4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?

Yaza kadar Vega çıkar o zaman değiştirirsin şimdilik idare et.
Tabi umarım orta-üst seviye bir kart piyasaya çıkarırlarsa. Şöyle Türkiye şartlarında 1200-1300 lira civarında alınabilir bir seviyede.

Piyasa o kadar hızlı çoğalıyor ki, şuan da aldığın ekran kartının 1 sene sonra kaç üstü çıkıyor. GTX 800 ler ile 1000 ler arasında ne kadar zaman farkı vardı ki? Yaklaşık 2 yıl önce ben buradayken GTX 800 leri konu ediyorduk.

@Silinen üye @William Blazko Siz hiç Rise of The Tomb Raider oynamadınız galiba. Oyun ultrada 6GB'a yakın (5850-5870 MB arası) VRAM kullanıyor. Ayrıca grafik açısından şuan sistemleri en çok zorlayan oyun. O yüzden bu oyunu en full ayarlarda oynamak isteyen GTX1070 veya GTX1080 ile oynamalı. Diğer kartlar her halükarda bir ayardan kısmak zorunda kalıcak ( Bende GTX 1060 mevcut 6GB FPS sorunu yaşamamak için anti aliasing ayarını FXAA'ya almak zorunda kalıyorum)

@William Blazko Resident Evil 7 çok iyi grafiklere sahip bir oyun. Oyunun grafikleri kötü falan değil.
Dikkat edersen oyunun grafiklerinden bahsetmiyorum, grafik dokularından (texture) söz ediyorum.İkisi çok farklı şeyler.
Ayrıca evet dediğin gibi oyunun grafikleri , atmosferi gayet tatmin edici ama dokular için aynı şeyi pek söyleyemeyeceğim.

@Silinen üye @William Blazko Siz hiç Rise of The Tomb Raider oynamadınız galiba. Oyun ultrada 6GB'a yakın (5850-5870 MB arası) VRAM kullanıyor. Ayrıca grafik açısından şuan sistemleri en çok zorlayan oyun. O yüzden bu oyunu en full ayarlarda oynamak isteyen GTX1070 veya GTX1080 ile oynamalı. Diğer kartlar her halükarda bir ayardan kısmak zorunda kalıcak ( Bende GTX 1060 mevcut 6GB FPS sorunu yaşamamak için anti aliasing ayarını FXAA'ya almak zorunda kalıyorum)
Anti Aliasing yöntemleri içerisinde sadece MSAA i ekran kartlarını epey zorlayan ve fazlası ile bellek sömüren bir yöntem olduğu için o ayarı istisna tutuyorum bir çok kullanıcı gibi.
Onun dışında 1080p de FXAA de bu grafik ayarlarında Rx470 4GB ile rahatlıkla 45-50 fps alıyorum. Lakin bellek yetersizliğinden anlık takılmalar olabiliyor ki o da bu oyunda her an her saniye olup ta oyun zevkini baltalamıyor.
rise of the grafik ayarlarım.jpg

Hocam FPS farkı olur mu ki acaba 8GB'lık sürüme göre? 10 FPS falan olmaz umarım. :D
Bellek yetersizliğinden ötürü FPS de bile ciddi farklılıklar olabiliyor.Video daki örnekte de görüldüğü gibi Rx470 4GB ve Gtx1060 3GB
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı