5 Günlük maske dağıtıma başlamiş

Arkadaşım doğru söyluyorsun ama ben bunu hükümete bağlamam yurt dışında para yardımı veriyorlar hemde baya iyi ama marketler eczanelerde gerekli olan ürünler bulunamıyor maske hiç bulunamiyor türkiyeden yardim istiyorlar. Avrupada akrabam var onlarada bedava vericeklermiş maske ama vermemişler hic bir yerde parayla bile alamıyorlarmıs ve bizim burada medikalci var mahallede parayla satıyor tanesi 2.5 tl ben aldım ama devletin vereceği almak istiyorum.
Sokağa çıkmak zorunda kalmayan adam maske ihtiyacı duymaz. Olayı maskeyle geçiştiriyorlar zaten, ihtiyacınız maske değil maske takmak zorunda kalmamak. Hayat normal devam ediyorumuş gibi hayatıma devam ediyor olmasam napayım maskeyi kırar kazığımı evde otururum.
 
Sokağa çıkmak zorunda kalmayan adam maske ihtiyacı duymaz. Olayı maskeyle geçiştiriyorlar zaten, ihtiyacınız maske değil maske takmak zorunda kalmamak. Hayat normal devam ediyorumuş gibi hayatıma devam ediyor olmasam napayım maskeyi kırar kazığımı evde otururum.
Bak onu diyorum çikmak zorunda olduğumdan ben parayla 1 kutu aldım ama devlet verincede alıcam niye işlerimiz var. Demek istemem avrupadan iyi ders almiyor hükümet ama avrupada maske dezenfektan alamıyor kuru bakliyat vb. devlet para yardımı çok iyi yapsa bile.
Bizde stok sıkıntısı yok sadece o gün alma sınırı var 1 kutu.
 
Tamam o zaman onların sokağa çıkmak zorunda olmamalarına, devletin para yardımı yapıyor olmasına karşılık bizim maske ulaşabilirliğimizi kıyaslayalım. Benim bildiğim bir yerden maske alabiliyorsanız illegal temin ediyor satanda illegal satıyor demektir, doğruluğundan emin değilim. Migrosa gittim maskem yoktu, maskesiz alamayız dediler, maske almaya geldim zaten dedim, maske satışı yasak dediler. Dediğim gibi olayı maskeyle göz boyamaya çevirmesin kimse. Bana 2 TL lik maskeyi verse ne olur vermese ne olur. Satışını serbest bırak baride senin lütfedip 10 gündür ulaştıramadığın 3 tane maskeyi biz kendimiz alalım.
Çıkmak zorunda olduğun için bir kutu bulup alabilmişsin bulamayan alamayan ne yapacak? Yüce devletine para kazandırıp üstelik hastalık kapacak.
 
Benim için A parti B parti zerre kadar önem arz etmiyor. En nihayetinde hepsi kendilerini ihya etmenin peşinde, bazısı bunu yapmaya devam edebilmek için vatandaşa biraz daha özen gösteriyor bazısı göstermiyor. Diğer ülkelerle kıyas hep negatif durumlar için yapılıyor ki haklı bulmuyorum. Dış ülkeler almış yürümüşken onlardan feys alınacak onca şey varken kıyas yapılmıyorda iş felaket olunca kıyas yapmak doğru değil. Yapılacaksa bile onlar şu an vatandaşını koruyup kollayabiliyorken biz yapamıyorsak, bugün kü yokluk, bugün vatandaşların kendi haline bırakılmışlığı ve bunun sebeplerinin her biri bugünkü hükümetin eseri, ben bunu bilirim bunu söylerim. Binlerce dükkan kapatıldı, herkes kendi çabası özverisiyle kapattı. Bu kapatılan işyerlerinde çalışanların ya işine son verildi yada kendi izinleri kullandırılıyor, izinleri bitince ücretsiz izinle devam edecekler. Dükkan kapatanlarda işsiz yada maaşsız kalanlarda kendi başlarınalar. Sokakta maskesiz gezendende para toplayacaklar ama maske satan bir yer yok. Sözüm ona devlet maske dağıtacak ondan da haber yok. Dediğim gibi dağıtılsa bile hergün işe gidip gelen adama 5 tane maskenin ne faydası olacak.
Bu ülkeyi bu yokluğa bu çaresizliğe bu acınası duruma sokan bu hükümettir. Varsayımlar üzerine o parti de böyle yapacak gibi bir savunmayı kabul etmiyorum. Herbirimizi, herbirimizin ailesini riske soktukları için umuyorum en yakın zamanda belalarını bulurlar.
Merhaba
Düşünce tarzınızı yanlış buluyorum. Şu an için hükümet şöyle yapmış yok fetöcüymüş yok vergi almış.
Bu konuştuğunuz konuları öfkeyle yazmışsınız.
Bu kadar erken önlem alınmışken bunları söylemek verilen emeğe saygısızlıktır.
Hatasız kul olmaz. İyi günler
 
Tamam o zaman onların sokağa çıkmak zorunda olmamalarına, devletin para yardımı yapıyor olmasına karşılık bizim maske ulaşabilirliğimizi kıyaslayalım. Benim bildiğim bir yerden maske alabiliyorsanız illegal temin ediyor satan da illegal satıyor demektir, doğruluğundan emin değilim. Migros'a gittim maskem yoktu, maskesiz alamayız dediler, maske almaya geldim zaten dedim, maske satışı yasak dediler. Dediğim gibi olayı maskeyle göz boyamaya çevirmesin kimse. Bana 2 TL'lik maskeyi verse ne olur vermese ne olur. Satışını serbest bırak baride senin lütfedip 10 gündür ulaştıramadığın 3 tane maskeyi biz kendimiz alalım.
Çıkmak zorunda olduğun için bir kutu bulup alabilmişsin bulamayan alamayan ne yapacak? Yüce devletine para kazandırıp üstelik hastalık kapacak.

Satış serbest sade para ile satamıyorsun bedava verilecek, marketlerde eczanelerde maske arkadaş düzgün açıklamış siz anlamak istemiyorsunuz. Dediği gibi yazmaya değmez. Bizim burada medikaller de dolusuyla maske var almak isteyene bulur 1 yere bakmaz.
 
Siz bardağın dolu tarafına bakmak istiyorsunuz diye bardağın yarısı, üstelik büyük kayıplara sebep olacak yarısı dolmuyor. Bana bir şey anlatmaya ya da ikna etmeye çalışmanıza gerek olmadığı için atarlı giderli cümleler bir şey ifade etmiyor. Sevdiğiniz birinin başına bir şey geldiği zaman anlatırsınız maskenin kolay bulunurluğunu, erken alınmış önlemi. Hükümet sizi yarı yolda tek başınıza bıraktı, kendinize anlattığınız masal bu gerçeği değiştirmiyor. Dışarıda binlerce insan çaresizlik için de ya işe gidiyor yada işinden oldu, yada sırf hükümet öyle emretti diye kepenk kapatıp normal giderlerini ödemeye devam ediyor. Her zaman olduğu gibi bekara karı boşayan Türk halkı.
Satışı serbest ama parayla satılamayan maske ilginç olsa da, eczaneden ben 20 tane istiyorum diyince veriliyor mu?
 
Aksine 20 yıldır susulmasaydı bugün size bahşedilen bir maskeyi alabildiğiniz için kendinizi şanslı ve arkanız kollanıyor hissetmiyor olurdunuz. Tekrar söylüyorum bunun parti ile ilgisi yok hele ki kıytırık 2 TL lik maske ile hiç ilgisi yok. Bugün bu milletin bu durumda olmasına sebep olan CHP olsaydı aynı şeyleri yazardım, MHP olsaydı ya da herhangi bir parti olsaydı aynı şeyleri yazardım. Umarım bir gün dışarıda sizden daha şanssız insanlarla empati kurup kendinizi şanslı saydığınız şeylerin onlar için ne kadar anlamsız ve beklentilerinin çok altında olduğunu anlarsınız. Siz susup kendinizi yormayın, dışarıda sizin yerinize isyan eden, hayatlarını riske edip yaşam mücadelesine tam gaz devam edip bir yerlerden yardım eli uzanacaktır diye bekleyen binlercesi var nasıl olsa. Doğru hamleler yapılsaydı belki de ölmeyecek onlarca insan ve şu an onların acısını yaşayan aileler sizin yerinize konuşuyordur, siz susun yorulmayın.
 
Aksine 20 yıldır susulmasaydı bugün size bahşedilen bir maskeyi alabildiğiniz için kendinizi şanslı ve arkanız kollanıyor hissetmiyor olurdunuz. Tekrar söylüyorum bunun parti ile ilgisi yok hele ki kıytırık 2 TL'lik maske ile hiç ilgisi yok. Bugün bu milletin bu durumda olmasına sebep olan CHP olsaydı aynı şeyleri yazardım, MHP olsaydı ya da herhangi bir parti olsaydı aynı şeyleri yazardım. Umarım bir gün dışarıda sizden daha şanssız insanlarla empati kurup kendinizi şanslı saydığınız şeylerin onlar için ne kadar anlamsız ve beklentilerinin çok altında olduğunu anlarsınız. Siz susup kendinizi yormayın, dışarıda sizin yerinize isyan eden, hayatlarını riske edip yaşam mücadelesine tam gaz devam edip bir yerlerden yardım eli uzanacaktır diye bekleyen binlercesi var nasıl olsa. Doğru hamleler yapılsaydı belki de ölmeyecek onlarca insan ve şu an onların acısını yaşayan aileler sizin yerinize konuşuyordur, siz susun yorulmayın.

Tamam anladım. Siz orada yaşınız sallamasyon 17 yaşında biriyle konuşuyorum, belli empati kur diyorsun senin dediğin az kazanan kısımdanım ve maske alamayan diyorsunuz. Her yerde maske var almak isteyen alır, yazdıklarınız hiç inanılır gibi değil. CHP olsa söylermiş. İnternetten dolma bilgilerle kendini kandırmayı seven toplumlardansınız belli atarlı diyorsunuz ama siz yazdıklarınızı ne olduğu anlamayacak kadar da büyük değilsiniz demek ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hala maske diyorsunuz ya, ne maskesi arkadaşım, koca devletin vatandaşına böylesi bir durumda yapabiliyor olduğu tek şey maske mi diyorum hala parti ismi söyleyip, partizanlık yapıyorsunuz. Yemişim AKP sini MHP sini CHP sini, verecekleri maskeyi. İnsanlar evlerine virüs taşıyor yahu, canlar gidiyor, size dokunmamış olması bu işi lay lay lom hale getirmiyor. Hala maske alınabilirliğinden bahsediyorsunuz. Diyorum ki koca devlet vatandaşına böylesi bir durumda neler verebiliyor olmalı, ne gibi çözümler üretiyor olmalı bunlar maske verecek üstelik hala verecek. Maske dağıtmayı bile becerememiş bir hükümete emanet aileleriniz. Gerçi 18 yıldır anlatılamamış bugün nereden laf anlatacan. Devletin cebinde 5 kuruş para yok vatandaşının arkasını kollayacak acaba neden diye sormuyorsun da maske isteyen alır diyorsun. Umarım söylediklerimin haklılığını ki haklılık haksızlık bir önem arz etmiyor keşke haksız olsam, acı bir şekilde öğrenmek zorunda kalmazsınız kardeşim. Tamam sizsiniz on numara bir hükümetiniz, dünyanın en iyi yönetimine sahipsiniz. Ne hükümetmiş arkadaş milletin anasının babasını ailesinin sevdiği herkesin canı tehlikede ve önlem olarak alınan hiçbir şey yok hala hükümet savunuyor ya, yuh ki ne yuh.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı