadar sağlıklı bir alternatif olmasa da karbonhidrat tozu gibi takviyelerin çok faydası oluyor (yemeklerden sonra). Pirinç unu olsun makarna olsun bunları her gün tüketirseniz ve aşırı yüksek kaloriler alırsanız işin sonunda yağlı bir vücudunuz olur fakat zayıflıktan her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tek dikkat etmeniz gereken vücudunuza kesinlikle 2.5 - 3 litre su almayı unutmayın bizzat acısını çok çektim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı