5 katlı binalar güvenilir mi?

Binalar 6.Kattan itibaren yıkılmaya başlar. 5 katlı olduğu için sapasağlamdır güvenle oturabilirsiniz.


Kolon, malzeme, temel, konum bilgisinin olmamasını geçtim bu bilgileri analiz edebilecek düzeyde insan bulmak da kolay değil mühendisler imza atmadan önce bakarlar. Ölçüp tartarlar.

Hadi diyelim az buçuk anlayarak bir şeyler diyeceğiz sıfır bilgi vermişsin 😀 5 katlı bina dayanıklı mı demek, 750W +80 PSU'lu kasaya sahibim sistem kasıyor niye? Demek gibi bir şey.
 
Yönetmeliğe göre yapıldıysa güvenilirdir. Ama yine de tam bir sonuç için numune alınıp incelenmesi gerekiyor.
 
Konya/Beyşehir'de yaşıyorum. 5 katlı bir bina depreme dayanıklı mıdır? 2008 yılında yapılmış bir bina.
Malzemelerine bağlı. Depremlere dayanıklı olduğuna dair belgeler varsa evet bence dayanıklıdır. Yanlış hatırlamıyorsam Konya'da dayanıksız bir bina 2004'te yıkılmıştı, büyük bir facia yaşanmıştı orada. O binanın depreme karşı dayanıklı olduğunu söylemek doğru olmaz çünkü ortada ne bir belge var ne bir kanıt (Bina deprem sebebiyle yıkılmamıştı).
 
Bina benim yaşımda :D
Anlamanın en iyi yolu test yaptırmaktır ama mühendisi bulmak çok zor diye biliyorum ayrıca çok ucuz da değil maalesef sanırım. Bir de kolon keserek anladıkları için binaya az da olsa zarar verebiliyormuş.
 
Arkadaşlar eklememişim, binayı eniştem yaptırdı. Yani sağlam, hiç malzemeden çalınmadı kendi ailesi de apartmanda oturacağı için. Yapıldığı dönemin en sağlam evlerinden biri olduğunu iddia ediyordu.
 

Geri
Yukarı