4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?

Acaba @Recep Baltaş bu konu hakkında ki düşüncesi nedir merak etmiyor değilim.

Rx470 ile Rx480 arasında performans olarak fark genellikle 5-6 fps yi geçmiyor ki. Ayrıca 1070-1080 ni örnek vermişssiniz ama o kartlar 2k-4k da oyunculuk için tasarlanmış apayrı kartlar.
Zaten daha öncede belirttiğim gibi Rx470 in ultra da göstermiş olduğu performanstan memnunum zaten. Benim değinmek istediğim nokta 4GB Vram in engel teşkil ediyor olması sadece.

Frekansları arttırıyorlar bu yöntem ile. YouTube taradım 4 ten 8 gb a çıkma işlemi Rx480 için sadece Rx470 i olanlar yararlanamıyor bu yöntemden görülen o ki.

Ben Zaten Gtx 1060 6gb tavsiye ediyorum 1080p için. Onun dışında sizin söylediklerinizin aksine 1070 1080p için kral, 2K için yeterli 4K'ya dokunduran bir kart :) zaten bu ekran kartlarını min 3000 liralık Monitörlerle kullanmanız gerekir. Bizim 1000-1500 arası monitörlerde ayarı açsak da görmemiz gerekeni göremeyiz. Kardeşim siz de biliyorsunuz. Donanım uyumu diye birşey var. Kapitalizm bu işte. Bizim köftemizin çoğu ekmek içi :)

RX 470 incelemesinde Ali Güngör, 1080P'de kalıp 4GB almayı yeğlerim demişti sanki. :)
Bir başka Rx470 incelemesinde TeknoSeyir de Levent Pekcan ' da 4GB ın bu ve bu seviye kartlar için ideal olduğunu söylemişti ama evdeki hesap çarşıya uymuyor her zaman.

Aynı oyunların konsol versiyonları var. Konsolların içinde taş çatlasın 2000 liralık bir bilgisayar olduğunu düşünürsek bu bize optimizasyonun önemli bişiy olduğunu gösterir. Yani ayar kısmak ayıp değil. Adamlar 250 lira para verip APU'yla oyun oynuyor. Gıkları çıkmıyor. Bir de onlara 4K oyun oynadıkları söyleniyor. :)
Sözün özü:

Ayar kıstım diye yerinme, Gtx 1080 aldım diye de gerinme :)

Aynı oyunların konsol versiyonları var. Konsolların içinde taş çatlasın 2000 liralık bir bilgisayar olduğunu düşünürsek bu bize optimizasyonun önemli bişiy olduğunu gösterir. Yani ayar kısmak ayıp değil. Adamlar 250 lira para verip APU'yla oyun oynuyor. Gıkları çıkmıyor. Bir de onlara 4K oyun oynadıkları söyleniyor. :)
Sözün özü:

Ayar kıstım diye yerinme, Gtx 1080 aldım diye de gerinme :)
Sen de haklısın tabi. Sözün özü iyiymiş yalnız :)

Sen de haklısın tabi. Sözün özü iyiymiş yalnız :)
Ben sizi anlıyorum, normalde gpu'nun rahatlıkla kaldıracağı bir oyunda VRam'den dolayı ayar kısmak can sıkıcı. Ama bu hangi kartı alırsanız alın birgün aynı sorunla karşılaşırsınız. Rx 470 tam bir F/P ürünü. Fiyatı baskılamak biraz da Rx 480 satabilmek için 4gb ram'le pazara çıkması doğal. Pazarlama stratejisi yani. Rx 470 alan bir müşteriye 3-4 yıl ürün satamazlarsa pazarlama açısından yanlış bir iş yapmış olurlar. Ticaret'te maalesef Etik kaygılar güden bir şirket bulmak çok zor. Oyun ve Donanım üreticilerinin ana pazarlama stratejisi tüketimi arttırmak üzerine. Bu hemen her sektörde böyle. Kasten yapılan birşey bu yani. Yoksa o kartı üreten üretici 2 yıl Sonrasını rahatlıkla görür. Görmesine de gerek yok Yazılım/Oyun üreten şirketlere önümüzdeki 10 yıl Ne lazım bilirler. Buna göre üretim planı yapılır. Yapmazsa batar zaten. Bazen yaptıkları halde batıyorlar. Yani basit bir video efekt ayarından nerelere geldik :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı